Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pojęcia

Cielęcina

Polecane posty

Gość nie mam pojęcia

Co można zrobić z cielęciny, może ktoś ma jakiś dobry sprawdzony sposób? Wiem, że mogę zrobić gulasz, ale nie mam specjalnych doświadczeń z obróbką tego mięsa i nie znam kruczków kulinarnych z tym związanych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sjcslk
czekaj cierpliwie na kacieee ona nawet kota na cielecine przerabia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie mam pojęcia
Do kotów mam szczególny sentyment i to nie wchodzi w grę, natomiast cielęcina mnie interesuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cielęcine pokroic na cienkie kawałki. Lekko rozklepac. Następnie posypać papryka ostra rozmarynem solą, ziolowa oproszyc mąką i obtoczyc w jajku . jajko mozna lekko przyprswic kilkoma kroplami sosou sojowego lub wochrsterie. Orzechy laskowe bardzo drobno posiekać i panierować w nich kawałki miesa. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawac z piree ziemniaczanym z nutka gruszki. albo z sosem kurkowym albo z sosem serowo-pieczarkowym albo z jakimkolwiek sosem grxybowym moga byc mrozone ja nie Gesslerka :D na cielecinie mozesz polozyc maslo ( sa takie specjalne wyciskarki ktore nadaja fajne ksztalty lub po prostu zwykly cienki platek ) i posypac albo potartym parmezanem ( uwielbiam ) lub szczypiorkiem l,ub szalotka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaciu a robiłaś...............
sjcslk - lepiej nie wchodź na ten topik bo z ciebie zrobimy bitki(może nie cielęce) - raczej baranie,bo tylko takiej kategorii można cię zaliczyć,no może jeszcze oślina w grę mogłaby wejść.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie mam pojęcia
Dzięki kaciaa :) zrobię wg twojego przepisu. Ponieważ mam dwa kawałki cielęciny, chciałam zapytać, czy na roladki też się nadaje i czy długo się smaży lub dusi. Chodzi mi o to, aby mięso było miękkie i soczyste.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie mam pojęcia
campari34 >>>>>>>>>>> dzięki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja cienko rozbijam :) Musisz probowacpo prostu :) smaze raczej krotko :) czasu nigdy nie kontroluje ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×