Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haribosmakradosci

pieluszki dada premium przezylam szok

Polecane posty

Gość gość
Jezu bo robi je TA SAMA FiRMA. Jedne ida do biedrony drugie niby lepsze do almy i innych ....

Gość haribosmakradosci
Ostatnio jak się zesrałam w pieluszkę DADA to mój kał również bezproblemowo się wchłonął . A miałam tęgą srakę po kapuście .

Na początek używałam pampersów, były ok, potem zachęcona że niby Dada to sama firma zmęczyłam jakoś paczkę, koszmar.. chyba że ktoś zmienia po każdym siknięciu, bo to dziadostwo w ogóle nic nie wchłania, tyłek mokry, synek mi się darł co chwilę, jedna paczka poszła chyba w 2 dni.. Używam pieluszek tesco, tych "lepszych" (są jeszcze takie w białych foliach, podobno szajs, nie wiem, nie miałam), ostatnio musiałam kupić na szybko bo się skończyły i w sklepie były tylko pampersy.. szczerze, wolę te tescowe, bo nie śmierdzą tak dziwnie jak pampers kiedy są mokre i nie "pompują" się tak okropnie, po 1-2 siknięciach pielucha jakby ktoś tam wiadro wody wlał ..

Gość gość
od zawsze używamy Dady i nie z biedy , są super , mam porównanie z pampersami. Pampersy fajne to niemieckie pampersy, polskie to lipa :(

Gość H helix
Ja zachęcona pozytywnymi opiniami na forach i tym, że to ta sama firma robi, kupiłam sobie do szpitala po małej paczce Dady i Pampersów Premium Care, żeby wypróbować, co nam będzie lepiej odpowiadało. Dady nie są jakieś tragiczne, ale są zdecydowanie gorsze od Pampersów Premium Care. Mały jest od początku tylko na piersi, więc jego kupki są wodniste. W Pampers super wsiąkały i siuśki i kupa, a pupa była sucha. Dada wypadała gorzej. I nie jestem mamą, która czeka aż dziecko nasika tyle, że ma pieluchę do kolan. Zmieniam, jak tylko zobaczę, że maluch coś zrobił. W nocy dziecka nie wybudzam, bo sama lubię pospać i nie cierpię, gdy ktoś mnie budzi. Niestety przez to, że czasem mały na prawdę długo śpi w nocy, nawet Pampers kilka razy nam się wylał. Nie używałam nigdy tych zielonych Pampersów. Jakie one są w porównaniu do Premium Care?

Gość gość
Spamelix, ile ci spampersy zapłaciły za REKLAMĘ? bo że to reklama, to widać na kilometr, zresztą podobnie ty czy twoi kompani od spamu reklamujecie te srampersy na kilku innych forach... ŻAŁOSNE

Gość gość
Pieluszek firmy dada nie robi firma produkująca pampers.pisałam do nich do firmy,i jasno dopisali,że NIE produkują pieluch pod nazwa DADA. Na opakowaniu pieluch rada,nie ma znaczki,że produkuje je firma P&G. Pampersy to produkt firmy P&G a dady-nie wiem.wystarczy napisać do producenta tych dwóch firm i zobaczycie co odpisza.

Gość gość
Najlepsze są premium care pampersa i nikt mi nie powie ze tak nie jest.... tzn do 4 bo 4 nie maja juz tej siateczki i w zasadzie są zwykłe. testowałam wszystkie pieluszki bo miałam duzo tzw reklamówek i pamietam ze jakies najgorsze były huggisy i tesco. dada by uszły ostateznie ale uzywałam pampersy zielone jak byłam w domu i na wyjscia i noc te biale tj. premium. mała NIGDY sie nie odparzyła, pamietam ze podczas testów tych innych miała zaczerwieniona dupke raz - chyba po huggies....zamawialam na necie bo to drogie dziadostwo na maxa, na ogół jak w ktoryms ze sklapów była promocja jak przy zamówieniu powyzej jakiejs tam kwoty dostawa gratis

Gość gość
Używałam Pampers Premium Care. I niepotrzebnie się wykosztowalam. Nie różniły się niczym od zielonych pampersow czy dady. Potem poczytalam fora są o nich prawie same negatywne opinie. Mamy,które uzywaly Dady kilka lat temu mogą być zniechecone. Teraz pieluszki się zmieniły. Są mięciutkie i chłonne. Pupa jest sucha dłużej niż w pampersach. Spokojnie wytrzymują od 20 do 4-5 rano u mojej córki.

Gość mamuśka ostrzega
Każdy wybiera to na co go stać i co nie szkodzi jego dziecku. Nasza córcia od Dada dostała takiego uczulenia że dyskomfort dziecka i cena maści aby to wyleczyć nie pokryła sie zupełnie z zamysłem oszczędności.I lekarka od razu zapytała czy uzywaliśmy dada bo była chyba jakaś wadliwa partia bo nie my pierwsi mieliśmy ten problem. Poza tym 1 i 2 jako takie ale 3 już śmierdzą niesamowicie. a w niektórych sztukach jakby kawałki tektury, tak wiec ja obecnie synowi dada tylko w ostateczności w nagłym wypadku

Gość gość
Ja kupuję Pampersy żeby było taniej korzystam ze sklepu internetowego espozywczak.pl Często maja tam promocje na inne artykuły więc można zaoszczędzić na jedzeniu, chemii i artykułach higienicznych a zamiast biegać z torbami dowożą pod same drzwi. Polecam =)

Gość mrts
szczerze... jesli dostałam pampersy to ich używałam albo jesli była jakaś na prawde super promocja... dady są super - nie mam żadnych zastrzeżeń a jeśli wam pielucha przemaka w nocy - to załóżcie dziecku większy rozmiar bo moze po prostu sie mocno moczy albo wierci sie w nocy bardziej niz myślicie... nawet jesli ubrałam małej Pampersa i narobiła w pieluche ciasno zapięta w foteliku samochodowym to mimo pojemnosci i tak była cała usmarowana na plecach i nóżkach... to normalne Dada są po prostu tańsze, ale równie dobre niż inne markowe pieluszki.

Gość gość
Dla drugiej córeczki od urodzenia używałam Pampers Premium Care, lubię je bo są miękkie i mają ładną grafikę :). Nie raz mi przeciekły, u noworodka większość kupek wypływała z pieluszki. Przyszedł czas i na potężne odparzenia, wręcz rany (i bynajmniej nie trzymałam dziecka godziny z kupką). Nie wiem czy odparzenia były winą pieluszki, czy składu kupki. Bo wróciłam do nich po kilku miesiącach i nic się nie dzieje. Zielonych Pampersów również używałam. Dziecko ma mokrą pupę w nocy (zmieniam jej pieluszkę ok. 1-2 w nocy) - więc jak dla mnie są przereklamowane i do tego też nie raz przeciekły. Próbowałam pieluszek z Rossmanna, Z Leclerca Mots d'Enfants ( te nawet godne uwagi) nawet Bambo Nature - ekologicznych, żadne mnie nie zachwyciły typu super sucha pupa. Jak ładna grafika to kiepskie wchłanianie itp. Wczoraj kupiłam Dady i jestem mile zaskoczona. Bardzo ładna grafika, nie zauważyłam, żeby po jednym siknięciu robiła się bomba na pupie. Zobaczę jak dalej czy będą przeciekać, czy nie i jak z wilgotnością pupy w nocy. Dla synka, który się niebawem urodzi kupię na pewno Pampers Premium Care, ale przede wszystkim ze względu na rozmiar "0". Premium powyżej rozmiaru 3 są przeciętne. Nie wiem czy zielone Pampersy wyprodukowane w Niemczech są lepsze, ale na pewno droższe :) Chciałabym tylko wiedzieć czy Dady są bielone chlorem.

Gość gość
Dla mnie wlasnie grafika i wzornictwo pieluchy sa najwazniejsze!!!!4 Nie to, ze w pieluszcze jest szklanka ropy naftowej i innych chemikaliow i dziecko ma z tym stycznosc 24h na dobe.

Gość gość
A ja polecam pieluchy z Lidla! Niemieckie bardzo fajna jakość!

Gość gośćktos
Ja używam pieluch dada od dnia narodzin i nigdy nam się nie zdążyło zeby przeciekly . Miałam różnych firm pieluchy i jedne przeciekły inne śmierdzą, jedne pękają i się granulki wysyłają z nich , jedne dupke odparzalyjeszcze inne po jednym siKaniu robiły się przy dupci jak by miał cały dzień nie zmieniane . Także już 19 mies ich używamy i dają radę.

Gość gość
Ja na początku używałam premium care, później zielonych pampersów, a teraz gdy młoda ma 9 msc przeszłam na Dady i w sumie testowałam i premium i soft. Są spoko. Fakt bardzo podobne do pampersów. Jedynie to, że dady wolniej wchłaniają siusiu i dziecko ma mokra dupke. Wystarczy zrobić sobie test i sami się przekonacie.

Gość gość
Nauczyłam się o pieluchach Dada właśnie na Kafe. Obiecałam sobie, że je przetestuję po narodzinach dziecka, choć każda znajoma, której pytałam czy używała Dada i czy są takie jak Pampersy, odpowiadała, że nie. Pic na wodę. Przetestowaliśmy. Dada to slabe, tanie pielychy. Może właśnie w cenie ich siła.

Gość gość
My nie narzekamy. Dwoje dzieci w nich chodzi. Młodszy dostał na pierwsze odwiedziny pieluchy z pampersa i jak dla mnie są dużo gorsze niż Dady.

Gość gość
Tylko Dada i nie dlatego ze tansze tylko ze Pampers mi nie pasuje, po sikaniu robi sie taka kula, zlepek... w Dada nic takiego sie nie dzieje, dziecko ma 7 miesiecy od urodzenia tylko Dada- 0 odparzeń

Gość gość
Używam dla córki Pampers Premium Care. Najlepsze.