Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chemiotyk

Rozwolnienie,biegunka przy antybiotyku

Polecane posty

ludzka niewiedza jest porażająca nie słyszałyście o czyms takim jak probiotyk? nie wiecie, że antybiotyki niszczą cała florę bakteryjną przewodu pokarmowego i stąd przy antybiotykach ZAWSZE należy stosować probiotyk typu lakcid, lakcidofil itp.? lekarz, oczywiście, powinien to powiedziec i jak zwykle, konował, nie wpadł na ten pomysł ale ludzie, mamy, XXI wiek i wiedza na temat leków i ich działania nie jest juz wiedzą tajemną, dostępną nielicznym!!! 1

Gość Milena1235
jestem goopia

Gość gość
warto ochronić się przed biegunką biorąc probiotyk np. acidolac przy antybiotyku, dobrze jest też brać go 2 tygodnie po antybiotyku by odbudować florę żołądka

Nie wiem jakim trzeba być idiotą, żeby sugerować odstąpienie do antybiotyku bez konsultacji z lekarzem, zwłaszcza antybiotyku stosowanego w terapiach długofalowych...

Gość gość
Żeby zapobiec takich objawom jak biegunka, to nieodzowne jest przyjmowanie podczas antybiotykoterapii również synbiotyku, który ochroni organizm. Multilac synbiotyk stosuję i mogę polecić.

Gość biotyk
warto poczytać w internecie o probiotykach i o skutkach ubocznych brania antybiotyków, niestety antbiotyk wyniszcza organizm i trzeba zadbać o to, żeby zrównoważyć florę bakteryjną - tu macie przykładowy artykuł w temacie http://stopbiegunce.pl/biegunka-po-antybiotyku/