Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropkowa

Internetowe znajomośći

Polecane posty

Gość njunnujn
Nie ma fajnych wolnych w tym wieku. Ty też nie jesteś fajny .

Gość Jokerrr
Skąd wiesz źe nie jestem fajny?

Gość njunnujn
bo jestes zjebem. tak sie zaprezentowałeś, podziękuj sobie.

Gość Jokerrr
Dobra już nie dramatyzuj nie jest tak źle, wybaczysz mi? obiecuje poprawe.

Gość njunnujn
spaliłeś sprawę Łynd, pisząc, ze traktujesz nas jak "wirtualne twory" sam podlożyłeś sie do lekceważenia,

Gość Jokerrr
Ok, moźe się kiedyś spotkamy w realu , a teraz musze konczzc bo bateria mi pada, przepraszam cie publicznie za wirtualnego twora, będe później jade do pracy pa

Gość njunnujn
Powodzenia! :)

Gość njunnujn
Jeśli w rodzinie uzależnionym od alkoholu jest ojciec, odbija się to szczególnie niekorzystnie na rozwoju osobowości synów. Cech*je ich osobowość bierno-agresywna, ujawniająca się w trudnościach w precyzowaniu własnych dążeń oraz braku zdolności do opanowania agresji w sytuacjach trudnych. Ich nadmierna skłonność do zachowań agresywnych wynika z nagromadzonej frustracji i niezaspokojenia wielu potrzeb uczuciowych. Dzieci takie są słabo przystosowane społecznie. Łamiąc ogólnie obowiązujące normy społeczne popadają w konflikt z prawem oraz wchodzą na drogę przestępczą. Brak dojrzałości emocjonalnej przejawia się u nich ograniczoną zdolnością panowania nad swoimi impulsami oraz trudnościami w rozpoznawaniu i wyrażaniu własnych uczuć. Ukrywając i tłumiąc swój gniew, żyją w stanie ciągłego napięcia emocjonalnego. Nie będąc świadomymi prawdziwej przyczyny swojej frustracji, zachowują się prowokująco w stosunku do otoczenia. W rodzinie alkoholowej panuje niekorzystna sytuacja wychowawcza. Atmosfera leku, grozy, brutalności i oschłości w relacjach rodzinnych prowadzi do osłabienia związku uczuciowego dziecka z domem. Obojętność rodziców wobec spraw dziecka, brak cierpliwości w kontakcie z nim sprawia, że czuje się ono odrzucone, niechciane i niepotrzebne. Dziecko doświadcza żalu i poczucia krzywdy, rodzi się w nim bunt oraz uczucia niechęci, nienawiści i wrogości. W rodzinie alkoholowej rodzice dostarczają dziecku niekorzystnych z punktu widzenia wychowania wzorów zachowań. Przykład rodziców ma przecież fundamentalne znaczenie dla prawidłowego wychowania dziecka. Swoją niedojrzałością i niestałością emocjonalną rodzice tracą w oczach dziecka autorytet. Obserwując swoich rodziców, dziecko szybko się przekonuje, że co innego mówią a co innego czynią. Tacy rodzice tracą wiarygodność, szacunek i zaufanie.

Gość ^M^
Nieprawda...Nigdy nie odczuwałem obojętności...wręcz przeciwnie...Jak Tata lał matkę albo palił dolary w piecu...nie nudziłem się:P

Gość njunnujn
właśnie tam piszą, że żyłeś w stanie ciągłego napiecia emocjonlnego, teraz rozładowujesz je alkoholem.

Gość njunnujn
kurcze, zaczęłam wczoraj ogladać jakis film fabularny w tele i nie wiem jak sie skonczył... oglądał ktoś? o takim 29letnim gościu, co miała zostać ojcem dziecka długoletniej dziewczyny, a puścił sie ze studentką?

Gość njunnujn
cześć Nw :) leje...

Gość njunnujn
ja mam powieki podparte zapałkami bo ciężka noc była, ale mogę przy okazji sprzedac dobry patent na spanie w pracy biurowej. Bierzemy ołówek lub inny szpargał, kładziemy na podlodze koło nogi krzesła, ze strony tej nogi kładziemy głowę na biurku, policzkiem do blatu, z tej samej strony opuszczamy jedną rękę do ziemi i zasypiamy. Dla wchodzącego do pokoju wyglądamy jak osoba podnosząca ołówek z ziemi. Smacznego snu!! :)

Gość njunnujn
ludzie ogólnie w swej masie są wtórni, niekreatywni, uwielbiają kraść cudze pomysły, takze nic nowego. na zeszłych wakacjach zwiedzaliśmy z mężem urocze sródziemnomorskie miasteczko, na starówce mąż wypatrzył pracownię jakiegoś miejscowego malarza zaczęlam robić zdjęcia stojąc w drzwiach tej pracowni wgłąb pomieszczenia, za dosłownie 5 minut stały obok mnie 3 osoby z aparatami i rozpychąły sie łokciami aby stanąć w moim ujęciu i też pstryknąć identyczną fotkę. zero inwencji własnej, masakra.

Cześć dziewczyny. Jakoś ponuro dzisiaj, nic tylko zakopać się pod kocykiem z książką i gorącą herbatą. Tudzież innym napojem

Gość njunnujn
ja sie zakopuję w fotelu obrotowym z gorącym kubkiem pomidorowej. cześć :)

Dla mnie to też tylko marzenia, bo jestem w pracy. I też na obrotowym :)

Gość njunnujn
no to jesteśmy obrotne laski hahaha

Gość njunnujn
wsadzili do aresztu jednego z tych modeli moich, mam nadzieję że wizyty sprytnych smerfów sie zakończą.

Gość njunnujn
nie tego, hahaha u mnie w kołchozie mamy wielu przodowników ;) ten co jeżdzi na podwójnym gazie, na razie nie jeździ bo w szpitalu był, nie ma trzustki i cos mu sie ostrego porobiło. żeby nie było, to jest to człowiek po studiach, z żona po studiach, 30paroletni.

Gość njunnujn
wsadzili takiego z domu dziecka, 18 ma lat, w dodatku ładny chłopak, może miec kłopoty....

Gość njunnujn
różni są, niektórzy nadawaliby sie bardziej na aktorów charakterystycznych, no ale uparli sie być modelami ;)