Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliża

wreszcie z męzem mamy kase i spędzimy bogate świeta

Polecane posty

Gość eliża

poprzedni szef męża nie placił mu i szantazował, użeralismy się z nim strasznie wydzierał kase poprzez osoby postronne , mielismy 2 lata skrajnej biedy ale już go wyrzucili i teraz maż świetnie zarabia a tamtemu szefowi zyczę żeby zdechł razem ze swoją zoną i żeby zdechł jego paskudny dziecior , nienawidze go i jak go spotkam to napluje w ryj

Gość Meza Lianns
gratulejszyn

Nienawiść to złe uczucie. Złe dla tego który odczuwa nienawiść. Jan Paweł II wybaczył swojemu zamachowcy ...

Gość eliża
jestem teraz na prawdę sczęsliwa , pracujemy i mamy tylko tyle chcieliśmy, teraz przy nowym szefie jest uczciwie, tamten okradal państwową firmę i się bogacił gdyby to byla jego firma to mielibyśmy to w d... ale firmaq należaca do skarbu państwa a oszust kradł wiele lat kupował nieruchomości , obracał gotówką mówię wam teraz zostal zwolniony i na pewno ma źle bo napływu kasy nie ma i wszyscy sie od niego odwrócili, nie może z nikim interesów robić nasza rodzina ma dobrze miałam ciężka depresję przez tego zlodzieja musilismy sprzedać obraczki żeby kupić jedzsenie dzieciom strasznie było

Cieszę się waszym szczęściem. To fajnie jak sprawiedliwość zwycięża ...

Gość eliża
niestety papiez był świety a ja nie i mu nie wybacze zapomniałam jak wygląda normalne życie ,pomagała nam rodzina w podstawowych rzeczach bo bez nich bysmy nie przezyli teraz jest inaczej , jest po prostu normalnie normalnosc to wielki DAR i ja to bardzo doceniam SKARB, ludzie powinni się cieszyć jesli mają zdrowe dzieci, mieszkanie i finanse na zwyczajne życie ja tego nie miałam wiele lat

Cytat: ,,Jeżeli ktoś ci zada w życiu ból i cierpienie wiedz, że największą zemstą jest- PRZEBACZENIE". Bez przebaczenia nie ma milości, a bez milości nie ma życia. Bo co czlowiek znaczy bez milości? Nic-a to tylko puste slowo. Pomyśl kiedyś o tym ...

Gość eliża
nie przebaczę bo nie potrafię on teraz ma bardzo źle , wszystko stracił sprawiedliwośc istnieje i zawsze przydzie

Gość nietrudno sobie wyobazić
że ten kutas był z PO - ciekawe jaka to firma państwowa🖐️

Gość nietrudno sobie wyobazić
Zawsze mnie intrygowało jak działa mechanizm wybaczania... oszust gnoi człowieka, przymieramy głodem, nasze dzieci cierpią, a my mamy na końcu podać gnojowi rękę i powiedzieć, że nie ma sprawy, a on odchodzi bez kary i poczucia winy... i tak się to kręci wiele lat, czy my czasem nie mamy wypranych mózgów? Mamy wszystkim wybaczać i zawsze ustępować, a bezwzględne świnie korzystają na tym i okradają nas jak chcą bezkarnie. Gdzie jest logika i sens w tym?

Gość Eeerrr...
Super Elizo, ze potrafisz docenic "male" rzeczy, to znaczy, ze zaslugujesz na te wieksze. Oczywiscie, ze trudno przebaczyc, ale staraj sie chociaz o tym nie myslec. Mam nadzieje, ze Twoje tegoroczne Swieta beda cudowne, takie, o jakich zawsze marzylas:)

Gość eliża
Eeerrr... dziękuję :)

Gość nie mowie,zeby od razu
wybaczac, ale po prostu przestac o nim mylsec, a juz na pewno nie zyczyc smiecri jego dziecku - bo co ono winne. Mnie jeden facet strasznie oszukał, ponaciagal . okradł. Ale mam go gdzies - wiem, ze ludzi go rozgryzli, znajomi sie od niego odsuneli. Nie msciłam sie, bo szkoda bylo moich nerwów na chama. Ale ja jestem szczesliwa, z czystym sumieniem, z przyjaciólmi -a on musi głowkowac jak wybrnac z tych swoich swiństw, moze sie wzbogacił - ale , mysle - do czasu, noga mu sie powinie bez mojego udziału. Spusciam wode po nim, polecam.

Gość Mkkk
A ja Cię rozumie Eliza bo ja przez dłuższy czas pracowałam na czarno i nie mogłam się doprosic kasy i głupia byłam wiem, ale chciałam pracować mieć swoje pieniądze nie prosić się rodziców. Gdyby nie fakt że z nimi mieszkam i mi pomagają to wiadomo co by ze mną było pewnie też by mi brakowało na jedzenie, dlatego wiem, że przebaczyć nieuczciwemu pracodawcy jest bardzo trudno. Przynajmniej mi.

Przebaczyć nie znaczy zapomnieć. Jeśli ktoś cię skrzywdził a nie masz ochoty podawać mu ręki - nie podawaj. Czy wiecie jak bardzo nasze (tych pokrzywdzonych) przebaczenie może zmienić agresorów? Na discovery był program z projektu spotykania się morderców z rodzinami ofiar. W więzieniu siedzą sobie mordercy. Wstaje Matka i mówi (Moja córką, którą zabiłeś miała na imię Mary - wyjmuje zdjęcie - miała 17 lat, chciała iść na studia była wesoła, lubiła koty, ładnie tańczyła - znowu zdjęcie - bardzo nam jej brakuje, to był straszny cios i nie masz pojęcia jak nas skrzywdziłeś ... itd). Oczywiście na wszyscy się nawrócili, ale byli faceci którzy autentycznie zrozumieli co zrobili. Niektórzy płakali, wielu miało łzy w oczach. To trwało ale potem kiedy Ci mordercy się zmieniali - niektórzy rodzice im wybaczyli. To jest magia. Nie wiem czy sam bym tak umiał, ale bardzo bym tak chciał. Nie czujcie się gorsi jeśli nie umiecie wybaczyć wrogowi, to trudne. Ja tylko zachęcam do próbowania i zastanowienia się nad tym.