Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ketreleczka

czym smarować odparzenie na szyii dziecka?

Polecane posty

Gość ketreleczka

dzis zauwazylam u 2 mies córki na faldkach szyii pod uchem zaczerweniona skóre . czym to moge smarowac

mąką ziemniaczaną zasyp. Najpierw przemyj szarym mydłem i wodą a potem osusz i zasyp i tak ze 3-4 razy dziennie i powinno zejsc po max 2 dniach.

Gość Kochajaca do bolu....
Mascia Bepanthen,nam pomogla posmarowalam po kapieli na noc a rano juz efekty byly po dwoch dniach zniknelo calkiem.

Gość nnnnnnnnn11
ja tez polecam bephanten

jak moja córka miała podraznienia koło buźki to lekarka zaleciła mi sudocream ale miała wtedy ok.7 m-cy...

dobrze jej te miejsca domywaj mydłem i porządnie spłukuj no i zastosuj jakis krem na podrażnienia

Gość parus
.....lub SUDOKREM. Świetna maść idealnie nadająca się dla każdego rodzaju skóry, z niemowlęcą włącznie.

Gość wioletta**
musisz jej dokladniemyc te faldki i wycierrac do sucha to nie beda sie robily odparzenia:) posmaruj sudokremem:)

Gość ketreleczka
a kapiel w krochmalu /

Też pomoże. Nie musisz całej kąpac wystarczt zrobic w mieseczce i wacikiem rpzemywac szyjkę. Ale jak dla mnie szare mydlo plus zasypywanie mąką ziemniaczaną (to przecież krochmal tylko w wersji suchaj ;) ) szybciej zadzialało. Sudokrem nie podzialał na szyje. Bepanthen wcale się u nas nie sprawdza.

Gość kasiaaaaaaaaaa......
sudocrem... tak a pozniej tego dziadostwa niczym nie da sie zmyc mi pediatra zapisala na recepte masz citivate rewelacja!! nawet odparzenia miala takie do krwi i przez noc wszystko zniklo polecam kosztuje nicale 9 zlotych u nas

Gość kasiaaaaaaaaaa......
poprawka cutivate

taa masc ze sterydami. Zgadzam sie ze sudocrem jest tlusty, ale sterydów bym nie latdowala na male odparzenie. Autorko znaim sięgniesz po takie środki spróbuj tego krochmalu, szarego mydla. Musisz dokłądnie w faldkach wycierać po kąpieli (jak ci radzili wyzej) i polnowac żeby wymyć jak sie dziecku uleje albo jak zwymiotuje bo to najczęściej od tego się robi, albo od potu.

Gość ketreleczka
a kapiel w krochmalu /

Gość ketreleczka
to jej sie zrobilo od długiego siedzenia w foteliku w aucie. tak mi sie wydaje bo wczoraj tego nie miala