Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamcia213

Podobno pracy jest pełno w naszym kraju... :/

Polecane posty

Gość Kamcia213

Każdy mowi, w naszym kraju jest naprawde bardzo duzo pracy, i dziwia sie dlaczego mlode oosby wyjezdzaja za granice. A mnie to wkurza, zdałam mature, jestem na studiach, szukam pracy od lipca... i co?? nigdzie nie moge jej znalezc bo... NIE MAM DOŚWIADCZENIA!!! Ludzie... to jest chore!. Jak osoba majaca 20 lat, zaczynajaca dopiero dorosle zycie ma miec min 2 lata doswiadczenie kiedy sie uczyła zeby zdobyc ta pieprzona mature i isc na studia?! To jest oburzajace... lepiej nie isc do szkoly sredniej, nie bawic sie w matury studia bo to nie ma sensu skoro kazdy oczekuje min. sredniego lub zawodowego a patrza na doswiadczenie?? To jest popi*rzony kraj ... Po co studiowac 5 lat... uczyc sie na mgr a pozniej tyrac za 900 zl? max 1200?? Sama zaczynam sie zastanawiac nad wyjazdem... Czy tez macie takie zdanie?

Gość malaga23
mam takie samo zdanie, mam studia wyższe i zarabiam 720 zł za 25 godzin tygodniowo :-(

Gość Kamcia213
To jest poprostu zenada... wszedzie oferuja praktyki.. Banki, Urzędy, Biura admiistracyjne ale wszystko BEZPŁATNIE! Czy o to chodzi zeby co chwile zatrudniac nowych "idiotów" którzy dla świstka z rekomendacja będą codziennie pracowac dla nich po 8 godzin? To jest chore... powinno cos sie z tym zrobic... bo osobiscie nie chce nawet wiedziec jak beda pracowały moje dzieci w przyszłości.. biorąc pod uwage to co sie dzieje. Facet owszem... pojdzie na budowe, remonty, magazyn... jakos sobie zarobi. A kobieta? Chodzi do szkol, kursy i co? gó*no... :/

Gość Prawa-Tywa II
Nie podoba sie to won do Hiszpanii, Grecji abo Włoch :O

Gość Kamcia213
Nie wiem i nie bede zgadywała czy jestes osoba starsza i majaca stala prace dobrze platna. Ale tak uważam. NIe wiem czy zdajesz sobie sprawe jak wyglada w obecnej chwili szukanie pracy przez osoby mlode po szkole wiec, daruj sobie takie komentarze...

Gość Prawa-Tywa II
Jeśli 20 lat to osoba starsza to tak, jestem tuz przed emeryturą :classic_cool:

ja nie wiem o co chodzi i tym ludziom co narzekają. W miesiącu zrezygnowałam z 3 prac bo mi nie odpowiadały Jak można od lipca szukać pracy i nie nie wskórać ? omg

Gość olgaola85
ja za 52 godziny dostaje 316zł:)

Gość olgaola85
do a9n1eszka normalnie, mozna wyslac 200 cv i nikt nie oddzwoni

Gość malwinkaaa 2333
ja pracuje fizycznie na produkcji 160 h miesiecznie i zarabiam najnizsza krajowa.

Gość genewwa
też szukam i nie ma szans na nic konkretnego, chyba że telemarketer, ale do tego się nie nadaje... a z jakiego województwa jesteś?

Gość Kamcia213
lodzkie. Oczywiscie ze tak jest... Nie licze juz ile wyslalam cv bo to nie ma sensu..

Rozumiem was doskonale. Co prawda mam pracę i nie narzekam, ale sama rok temu chciałam zmienić i był problem. Mam duze doświadczenie w swojej branży i jestem młoda, ale było cieżko. Albo kasa nędzna, albo wymagania "min. 6 lat doswiadczenia + student ostatnich lat"... Paranoja. Widzę jak znajomi po dziennych studiach szukali i szukaja pracy nadal... Ryne pracownika skończyl się kilka dobrych lat temu.

Dlatego trzeba iść na studia zaoczne i w tym czasie pracować. Po studiach ma się dyplom i 5 lat doświadczenia. A pracodawca nie patrzy czy ktoś skończył studia dziennie czy zaocznie o ile w ogóle.

Gość palalaka
nie mam studiów, znam biegle angielski i niemiecki, kasy mam tyle że hoho jak na jedną a nie długo na dwie osoby

Gość Kamcia213
powiem szczerze ze jestem na zaocznych na zarzadzaniu i to jest paranoja, Albo brak dowiadczenia, albo zle ze sie ucze bo juz nie moga mnie przyjac albo jestem za mloda. Nawet do obslugi solarium... z biegiem czasu az odechciew sie szukania jak po takim czasie nic sie nie znajduje...;/

Gość 344444444444
do Alanyaaa ja jestem na zaocznych noi co z tego? niechca mnie do pracy bo mam zjazdy co tydzien i praktyki w spzitalu w pt od 15 i musze wychodzic o 14 wcale nie jest tak kolorowo

Gość gość
wątek sprzed paru lat… wtedy jeszcze bezrobocie wynosiło kilkanaście procent. Ja to widzę po znajomych i po sobie ze teraz się poprawia – można przebierać w ofertach pracy i niekoniecznie za najniższa krajowa

Gość gość
Już nie, teraz pracodawcy mogą znów przebierać... w Ukraińcach.

Gość gość
ale Ukraińcy nie wszędzie znajda zatrudnienie – oni głównie w budowlance i na produkcji pracują. Ja np. zajmuję się księgowością, a mąż pracuje w logistyce i rzeczywiście zarobki się powoli poprawiają. Osobiście zmieniałam pracę jakieś 4 m-ce temu i ofert było całkiem sporo. Nie mówcie, że ofert pracy nie ma, bo są tylko, ze nie w każdej branży. Osoby które pracują np. IT, księgowości czy handlu nie powinny mieć problemu z zatrudnieniem. Tutaj http://pomorskie-praca.pl/zawody-z-gwarancja-zatrudnienia/ macie bliższe informacje na temat przyszłościowych zawodów, na które pracodawcy zgłaszają zapotrzebowanie.