Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropkowa

Internetowe znajomośći

Polecane posty

Gość njunnujn
haha uciekli! W takim razie zamieszczę tu teraz swoje przemyślenia wiekopomne na temat relacji ogólnoludzkich, na przykładzie tych internetowych znajomości. Zasada pierwsza: u innych widzimy i piętnujemy najbardziej swoje własne wady. Przykłady: njun widzi oziębłość, egoizm, wygodnictwo, słomiany zapał, brak konsekwencji. m. widzi manipulanctwo, mijanie sie z prawdą, niesprawiedliwość, konic części pierwszej, bez kafy więcej nie napiszę, bateria mi siadła ziiiiiiiii....

Gość kill'em All
Troche naciągana ta teoria. :P Musisz zmienić marke kawy:)

Gość kill'em All
Poza tym niesprawiedliwość to raczej nie jest cecha charakteru a w moim przypadku to zupełnie nietrafione:P

Gość njunnujn
to prawdziwa teoria i tutaj sie świetnie sprawdza.

Gość kill'em All
Według tej zasady krytykując hitlera za bycie socjopatą sami przyznawalibyśmy sie do tej przypadłości a tzw. menela oskarżając o brak dbałości o siebie itd...to nie trzyma sie kupy, że się tak brzydko wyrażę

Gość njunnujn
nie napisałam, ze widzimy tylko swoje wady, poza tym teorię odniosłam do kręgu osób tego topiku, a mam nadzieję że nie ma wśród nas faszysty ani osoby skrajnie o siebie nie dbajacej pod względem higieny osobistej.

Gość njunnujn
ale mamy tu manipulanta, który innym w pierwszych słowach wytyka manipulanctwo,

Gość kill'em All
No załóżmy, że sie zgadzam (chociaż się nie zgadzam) to pytanie brzmi czy zasada ta tyczy się również cech pozytywnych?:)

Gość njunnujn
trzeba mieć dystans do tego, że nie jest sie ideałem, i każdy kto nas trochę lepiej pozna zobaczy nasze wady, nie da sie do kogoś zbliżyc i nie odkryć miękkiego podbrzusza.

Gość kill'em All
Ja manipulantem? Wskaż mi konkretny przykład

Gość njunnujn
sądzę, że dotyczy również cech pozytywnych, przynajmniej ja najpierw szukam u ludzi zalet, które mnie z nimi połączą, czyli takich, które też posiadam, w tym przypadku inteligencji i poczucia humoru hahahahaha ale pierdolnęłam skromniście hahahaha

Gość njunnujn
naprawdę chcesz wracać do tych żałosnych momentów, odsłaniających Twą nikczemność? bo mi sie zdawało, że z rozmysłem unikasz tych swoich debilnych wypowiedzi post factum.

Gość kill'em All
Jeszcze mi się nie zdażyło żeby ktoś nazwał mnie nikczemnym:P Swoją drogą stosując Twoją zasadę wychodzi na to, że Ty jesteś nikczemna:classic_cool: Sprzeżenie zwrotne...i dlatego ta, jak ją nazywasz zasada nie ma zastosowania zadnego praktycznego:P

Gość njunnujn
bywam nikczemna coraz rzadziej, bo sie starzeję ale jednak. zasada ma praktyczne zastosowanie, kiedy charakteryzuję np Ciebie, dochodze do wniosków o sobie.

Gość kill'em All
Owszem ale to działa na innej zasadzie. Oceniając mnie określasz swoje preferencje i dzieki temu możesz dowiedzieć się czegoś o sobie. To tak jak z testami rocharda czy jak on tam miał

Gość njunnujn
na cały otaczający świat patrzymy za pomocą własnego subiektywnego aparatu poznawczo-pojęciowego. Nikt nikogo nie widzi obiektywnie, tylko zawsze poprzez pryzmat siebie. i to niepodważalne poparcie dla opisanej przez mnie teorii, jaźn odzwierciedlona Meada, to zresztą kolejna wariacja na ten temat.

Gość kill'em All
Jak sobie tam uważasz. Ale moim zdaniem to, że np nie podobaja mi się czyjeś nogi nie oznacza, że ja mam krzywe:P

Gość njunnujn
no nie wiem, raczej powiedziałabym, ze nie dostrzegam brzydoty w nogach innych ludzi, bo sama mam zgrabne, długie i proste. hahahaha

Gość njunnujn
za to u każdej kobiety z talią wypatrze ją od razu, bo sama talii nie mam.

Gość njunnujn
ale sie wczoraj sciełam ze ślubnym, interesowało go tylko ile zawołałam pensji na tej rozmowie. dzisiaj juz wszystko wyjaśnione, zresztą i tak gówno z tego wyszło ale wczoraj talerze latały. hahahaha

Gość kill'em All
czyli jednak ufo istnieje:classic_cool:

Gość njunnujn
epizodycznie udaje mu sie zaistnieć w moim domu, wrzuce na youtube następnym razem. potrzebuję jakiegoś sukcesu, moze ilość wej na taki filmik podbudowała by mi selfestime

Gość kill'em All
Co to jest selfestime?

Gość njunnujn
mój meno nie jest pantoflarzem, zamyka mnie nawet w komórce, jak jestem "nikczemna" albo spycha w wyra na podloge jesli w jego oczach zaslużę. hahahaha

Gość njunnujn
w sumie to nie wiem, czy dobrze napisałam, zara sprawdzę...

Gość njunnujn
sorry, my fault: selfesteem poczucie własnej wartości

Gość njunnujn
o i teraz mi dodatkowo spadlo, bo znowu wyszło ze z angielskiego jestem złamana dupa.

Gość kill'em All
A co masz jakoś szczególnie obniżone poczucie własnej wartości?

Gość njunnujn
dobra, muszę iść wejść na drabinę może wrócę może nie. paps!

Gość njunnujn
nie jestem w stanie się okreslić, czy mam niskie czy wysokie o sobie mniemanie, chyba jestem totalnie pomieszana, czyli w normie hahahaha