Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie na czasie 1979

Pigulka dla 16 letniej córki ?

Polecane posty

Gość nie na czasie 1979

witam, mam pewien dylemat, moja 16-letnia córka poprosiła mnie abym poszła z nią do ginekologa po tabletki - bez mojej zgody nie chcą jej przepisać jesli nie jest pelnoletnia, no i cóż, mam mieszane uczucia, niby dobrze ze córka mi ufa i poprosiła o pomoc, boję się, ze jesli jej zabronie kupi gdzies na allegro lub na czarnym rynku bez odpowiednich badan lub zrezygnuje z antykoncepcji a nie z seksu, ale z drugiej strony ? czy to nie za wcześnie na moje oficjalne przyzwolenie na seks ? - bo tak to będzie wyglądać przecież

Gość Prawa-Tywa II
Prezerwatywy niech kupuje.

Gość ale gapa
No to jest dylemat. Z jednej strony super, ze Ci tak ufa a z drugiej strony tabsy to nie najlepsze rozwiązanie u młodej dziewczyny ale czy jest lepsze? Raczej nie bo prezerwatywy pekają a o innych srodkach trzeba pamietac. Nierealne tez jest odwiedzenie córki od uprawiania seksu. Ech ja tez jestem w kropce.

Gość 5465465464
miałaś 16 lat jak urodziłaś córkę? patologia, lepiej z nią idź... niedaleko pada jabłko od jabłoni :P

Gość nie na czasie 1979
proszę o jakies mądre rady doswiadczonych rodziców

Gość nie na czasie 1979
no super rada, na to liczyłam

Gość wbhheyj
zastanow sie czy wlisz dac corce ''pozwolenie na seks'' czy bawic wnuka.

Gość Łukasza 21.23
kupując pigułki 16 latce wyrażasz zgodę na to, aby uprawiała sex... najczęściej przygodny. Z brzuchem raczej nie wróci, ale z hiv-em już może :O

Gość nie na czasie 1979
może najlepiej bedzie jak córka zgodzi się na usuniecie macicy...

Gość nie na czasie 1979
przestan sobie czlowieku robic żarty, jesli nie masz nic do powiedzenia, to najlepiej sie nie odzywaj ! i nie pisz pod moim nickiem

Gość nie na czasie 1979
Łukasza 21.23 - ale ona ma jednego stałego chlopaka juz od dawna, poza tym jesli miałby byc to przygodny seks to bylyby raczej prezerwatywy a nie pigulki, prawda ?

mogę się założyć że Twoja córka prezentuje niski poziom, chodzi do jakiejś klasy g albo h w słabym ogólniaku ( czy to jeszcze gimnazjum ) i raczej ma problemy z nauką , takie zawsze szybko sexem się interesują

Gość Łukasza 21.23
za chwilę będzie miała kolejnych 3 stałych :O Czy ty chcesz ją popchnąć w sypianie z kim popadnie?

Gość ccvvvv
Ja na Twoim miejscu poszłabym z nią, ale wcześniej powiedziałabym jej ze to nie jest pozwolenie na seks, po prostu robisz to aby nie zmarnowała sobie życia. A tak swoja droga znasz jej chłopaka?

Gość sdfgh
rece opadaj. 16 lat i sex. sam mam 2 corki w wieku przedszkolnym i czeka mnie tosamo... mozne nawet wczesniej . coz mozesz zrobic, najrozsadniej bedzie zgodzic sie na antykoncepcje. lepsze to niz ciaza u 17 latki.

Gość nie na czasie 1979
jestem jeszcze młoda i nie mam zamiaru niańczyć jakichs nieslubnych bękartów!

Gość mireczkaa
a rozmawiałaś z nią? Pytałaś dlaczego tak wcześnie chce zacząć współżycie? Widać, że ma do Ciebie zaufanie ale...moim zdaniem jest za młoda. Najpierw z nią pogadaj i zobaczysz co ci powie, jakie będzie miała argumenty "za".

Gość nie na czasie 1979
znam jej chłopaka, są ze sobą od początku jej gimnazjum, rozumiem, że to za wcześnie na seks, ale co ja mogę zrobić ? jeśli zabronię to albo będzie stosowała przerywany albo cholera wie - pęknie jej prezerwatywa chcę wybrać mniejsze zło

Gość nie na czasie 1979
o tych bekartach, to kolejny podszyw, oczywiscie

Gość BezKlamstwBezKłamstw
Nie zgodziłabym sie. Powiedziałabym ze to za wczesnie a jezeli ma zamiar uprawiac seks w tym wieku, to niech szuka pracy i zamieszka z chlopakiem Pozwolic- To najlepsza droga by wychowac patologie. Gowniare, ktora bedzie chwalila sie w szkole jaka to jest dorosła ma tabletki i bzyka sie ze swoim chlopakiem. Mam nadziejje ze to prowokacja, bo smierdzi rynsztokiem.

Gość autorko idz z nia
jak nie pojdziesz i tak skombinuje tabletki,nie wiesz co sie w szkolach dzieje.dziewczyny podkradaja siostrom ,matkom itp

Gość nie na czasie 1979
mireczkaa - ja to widze, ze wiekszosc jej kolezanek juz od dawna prowadza się z duzo straszymi mężczyznami, seks pewnie tez uprawiają, to chyba takie pokolenie jest

Gość autorko idz z nia
a nie pomysleliscie ze ona moze juz ma ten 1 raz za soba? ze nie bedzie sie pytala czy moze to zrobic mamy?i tak to zrobi i tak.I autorka powinna jej pomoc sie zabezpieczyc a nie pozniej plakac jak zajdzie w ciaze.Poza tym pojda razem do gina i razem pogadaja z lekarzem.Wszystkie ZA I PRZECIW.

Gość aaaaaaaaaaaaah
ja bym z nią poszła..jezeli będzie miala odpowiednie tabletki nic jej sie nie stanie /

Gość mireczkaa
autorko, ale rozmawiałaś z nią? Pytałaś dlaczego tak wcześnie? Pigułki w tym wieku, moim zdaniem, mogą zrobić wiele złego. Poza tym kurcze, żadna metoda nie da 100%skuteczności!! Musi sobie dziewczyna zdawać z tego sprawę. Ja miałam taką rozmowę z moją mamą, jak miałam 17lat. I wyperswadowała mi ten pomysł. A chciałam tego, bo chłopak naciskał- głupia byłam. Umówiłyśmy się z mamą, że jak skończę 18lat pójdziemy do gina po piguły. Ona słowa dotrzymała :) A i tak pierwszy raz poszłam do łóżka z gościem jak miałam 19lat:) Więc moja rada- najpierw z nią porozmawiaj i uświadom czym może skończyć się seks. I zobaczysz co powie.

Gość Maggdaa...:)
Takie pokolenie :0 to żart. Ja mam 17l i ze starszymi to spotykaja sie pustaki, daja dupy za sponsoring. Tylko tepaczki i dziewczyny bez ambicji wskakuja do wyrka bo kolezanki daja dupy.

Gość załamana na maksa.............
na TVN ciagle jest jak to takie 15-16 letnie gówniary robia laskę starym dziadom za pieniędze

Idz z corka do ginekologa a przy okazji pogadaj z nia o sexie sprubuj dopytac ja czy ma to za soba.Lepiej niech bierze tabletki niz ma jej gumka peknac. a Wy trolle zamknac jadaczki nieudacznicy a nie tylko wyzywacie popaprane gnojki