Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alma 1900

Czy suszone owoce są zdrowe?

Polecane posty

Gość Alma 1900

?

Gość Ten, co zdał parę dni temu
Zależy jakie. Np. suszone śliwki są znakomite na trawienie.

Gość magdalena 26lat
suszone owoce są zdrowe, należy pamiętać że mają sporo cukrów ja często podjadam suszone śliwki czy morele suszone banany do muesli

Gość Alma 1900
A np. Do podawania dziecku zamiast słodyczy??

tak ale lepiej warzywa, np. marchewka czy groszek zielony młody ale lepiej owoce niż cukierki, oczywiście tylko nie kandyzowane

Gość magdalena 26lat
owoce suszone są zdrowe, lecz to bomby kaloryczne jednak one nie podwyższają wzrostu glukozy we krwi, z polskiego na nasze tłuszcz nie będzie sie odkładał dziecku można podawać zamiast słodyczy, owocowe maślanki, rodzynki, owoce: winogrona, jabłka, żurawina batony muesli

Gość Alma 1900
No mój syn lubi suszone truskawki. Zastanawiam sie właśnie jak ograniczyć spożywanie słodyczy.

Gość korella
No pewnie, liofilizowane owoce to samo zdrowie! Można je dodawać do musli, do owsianki, do wypieków, są naprawde fajnym dodatkiem. Ja je uwielbiam :) A zamawiam na biorganic24 pl :)

Gość malwa 00

fajne sa też przekąski oparte na słodyczy pochodzącej z owoców, np Holle ma takie ciasteczka słodzone daktylami albo sokiem z owoców - zdecydowanie wole dać dziecku taka przekąskę niż chrupki albo batona czekoladowego. nie wspominając już o tych wszystkich sokach i słodyczach które reklamują się jako przeznaczone specjalnie dla dzieci, z dużą ilością wapnia i kakao bla bla bla bzdury a skład mają jak stąd do księżyca...