Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiosenna mama

do jakiego wieku posluży drewniany kojec?

Polecane posty

Mamy które miały./ mają drewniane kojce. Jak długo wasze pociechy z nich korzystały? Macie z bramką czy bez, a jeśli z bramką to jak ona jest zamykana? Ma jakąś blokadę przed dzieckiem?

Gość do żadnego wieku
z mojego i znajomych doświadczenia wiem , ze kojec to jakiś cieżko poroniony pomysł. Kiedy dzieciaki stają sie mobilne, to zamykanie ich w kojcu mija sie z celem bo jest wrzask i nic wiecej

u nas było ok między 6(wtedy zaczął raczkować), a 9mies.(zaczął chodzić). Od tego czasu płacz i krzyk w kojcu

Miałam drewniany, ale tylko parę razy był wykorzystany a tak gromadziły się tylko zabawki, które były sprzątane raz na jakiś czas. Kojec był dla młodszej, ale nie chciała tam siedzieć, więc przed jej rokiem pozbyliśmy się go. Starsza miała 2,5 roku jak potrafiła do niego wejść górą (nie miał bramki) i szybko nauczyła się też wychodzić a jest niska, więc dzieci wyższe zapewne wcześniej opanują tę sztuke.

Kurcze zastanawiam sie czy kupowac. Kupilam loli taki Horna zwykly ale ona nie chce sie w nim bawic. Tzn posiedzi chwile i chce raczkowac a nie ma gdzie wiec się wkurza :( Natomiast jak raczkuje po p0okoju to mlodzi się irytują bo zabiera im zabawki, kredki, musza wszystko sprzatać na szybko zeby lola nie zjadla i z zabawy nici. Tak sobie wymyslilam ze jakby jej taki 8 elementowy kupic to się 1/3 pokoju odgrodzi dla niej i bedzie tam mogla raczkowac wsrod swoich zabawek bezpiecznie nie obgryzajac kabli, nie zrywając firanek i zaslon i nie zjadając woskowych kredek. Ale jak to ma byc zakup na miesiac to mi się średnio oplaca.

Gość nie tyle typowy kojec ale
płot drewniany który można zamknąć w kojec- REWELACJA!!!!-SŁUŻY ALBO JAKO KOJEC,ALBO ODDZIELA NP NIEBEZPIECZNE SPRZĘTY OD DZIECKA ALBO ODDZIELA WEJŚCIE NA SCHODY-działa jak płot ogrodzeniowy od rzeczy które mogą być niebezpieczne-mój mąż zrobił taki płot wielofunkcyjny niezbyt krótki i całe dzieciństwo było bezpieczne a ja nie musiałam chodzić za dzieckiem krok w krok ....

Mnie o cos takiego chodzi. to mozna ustawic tez jako plot tylko czy ja wiem czy plot mi do czegos sie sprawdzi? Chodzilo mi o "zagrodzenie" czesci pokoju bezpiecznej dla Lolki i zostawienie reszty gdzie mogli by sie bez przeszkód bawic starsi bo na razie są obrazeni ze Lolka im wszystko zjada i przez nią nie mogą wywalac swoich zabawe jak to robili do tej pory.

w zlobku maja kojec mobilny drewniany ktory pzresuwaja po podlodze i... moj maly go podnosi o pzrechodzi pod spodem, w domu mam bramke na schody ale mlody sie na nie wspina i pzrechodzi gora wzglednie otwiera bo zadne zamkniecie nie jest przeszkoda, efekt nie ma na niego bariery :/ znajomi ktorzy mieli drewniany kojec na pol pokoju i tak z niego nie korzystali bo dziecko nie lubilo zamkniecia, mimo ze pzrestzren byla ogromna :/ moim zdaniem te kojce sa tylko dla wyjatkowo gzrecznych dzieci

Bramkę na schody tez mamy. Młodzi zgrabnie przechodzili pod nią ;) Lolcia jeszcze do niej nie dochodzi. Kwestia kilku tygodni pewnie.