Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kylie12345667

Zmienne nastroje w ciąży

Polecane posty

Gość Kylie12345667

Cześć kobiety! Jestem w 27 tygodniu ciąży. Nie umiem się do końca nią cieszyć. Mam huśtawkę emocjonalną. Czuję, ze nikt mnie nie rozumie. Ze wszystkimi bym się kłóciła, jestem złośliwa. Pewnie to z braku zajęcia, od jakiegoś czasu jestem na zwolnieniu, nie mam co robić z czasem. Jedyna rozrywka to wyjście na zakupy. Mąż też nie pomyśli, żeby mnie gdzieś zabrać. W piątek on przed tv ja przed kompem, wczoraj też przesiedział przed tv, bo oglądał KSW. Dziś wielce obrażony o co mi chodzi, dlaczego nie pojechałam z nim na obiad do jego dziadków. On myśli, ze to dla mnie wielka atrakcja, nie myśli o moich potrzebach. Nie wie, ze kino, kawiarnia czy spacer sprawiłyby mi teraz wielką radość. Nie chce ze mną uprawiać sexu, choć dbam o siebie (mam jakieś 8 kg na plusie), zawsze starałam się wyglądać atrakcyjnie. A jak już się za mnie zabiera to mam wrażenie jakby robił to od niechcenia.I wielce zdziwiony, ze się oburzam. Pie.. lę takie byle co. Wiem, ze hormony we mnie szaleją, ale nie urządzam awantur, nie mam ataków histerii ani głody. Ja po prostu czuję się bardzo osamotniona w tej ciąży.

Gość pomoc:-)
Najlepszym rozwiązaniem będzie jeśli z nim porozmawiasz o tym co czujesz i powiesz mu dokladnie to co tutaj napisałaś. Czasem rozmowa może wiele zmienić:-)

Gość Kylie12345667
Ja nie wiem czy ma to jakiś sens. Teraz jest wielce obrażony, ze pojechał do dziadków sam, będzie się tego trzymał. Mi się nie chce przekonywać go, tłumaczyć, ja nie mam na to siły. Jest inteligentnym facetem, powinien się domyśleć.

Gość a ja zapytam tak:
czy wcześniej wiedział co lubisz i co ci sprawia przyjemność? Że dla ciebie obiad u jego dziadków to żadna atrakcja? Bo jeśli i wcześniej się nie domyślał co powinien robić i gdzie cię zabierać to nie dziw się że teraz w ciąży tym bardziej tego nie wie. A jeśli wczesniej było inaczej to widać że konieczna jest rozmowa bo ewidentnie mijacie się. Piszesz że nie robisz awantur itp, ale cóż skoro nie chcesz rozmawiać (bo na siłę się nie liczy). Moja droga opcje są dwie albo schowasz dumę do kieszeni i powiesz co cię boli albo nadal będziesz miała tak jak jest i będziesz musiała się z tym pogodzić. Innej opcji nie widzę.

Gość Kylie12345667
On wiedział, ze ja nie lubię tych wizyt u dziadków, że jeżdżę tam dla niego, z przymusu. Nie będę się tu tłumaczyć, to są bardzo specyficzni ludzie. Dziś wstałam rozżalona, bo znów nic nie zaproponował, czeka na ten obiad, potem powrót do domu i mam być wielce szczęśliwa. Wpadłam w okropny nastrój. Po co miałam tam pojechać? Zarazić wszystkich pesymizmem?????????

Gość a ja zapytam tak:
cóż widać jak się przejmuje tobą i twoimi nastrojami. Przykre ale widać ma inne priorytety niż żona.

Gość Kylie12345667
on wgl nie miał pojęcia co się dzieje z kobietą w trakcie ciąży. Myślał, ze wszystko będzie ze mną jak przed ciążą. Dopiero kolega mu powiedział, ze mam prawo mieć humory (choć nie wykorzystuję tego), że mam prawo na niektóre sprawy reagować bardziej emocjonalnie

Gość lakajkaka
oj przestań narzekać, to właśnie z nudów ci odpieprza, teraz zwalasz na ciąże, za kilkanaście lat przekwit i znowu zmienne nastroje, później starość i też nie to, także przed tobą całe życie to głupota. Także jak ktoś wredny to bez względu na czas i okoliczności będzie wredny

Gość humanananana
odezwała się wielce mądra. Pewnie nie była w ciąży. Ledwo od ziemi odrosła nie wie o czym pisze, krytykuje innych. Kobieto nie wiesz o czym piszesz, śmieszna jesteś