Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz naprawde nie wiem...

Czy powinnam skladac sie z chlopakiem na prezent dla jego rodzicow?

Polecane posty

Za dwa tygodnie rodzice mojego faceta maja 30 rocznice slubu i z tej okazji wyprawiaja niewielkie przyjecie w rodzinnym gronie. Nie wiem szczerze mowiac czy bede w ogole zaproszaona choc on twierdzi ze to oczywiste. Dodam, ze nie znam za bardzo jego rodzicow, mame widzialam raptem dwa razy i wymienilysmy tylko takie zdawkowe grzecznosciowe zdania. Tate znam juz lepiej, ale rowniez nie moglabym powiedziec ze jakos dobrze. Chodzi o to, ze wczoraj moj facet poruszyl kwestie kupowania prezentu dla rodzicow i powiedzial cos takiego: "Skoro jest nas dwojka to mozna by bylo wybrac cos drozszego dla rodzicow". Poczulam sie troche dziwnie, bo nie zamierzalam isc z pustymi rekoma, ale tez nie usmiecha mi sie dokladac kilka stow do wycieczki. bo jak sie okazalo jego siostra i on wpadli dzis na pomysl, ze zafundujemy im wycieczke. Rozumiem, ze oni moga chciec kupic taki prezent, ale ja? Kurde nic dzis nie powiedzialam, bo rozmawialam z nim przez telefon, powiedzial, ze wyniesie nas to po 4 stowy. Chce z nim pogadac jak sie zobaczymy, ale czy nie wydawaje wam sie lekkim przegieciem, ze ja sie mam dokladac do prezentu?

Gość rwqqqqqq
A długo jesteście razem? Ale też mi się wydaje to za przegięcie i to grube.

Gość kupilam w realu
Do prezentu nie, nie przegięcie, ale pod warunkiem, że prezent kosztowałby kilkadziesiąt złotych. Ale nie 400 stówy. A jak powiedzieć? prosto z mostu, że na taki prezent Cię nie stać i pewnie nawet swoim rodzicom tak drogich upominków nie robisz. Powiedz, że Ty kupisz sama coś od siebie Przyjdziesz z jakimś drobnym upominkiem. Jak będziesz się cackać to Ci zrobi wodę z mózgu. Nie masz obowiazku dokladac sie do wycieczki jego rodzicow Jak ich nie stac na taki prezent niech go nie robia.

Gość prezent powiinnas kupic
jakies dobre wino dla tatya dla mamy np kwiaty ale nie funduj im wycieczki wy nie jestescie nawet małżeństwem... :o

razem jestesmy 2 lata,a powiedziec ze mnie nie stac to nie moge, bo on dobrze wie, ze to nieprawda...

Gość jaciekrece, u la la
Zatem możesz powiedzieć, iż uważasz to za drogi prezent dla rodziców chłopaka. Nie jesteście rodziną, nie są nawet rodzicami narzeczonego. Powiedz prawdę - że znasz ich mało i uważasz, że kwota jest zbyt wygórowana.

Gość smutne to ale prawdziwe.
Chyba myśli, że znalazł sobie jelenia. Rozumiem, że zarabiasz sporo i on o tym wie. No i co tu dużo ukrywać, chce to wykorzystać.