Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamciaramcia

zab pomocy ciaza

Polecane posty

Gość kamciaramcia

Witam mam straszny problem z zebem. Jestem w 28 tyg ciazy i uznalam ze najwyzszy czas zabrac sie za leczenie zebow. Bylam u dentyski w czwartek w zeszlym tyg. Robila mi rekonstrucje dwojki i dwa wypelnienia obok. Caly cas na cholernym apapie jade ale bol w tej chwili jest nie do zniesoenia. Dotknac ni cholery a spac tym bardziej. Normalnie masakra. Do tego pulsuje jak glupi. Czy to mozliwe zeby doswiadczona lekarka rozwalila robote i cos sie porobilo nie wiem topa czy cos. Jak pozbyc sie bolu i czy koniecznie i natychmiast jechac do jakiegokolwiek dentysty

Gość włoszzzkaa
jak uczucie pulsowania to trzeba otworzyc ząb,cos jest nie tak zadne przeciwbolowe nic nie dadza,a pewnie i tak nie chcesz niczym sie truc,szukaj pogotowia stomatolog

Gość a truty ząb?
do kanałowego? BO czasem tak reaguje nie daje się zatruć.Ja bym poszła jutro do stoma.Po co dziecko truć przeciwbólowymi.Albo jedź na pogotowie jak możesz.

Gość włoszzzkaa
*znaczy przeciwbolowe leki mocniejsze niz apap pamietaj ze jakby rtg robili to mow o ciązy,pierwszy trymestr nie powinno sie robic zdjec rtg mozliwe ze robila wypelnienie i ząb wydawal sie ok,ale cos jednak nie teges wyszlo

Gość kamciaramcia
Nie nie leczyla. Zadnego trucia i kanalowoki. znacie jakis sposob zeby przetrwac do rana?

Gość a truty ząb?
niby gożdziki pomagają ( przyprawa) ale jak masz się męczyć to poszukaj pogotowia stomatologicznego.Bo chodzi o dziecko.

Gość włoszzzkaa
http://www.qdent.com.pl/co-zrobic-gdy-boli-zab/ ja bym radziła płukac wodą ale nie zimna a taka przełamana bo zimna tez moze powodowac bol,a ciepła tym bardziej.. no moze byc szałwia ale jak nic nie masz to woda schłądzac,.

Gość kamciaramcia
No nie wlasnie nie jest truty a do trgo zamkniety. Ehh szkoda slow na to wzystko. Cos mi sie wydaje ze do jutra nie dam rady.... A wyjsc to nie bardzo moge bo jeszcze jedna dzidzia spi w lozeczku

Gość a truty ząb?
to nie wiem :( może ci naruszyła nerw ,miazgę.Najlepiej zasnąć , no ale łatwo powiedzieć.

Gość ja tez tak mialam
staraj sie odwrocic uwage od tego bolu!wiem jest to trudne ale sie da,mysl poprostu ze cie nie boli,przez caly czas!!!

Gość kamciaramcia
Fakt jest taki ze plukanie nie pomaga a zasnac sie nie da chyba zostanie mi przecierpiec do rana i juz. Cholera ze tez ciaza tak wyciaga nawet z zebow...

Gość Teraz
dopiero stwierdziłaś, że wypadałoby poleczyć zęby?????? Gratolacje, zwłaszcza iż już byłaś w ciąży i wiesz jak ciąża ściąga minerały z zębów. Zęby mogą boleć jeszcze przez jakiś czas po robocie., bo się muszą "uspokoić" Ty lepiej napisz jak ta rekonstrukcja wyglądała, bo to może być od tej nadbudowanej dwójki, a promieniuje na resztę. Niestety bez zdjęcia to ci lekarka nie powie, którego zmaściła. A zdjęć to w ogóle w ciąży nie powinno się robić.

Gość Teraz
*gratulacje