Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veressa

czy ktoś znał mial w rodzinie osobę starszą która zapominała, jaki jest dzień

Polecane posty

Gość veressa

mam babcie ma 81 lat i mam wrażenie że z czasem coraz bardziej jej się pogarsza pamięć. obecnie wciąz nie może zapamiętać jaki jest dzień, czasami nie wie jaki jest miesiac, co chwile szuka okularów, szuka kluczy zawsze przed wyjsciem mimo że ma zawsze w torebce. nie pamieta gdzie spędziła świeta, zapomina całkowicie o jakiś spotkaniach jak się umawia. chcieliśmy z nią juz dawno pójsc do neurologa, ale jest strasznie uparta i sie upiera że w jej weku to normalne. ale poderzewam że az takie zapominanie normale nie jest. ktoś miał taką osobę w rodzinie , z podobnymi objawami? czy to alzheimer i jak długo można jeszcze żyć z takimi objawami, jak z pół roku na pół roku jest coraz gorzej.

Gość tak, to normalne
Pamiec wraz z wiekiem staje sie coraz slabsza. To normalne. Ale poza tym jest jeszcze opcja, ze twoja babcia ma wczesna demencje, co rowniez jest normalne w jej wieku. Najlepiej jak najszybciej zabierz babcie do geriatry. Czy ma demencje czy nie, sa leki, ktore poprawia troche jej kondycje. Jesli to jest demencja, to tez mozna ja troche spowolnic, i objawy beda na poczatku takie same, z ta roznica, ze beda postepowac znacznie szybciej, niz te, zwiaane z zaawansowanym wiekiem.

Gość sdfghjkl
Konieczne namówcie babcie na wizyte u psychogeriatry.Prawie w kazdym miescie jest taka poradnia i nie potrzebne jest skierowanie.

Gość może być alzheimer a może
by demencja - w sumie niewiele się to różni, jeśli chodzi o zachowanie, mialam w rodzinie oba przypadki. Żyć można długo - aż człowiek zamienia się z czasem w takie duże niemowlę.

Gość sziderca
znam osoby które myślą że jest nadal prl i głosują na sld ;)