Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polskie dno dna

Dlaczego w Polsce dyskryminuje się ojców?

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia !!!
Offerma ty juz naprawde nie wiesz co piszesz. Ale rozumiem cie. Piszesz byle co zeby tylko pisac. Niekontrolowane uzaleznienie od netu. Moze jednak zakladaj jakies tematy , w ktorych jestes w stanie cos logicznie napisac ? O ile takie tematy jeszcze istnieja.

Gość madrakamilka
W kazdym kraju matki maja wieksze szanse w sadach niz ojcowie, nie tylko w Polsce tak jest.

Gość niekonieczny
no i tak właśnie jest. Trochę lat pożyłem, parę rozwodów widziałem w najbliższym otoczeniu. O sądach rodzinnych mam swoje wyrobione zdanie. Bo widziałem jakieś wykrzywione popjęcie sprawiedliwości, którą traktowani byli właśnie mężczyźni. Nie mam zamiaru wdawać sie w szczegółową dyskusję, ale swoje widziałem i tyle.

Gość niunczako
bo diabel tkwi w szczegółach.

Gość madrakamilka
Skad masz takie dane? Swoja droga w USA wiecej wariatow i wariatek ;)

Gość Zuzanna Amelia !!!
Nie wiem jak wygladaja statystyki ale w Polsce naprawde malo ojcow zostaje z dziecmi. Powtaje pytanie czy taka sytuacja jest im na reke. Nie musza sie martwic na codzien o swoje potomstwo. Zaplaca kase i maja wolne. mam wrazenie ze wielu taki uklad bardzo odpowiada.

Gość niunczako
U nas nie moze wygrac powyżej 10%, bo tylko tyle chce pobytu dzieci u siebie, po rozwodzie. :)

Gość niunczako
DOkładnie, u nas faceci nie chcą mieć dzieci na głowie. Wygodniej im byc niedzielnymi tatusiami, a w tygodniu brykać za nową lalunią i udawać kawalera bez zobowiazań, ewentualnie pokrzywdzonego przez żonę, bo zabrałą dzieci i zdziera alimenty.

Gość ddddddddooookladnie
A jaki tatusiek po rozwodzie chcialby 24h/dobe nianczyc swoje dziecko/dzieci? Malo takich jest, wola byc wlasnie niedzielnymi tatusiami, czesto wtedy, gdy zabieraja dzieci do siebie, tez sie nimi nie zajmuja, tylko jada z nimi do dziadkow i maja problem z glowy. Zaplaca alimenty, kupia prezent od czasu do czasu i na tym ich rola sie konczy. A ilu jest takich, ktorzy uchylaja sie od placenia? Ilu zagranica jest dluznikow alimentacyjnych... Ilu uklada sobie zycie z nowa lala?

Powiem tak: Nie każda kobieta nadaję się na matkę na pełny etat i nie każdy facet nadaję się na ojca na pełny etat. Każdy sprawa która toczy się o przyznanie praw rodzicielskich jest inna. Powinno więcej uwagi poświęcać się na badanie środowiska w którym ma żyć dziecko i wtedy Sąd powinien podjąć najbardziej odpowiednią decyzję, zrobić to po prostu z rozsądkiem a nie tak hop i już.