Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alltheway

uczucie do 2 osób?

Polecane posty

Gość alltheway

Witajcie Zastanawiam się ostatnio nad pewną kwestią, ciekawa jestem Waszych opinii. Czy można darzyć uczuciem 2 osoby jednocześnie? Sprawa po krótce wygląda tak: dziewczyna jest w związku z osobą, którą kocha i z przekonaniem twierdzi, że chce z nią być. Jednocześnie przypadkowo poznaje kogoś innego, z kim prowadzi na pozór koleżeńskie układy. Z czasem tej drugiej osobie mówi, że jest idealna, jej druga połówka do pięt jej nie dorasta i nawet po koleżeńsku lepiej ją traktuje niż partner i że gdyby ów nie pojawił się w jej życiu, to nawet przez chwilę nie zastanawiałaby się, czy z tą drugą osobą być, tylko poszła na całość. Mimo wszystko pozostaje z dotychczasową połówką, a tą drugą osobę traktuje z towarzyskim dystansem. Spotkałyście się z czymś takim? jak to interpretować?

Gość xerorro
odpuścić sobie takich niezdecydowanych bo szkoda zdrowia

Gość pani psycholog
nie jest pewna swoich uczuc skoro zachowuje dystans widocznie obawia sie ze moglaby isc na calosc

Gość alltheway
Przy czym przez "pójście na całość" ona miała na myśli nie jednorazową przygodę tylko związek. Przyznam,że nie rozumiem tego rozdarcia kompletnie. Czy to możliwe, aby była szczęśliwa i zakochana w jednej osobie mysląc takimi kategoriami o innej? A mimo to jej nie wybrać?

Gość ewidentny brak zdecydowania
najlepiej unikać takich osób, bo zawsze będzie 'ryzyko', że ciągle będzie pojawiała się jakaś 'druga' osoba :O

pierwszej wcale widocznie nie kocha tak mocno, jak mówi :O a z drugą boi się zaryzykować, bo z pierwsza osobą więź już jest 'stabilna'... a z tą drugą nie wiadomo czy wyjdzie... a jak spróbuje to zamknie sobie drogę do tej pierwszej, już 'sprawdzonej'

Gość w ten sposób można bez końca
Osoba taka zerwie ze swoim partnerem i zacznie być z następnym. Na świecie jest 7 miliardów ludzi, kiedyś na pewno pozna kogoś jeszcze lepszego. Wtedy zerwie kolejny raz i zacznie następny związek, który zakończy się w momencie, kiedy pozna kogoś jeszcze lepszego ;) Jeśli ktoś jest w szczęśliwym związku, nie warto tego niszczyć. Jednak jeśli w związku czegoś brakuje i osoba czuje się nieszczęśliwa (nie w chwili obecnej, bo ma zaburzone postrzeganie przez kogoś nowego na horyzoncie, tylko ogólnie), to warto spróbować. Jestem w takiej sytuacji. I wszystko byłoby w porządku, gdyby mój obecny chłopak nie był taki beznadziejny ostatnio :( Ten nowy wybrał perfekcyjny czas, żeby pojawić się w moim życiu.

Gość pani psycholog
sa ludzie ktorzy porzucaja bez zastanowienia innym przychodzi to trudniej,wszystko zalezy od sytuacji zyciowej i wielu innych czynnikow

Gość alltheway
No niby tak. Tylko, że ona twierdzi, iż nigdy się z czymś takim w swoim życiu nie spotkała, nie jest na takie coś przygotowana. Ze ta druga osoba zrobiła jej w życiu zadymę, przewróciła do góry nogami zasady, bo wierzy,że nalezy w pełni być oddanym ukochanej osobie i po raz pierwszy zdarzyło jej się spojrzeć na kogoś innego w taki sposób, że zaczęła się zastanawiać, czy jej życie nie mogłoby pójść inną drogą..no ale z 2 str. wybrała dotychczasową połówkę. Ech, może to tylko wielkie słowa;)

Gość alltheway
bieu--> niestety to nie ja jestem bohaterką tej sytuacji, lecz próbuję być "tą drugą" ;)

mam nadzieję, że ten koleś ne ma na imię Maciek :tylko tyle :D

Gość alltheway
hehe nie, spokojnie:) Tylko tak sobie bajdurzę, czy mam jakieś szanse, czy jestem stracona.

Jesteś na przegranej pozycji, nawet jak wygrasz. Jeśli zostawił jedną dziewczynę dla innej, to zrobi to znowu, kiedy pojawi się lepsza, a gwarantuję Ci, że prędzej czy później się pojawi. Najwyżej możesz poczekać, aż sami zerwą i wtedy uderzyć.

;) dokładnie- koleś powinien zerwać z tamtą, żeby mieć czyste konto- a nie tak z kwiatka na kwiatek, bo później tylko narobi ci cierpienia... bo w końcu z byłą będą go łączyć wspomnienia i inne takie :O i wróciłby do niej z podkulonym ogonem :O powiedz mu, że chcesz czystych relacji- albo czysto koleżeński/ przyjacielski układ albo niech podejmie jakieś zdecydowane kroki... a nie takie rozmemłane coś, co na dłuższą metę Cie zamęczy

Gość pani psycholog
rozmemłane coś :)

Gość alltheway
Nie oceniałabym go tak surowo, bo widać po nim, że nie chce krzywdzić nikogo i wcale jak widać nie ma zamiaru rzucać tamtej dla mnie. Niczego mi też nie obiecywał, mnie tylko zastanawia to, jak może kochać jedną, a myśleć o drugiej w ten sposób, bo wydaje mi się, że to dośc mocne słowa. Co innego, jakby neutralnie powiedział coś w stylu " jesteś ciekawa, jesteś atrakcyjna, lubię cię". Jednak te jego słowa wydawały mi się mocniejsze, nie wiem, może się mylę. Nie mniej jednak to ją kocha i musi być szczesliwy z nią.

Ludzie nie są idealni i nie są zaprogramowani na jedną wielką miłość do końca świata ;) Czasami popełniamy błędy, zapominamy o tych, których kochamy. Tym właśnie byś była - błędem. I tak, można kogoś kochać i zauroczyć się kimś innym. Lepiej nie dumaj już nad tym, tylko poszukaj wolnego faceta ;)

wiesz- faceci potrafią pięknie mowić :O i na słowach się kończy niestety jeśli chodzi o płeć męską, to trzeba zwracać uwagę na ich czyny, a nie słowa