Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 90snkersiek90

CORDAFEN !!! czy ktoras z was braal ten lek? 27tc

Polecane posty

Gość 90snkersiek90

Dziewczyny jestem w 27tc i tydzien temu ginekolog przepisal mi CORDAFEN na podtrzymanie ciazy,bo mam caly czas twardy brzuch i glowka dziecka jest ku wyjsciu ;( czy ktoras z was brala go moze? szukalam w aptekach i ten lek juz jest wycofamny ;(

Gość no ro to
a nie mozesz zapytać w aptece albo gina o jakiś zamiennik tego leku? Skoro nie jest dostępny.

Gość o jejuś
tak wlasnie , cordafen jest na nadciśnienie , ja go bralam w ciązy , tzn mialam go brac ale na ulotce pisze ze nie wolno go w ciązy :o i nie bralam . jesli sama czujesz ze sie biez niego obejdziesz to nie biez, moze bardziej zaszkodzic niz pomóc

Gość elinova
Ja brałam ten lek od 5 m-ca ciąży. W ulotkach większości leków jest napisane, że nie należy brać w ciąży ale skoro lekarze przypisuję to widocznie można :-) Urodziłam zdrowego synka tak więc nie zaszkodził :-)

nieprawda, na wiekszości lekach jest napisene ze nalezy sie skonsultowc z lekarzem czy brac czy nie a o ile pamietam na ulotce cordafenu wyraznie bylo napisane ze nie bo skladniki przenikają do plodu i moga go uszkodzic czy jakos tak . ciesze sie ze twoj synek urodzil sie zdrowy :)

Gość no ro to
z ulotki tego leku: "Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Stosowanie leku w ciąży ograniczone jest do przypadków, gdy potencjalne korzyści dla matki wynikające ze stosowania leku przewyższają ewentualne ryzyko dla płodu. Nie stosować w okresie karmienia piersią. "