Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haribosmakradosci

pieluszki dada premium przezylam szok

Polecane posty

Gość haribosmakradosci

od kiedy urodził sie synek uzywałam tylko oryginalnych pampersów, są cieniutkie dobrze wchłaniają mocz nie przeciekają nie uczulały go itp... kilka dni temu zapomniałam że skończyły mi sie pieluszki był wieczór a ja nie miałam jak jechać do większego sklepu i została mi tylko biedronka. były tam tylko pieluszki dada premium, mowie raz kozie smierc na 1 noc 1 pielucha bedzie oki, kosztuja teraz 19,90zł bo jakas promocja jest, kupilam;-) DZIEWCZYNY TE PIELUCHY SA LEPSZE NIZ ORYGINALNE PAMPERSY!!! SA TAK SAMO CIENKIE CHLONNE MAJA ELASTYCZNE RZEPKI, ŁADNĄ GRAFIKĘ I CO MNIE ZADOWALA NIE ŚMIERDZĄ TAK DZIWNIE PO NASIAKNIĘCIU;-) W CENIE ORYGINALNYCH PAMPKÓW MOGE MIEC 2 PAKI DADA PREMIUM BO TAK SIE NAZYWAJA!!! Polecam wszystkim mamom zeby sprobowały, ja zawsze tylko sie na najdrozsze nastawialam ale to nie idzie w parze ze drzsze to lepsze, za roznice ktora zostaje w portfelu zawsze mozna kupic cos innego;-)

Gość no, może nie lepsze
od pampersów, ale porównywalnie dobre - ja też używam, bo po co mam przepłacać. Ale na pewno są o niebo lepsze od Huggiesów - sztywnych, nasiąkających i wiecznie przeciekających. Lubię jeszcze te z Rossmanna, ich dodatkową zaletą jest brak chloru.

Gość Mama karmiąca MM
Ja też używam Dady - wiele opini pozytywnych o nich słyszłam i zaczęłam kupować. Połowa ceny - efekt ten sam. A tak na marginesie - nie chcę się czepiać, ale nie ma czegoś takiego jak ORYGINALNE PAMPERSY. Są tylko pieluszki firmy PAMPERS. Happy czy Huggies, też są oryginalne przecież, bo to pieluszki firmy Happy i Huggies...

Gość vi-
niestety nie dołączę się do zachwytów nad DADĄ - wszystko jest ok, poza tym, że nie wchłaniają tak dobrze jak pampersy i po godzinie dziecko ma już wilgotą pupę. u mnie tylko pampers

używam w dzień, bo na noc niestety nie dają rady. Syn około 1 budzi się przelany, a w pampersie prześpi całą noc. U nas na dzień ok, na noc już nie

Gość jiiiiiiił
Też je lubię, głównie dlatego że nie pachną tak intensywnie jak Papmpers, ale różnica między nimi jednak jest. Pampersa mogę spokojnie nie zmieniać w nocy, Dada przecieknie albo zostawia strasznie mokrą skórę, tylko raz spróbowałam. Co do ceny - nie dajcie się nabrać. Jeden Pampers=60gr, jedna Dada=40gr. Biorąc pod uwagę częstotliwość zmieniania - cenowo wychodzi na to samo.

Gość Matko święta
Całą noc ? a ile to jest u niego godzin. Zanim urodziłam kupiłam w tesco karton Pampersów, mam je jeszcze do teraz, gdyż użwyam róznych pieluszek na zmiane. Na noc zakaldam pampersy, ale co karmienie, co ok. 3 godziny i tak zmieniam. Niewiem, ale wydaje mi się że niektórzy kupują PAMPERSY i zmieniają je dziecku 3 razy na dobę :o

u nas noc to 20:30 do 5. Nie budzi się zazwyczaj, więc po co mam go specjalnie wybudzać. W dadzie sam się przesikany budzi tak jak pisałam około 1, czasami już o północy

Gość nie przesadzajcie porownujac
dade do oryginalnych pampersow bo to niebo a ziemia. Dada sa sztywne grube nie chlona tak dobrze i dziecko po chocby jednorazowym zesikaniu ma wielka bule miedzy nogami :P ja uzywam hugisow

Matko święta, ale Twoje dziecko jest chyba małe? Na początku wiadomo zmienia się co karmienie, ale później dziecko przesypia całą noc i jaki sen jest wybudzać specjalnie dziecko? Mój sam się budzi, jak ma mokro

Też używamy dady na zmianę z baby dreamem. Super sa. Lolcia też się nie budzi w nocy na karmienie ani przewijanie juz od bardzo długiego czasu, ale dady dają radę, natomiast huggiesy to byla jakas pomyłka. Robily się ciężkie po jednym sikaniu, smierdziały , a po całej nocy przepuszczały mocz tak ze cała posciel była do wymiany. Nigdy więcej. Tzn pieluchomajtki z huggiesa są fajne, ale pieluchy beznadziejne!

Gość jiiiiiiił
Widzę, że mam ten sam system co Minia. Na początku też zmieniałam co 2-3 godziny, ale od kiedy młody przesypia noc to zmiana pieluchy oznacza dla niego że już rano i wstajemy :). Kilka razy mu zmieniłam i potem był cyrk z usypianiem. Więc jeśli śpi to śpi, teraz mu zmieniam zaraz po przebudzeniu. A w ciągu dnia dość często, tak co 2 godziny. Podkreślam, że wyłącznie Pampersy się do tego nadają. I mówię o Active Baby, bo te pomarańczowe Sleep&Play to porażka totalna.

Gość Reklama jak nic!!!!!!!!!!
Wszystkie informacje dokładnie podała.I ta typowa forma pisania...

Ja tez Pampersa zakładam na noc, a w dzień Dade. Ale powiem Wam szczerze, ze córka juz od dłuższego czasu ma pieluszke suchą! Rano trzeba ja tylko szybko posadzić na nocnik i odrazu robi siusiu :) Takze Pampersy to mam, ale juz nie bede kupowac.

ja tez pierwsze kupilm dada ale szybko zmienilam na pampers bo jeden sik zanim sie w dadzie wchlona to minelo chyba z 15 minut i bylo marudzenie bo mokro w pupe a pampersy chlona od razu.

Dziewczyny powaznie jest taka promocja? Tydzien temu kupilam i placilam 27,99 zl a nie 19 ;/ wiec dziwne

Gość tammmta
My tez dada uzywamy. Ale moja corka ma juz 1,5 roku i zakladam jej tylko na spacer i na noc. Wczesniej probowalismy huggies i pampers. Huggies to porazka :( rozmiar 3 kaleczyl malej nozki rzepami, wczesniej to sie nie zdarzalo pewnie dlatego ze nie umiala jeszcze chodzic, mniej sie ruszala. Wtedy wlasnie na dada sie przerzucilismy i polecam. Ale ja nie z tych co pieluszki szkoda i kaze dziecku biegac az pupa bedzie mokra :P zawsze od razu jak widzialam ze zrobila siku to ja przebieralam. Nie czekalam az mi sie trzy razy zesika :\

ile pup maleńkich tyle preferencji.... ja na dadę nie narzekam jeszcze mi nigdy nie przeciekły, z kolei dostałam kiedys gagę ( to chyba z tesco) i ile podejść robiłam tyle razy było zle zawsze cos się wylewało

Gość gość
nocne Dady spoko ! rewelka be

Gość gość
ja też przeżyłam szok jak rano przez dwie noce zobaczyłam rozwalony pampers z wylatującą zawartością!!! masakra.

Gość gość
moja pol roczna corka przesypia cala noc na dadzie i rano nie jest jakos bardzo zasikana

Gość gość
Pampers sa dobre ale w zyciu sleep&Play kupiłam i niestety po 2h dosłownie z nich cieknie a Dada jak najbardziej kupuje tylko te albo Pampers zielone

Gość gość
Ja też przeżyłam szok, kiedy otworzyłam paczkę Dad, a tam smród chińszyzny.

Gość gość
Ja używam pampers i zmieniam po każdym zmoczeniu czyli b.dużo jestem w szoku że mamy tak długo trzymają dziecko w mokrej pieluszce .

Gość gość25
Czyli zmieniasz pieluszkę po każdym siknięciu? właściwie to po co? przecież o to chodzi w pampersach żeby wsiąkały i zatrzymywały wilgoć w środku... co do tematu to DADY notorycznie przeciekały nam w nocy na boczkach, młody spał na boku i budził się w kałuży. pampers nam nigdy nie przeciekł. także w dzień młody lata w DADAch i zmieniamy pieluchę jakieś 3 razy od 7 do 19, chyba że się wydarzy grubsza sprawa to wtedy wiadomo ;) a w nocy śpi w papmersiaku i tu różnie jak się obudzi na cyca koło 4 to dosikuje w trakcie jedzenia i zmieniamy, a jak się nie budzi to znaczy, że mu nic nie przeszkadza i śpi do rana w jednej pieluszcze

Gość gość
Moja od urodzenia miala pampers prenium care ale co karmienie kupa czyli nawet co 2 godz i w nocy to samo. Czssem nie zdazyla byc mokra a tu kupa zalozylam czysta zasikala cala nie zdarzylam zapiac:) dziennie tzn na dobe szlo okolo 15 pampersow czasem wiecej wiec paczka 60 chyba ich bylo mialam na 4 dni. Kupilam wtedy dada cen polowe nizsza i nie bylo mi szkoda zmieniac a z pampers troche mi szkoda bylo. Po 3 mies prEszla na mm i kupa byla raz dziennie wiec przerzucilam sie na pampersy znowu ale tylko na noc i na wyjscia a w domu dada. Teraz ma poltora roku juz konczymy z pieluchami ale jeszcze nosi wiec przez rok na dizrn byla dads na noc pampers. Dada przesiakala pozatym mala sie krecila w nocy w dadxie chyba bylo jej monro. Pieluche ma od 20-9 rano w nocy spi i jej nie ruszam na przebranie jak sie kreci to wtedy ewengualnie. I po pampers pielucha mokra w kolana ale pupa sucha a w dadzie dupka az pomarszczona bo mokra

Gość Emilia1111
Ja niestety nie jestem zachwycona z Dady. Na urlopie skończyły nam się pieluchy Pampers i musieliśmy kupić w biedronce Dady. Na pierwszy rzut oka wydały nam się ok ale po kilku dniach na pośladku zrobił się stan zapalny, lekarka powiedziała, że to kontaktowe zapalenie skóry, na początku była wysypka a potem wszystko popękało i zrobiła się straszna rana leczyliśmy to półtora miesiąca, natomiast od Pampersów córka na zaczerwienione krocze więc też nie jestem z nich zadowolona. Teraz kupiłam na próbę pieluchy Baby dream z rossmanna i zobaczymy czy się sprawdzą, tylko one mają jakiś dziwny zapach. Ogólnie moja córeczka ma wrażliwą skórę ale mam nadzieję, że w końcu znajdę odpowiednie pieluchy.

Gość gość
Może spróbujcie smarować jakimś innym kremem lub mascia na odparzenia. Ja uzyeam Dady i Pampersa. Córka ma 8 miesięcy. W nocy raz zmienism pieluchę. Obie marki są ok. Dady nie sm8erdza tak jak Pampersy. One mają taki dziwny chemiczny zapach...