Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tfrdt6yuy9iyuft

RED'S W CIAZY!!!MAM STRASZNA OCHOTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość tfrdt6yuy9iyuft

ODKAD SIE DOWIEDZIALAM ze jestem w ciazy wogole nietknelam alko, ale mam straszna ochote na redsa czy moze mi to zaszkodzic??jeden reds tylko??mam ogromna ochote no normalnie zachcianka jak nigdy albo chociaz pol?

Gość tfrdt6yuy9iyuft
moja kumpela pila z 4 dzieckiem miala porod na sierpnien i jak grzalo walila redsa albo i wiecej i nic sie niestaki, ale wiadomo...kazda ciaza inna

Gość tfrdt6yuy9iyuft
pil ktos moze???moze ktos poradzi?

Gość tfrdt6yuy9iyuft
bezalkocholowy??pierwsze slysze przeciez pisze ze ma 4,5%

Gość reds ma alkohol ale nieduzo
Ja w ciąży jak byłam nad morzem wypiłam może 2 redsy malinowe bo miałam straszną ochotę i dziecku nic się nie stało :)

Gość .Crystqal.
Reds nie jest bezalkoholowy;)Mysle ze pol szklanki ci nie zaszkodzi;)

Gość ponoć dziecku się
się nie odmawia... słyszałam...

Gość tfrdt6yuy9iyuft
niechce zaszkodzic maluszkowi oczewiscie, alkocholu wogole nietykam, ale mam taka ochote ze masakra normalnie

a slyszalas moze o FAS ? alkoholowy syndrom plodowy?? nie wiadomo ktory kieliszek alkoholu jest decydujacy ... zdarzalo sie za matki w ciazy wypily jeden kieliszek wina czy jedno piwo i dziecko rodizlo sie z wadami i z niedorozwojem... nie jest powiedziane czy kobieta jest w 1 miesiacu, 5 czy ostatnim.. trafi sie na taki moment w rozwoju dzieciatka ze ten akurat browar zaszkodzi i dziecko rodzi sie z FAS,, oiczytaj na internecie i zastanowisz sie na drugi raz.

Gość tfrdt6yuy9iyuft
no tak, ale tez niedajmy sie zwariowac prawda???zanim sie dowiedzialam ze jestem w ciazy pilam w weekendy(bylam juz 4 tydzien) i wszystko gralo ja niemowie o vodzie o trzech browarach czy cos tylko o jednym redsie na miesiac!!! niemam zamiaru pozniej pic poprostu mam ochote

ale czy ty nie rozumiesz ze alkohol przenika przez wody wody plodowe do twojego dziecka i ze bedzie wtych wodach krazyl ??? nawet 1 browar moze miec bardzo zle konsekwencje dla dziecka .. nawet jeden!!!!! poczytaj w internecie i zobacz twarze dzieci ktore rodza sie z FAS.

Gość MASAKRAAAA
a ja tak lubie wino do kolacji, nie jestem w ciazy,ale planuje kurna

Gość tfrdt6yuy9iyuft
dobrze juz dobrze

a tym ze pilas w ciazy ( w momencie kiedy o tym jeszcze nie wiedzialas ze jestes) to teraz modl sie o zdrowie dziecka.. masakra skad biora sie tak ograniczone i nieodpowiedzialne matki.. dziecko w brzuchu a ty myslisz o procentach... brak slow normanie

do reds ma alkohol ale nieduzo --> to ze teraz nic dziecku nie jest ... okaze sie pozniej.. bo fas to nie tylko niedorozwuj umyslowy w glebokim znaczeniu to takze w pozniejszym czasie np problemy w szkole i z nauka.. wiec...

Mozesz wypić trochę Mi lekarz powiedział ze niektore kobiety w ciąży maja niezwykle silną potrzebę (zachciankę) na piwo i mogą trochę wypić bez szkody dziecku Lepiej zeby bylo to juz w drugim trymestrze Ja piłam szampna w sylwestra - pół lampki I mam zdrowego syna

Gość nikiszka
jeden reds jeden kieliszek wódki czy papierosek a moze kreska- przecież po takiej odrobinie nic się nie stanie... Kurva czy ty jesteś jakąś alkoholiczką że nie możesz wytrzymać kilku miesięcy bez procentów??? Ładnie dziecko przyjdzie na świat w patologii. Może jak się urodzi to do butli z mlekiem wlej odrobinę redsa, w sumie co to za róznica czy niemowle czy w łonie matki...

Gość lilll
nic się nie stanie jak sobie pół szklaneczki wypijesz oczywiście nie za często, swoją drogą polecam karmi- mi w ciąży bardzo zasmakowało, co najważniejsze jest bezalkoholowe :)

Ikkunaprincessa Wyluzuj Przeciez nie jest mowa o upiciu sie do nieprzytomności tylko szklance piwa!!!! Mi ginekolog mówił ze nie zaszkodzi!!!!!!!!!!! Poza tym alkohol w pierwszych tyg nie szkodzi!!!!!Istnieje pewniem mechanizm obronny (nie poznany do konca) ktory chroni płód przed szkodliwym wplywem alkoholu Wlasnie po to by zapobiec uszkodzeniom płodu gdy matka nie wie jeszcze ze jest w ciąży!!!!!!!!!!!!!! Poczytaj sobie Skoro sama odsyłasz do neta:)