Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkshjkchsklcjhaslkjxalsk

Czy mogłam zaszkodzić dziecku?

Polecane posty

W piatek na wizycie u gina dowiedziałam sie ze jestemn w 14 tyg ciazy, komnpletne zaskoczenie, z dzieckiem ok z tego co mowil lekarz. Chodzi mi o to ze nie wiedzialam o ciazy, mialam plamienia,ktore bralam za okres,zreszta zawsze mialam nieregularne,ostatnio bardzo imprezowalam, bralam tabletki anty, pilam...kurde..powiedzcie mi czy moze byc cos nie tak z dzieckiem?

tyle mam..zadna nie imprezowala jak jeszcze nie wiedziala o ciazy?

Gość syrop z malin
Ciezko powiedziec,powinnas to powiedziec przede wszystkim lekarzowi,ktory zalecil by badania dalsze...Wiesz na dwoje babka wrozyla,ciezko opowiedziec...

Gość paracetamol-ek
odstaw wszystko i powinno byc ok

Gość pestka na pestce
nie martw sie, alkoholiczki i narkomanki czesto maja zdrowe dzieci, wiec jesli troche imprezowalas chyba wszystko ok.;; bardziej zastanawialabym sie nad tymi tabletkami..;w koncu hormonalne

Gość keitiheiti
Ja! Ja tak mialam! Bylam uzalezniona od amfetaminy ( jestem dalej tylko juz nie biore) bylam bardzo chuda i mialam cholernie rozregulowane okresy i o ciazy dowiedzialam sie w 5-tym miesiacu a wciagalam amfe i pilam wodke. Oczywiscie gdy dowiedzialam sie o ciazy przestalam brac i pic i palic i dzidzia urodzila sie zdrowa, sliczna i rozwija sie ksiazkowo. Przez jakis rok strasznie sie balam i dopatrywalam wszelkich wad, panikowalam. Po roku sie troche uspokoilam. Teraz mala ma 4 latka i na prawde wszystko z nia w porzadku, wiec sie nic nie martw. Dziecko w brzuszku mamy jest swietnie chronione. Glowa do gory!

WSTYDZILAm sie powiedziec lekarzowi, pozatym bylam w szoku bo to wyla dla mnie wielka niespodzianka, nie mailam mdlosci,zadmych dolegliwosci, bralam tab.(coz,jakos nie pomyslalam,ze moga nie zadzialac przy moim imprezowym stylu zycia)... lakarz powiedzial,ze male rozwija sie supe,na wizyte ide za 2 tyg,wtedy poznam plec;) maz sie cieszy,coz jedzimy czesto oboje w delegacje i nie wiem o moim imprezowaniu...

Gość lemur w paski
za jaki zas mozesz zrobic takie superdokladne USG i tam pokaze czy nie ma wad

Nie ma reguły, znajoma dowiedział się o ciąży w 4miesiącu, poszła na badania kontrolne a tam lekarz po zrobieniu usc pyta czy chce znać płeć, ma zdrową córkę. Była w szoku-dodam,że razem imprezowałyśmy ostro przez początki jej ciąży i to nie tylko o alkohol chodziło w jej przypadku. jej Mała ma teraz 4lata,orodziłą się z waga 10 kg i dostała 10p. Natomiast koleżanka z pracy świadomie planująca ciążę,łykająca kwas foliowy już 3miesiące przed urodziła bardzo słabego chłopczyka,który do tej pory choruje. Nie ma reguły,co nie znaczy,że nie trzeba w ciąży o siebie dbać

Gość D.BillI
10kg????

Gość Wiesz, ja do 4 tego
miesiąca byłam na psychotropach... W dodatku wada układu rozrodczego, dziecko zdrowiutkie, tak więc nie martw się. Najgorszy jest stres... Niestety nie umiałam go opanować, mój mały jest dość nerwowy...