Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość t545

chrostki i świad calego ciała

Polecane posty

Gość t545

wczoraj pojawily mi sie drobne czerwone chrostki kolo palcow u stop .wielam wapno myslalam ze przejdzie ae dzis pojawilo mi sie kilka pojedynczsych chrostek na plecach cala noc sie drapalam po calym ciele dzis tez wszytsko mnie swedzi czy to moze byc Cholestaza

krostki ;) Musisz zrobić tzw próby wątrobowe (badania z krwi) i wtedy będziesz wiedziała czy to cholestaza czy coś innego.

Gość aleee czaaad
kurde KROSTKI a nie chrostki czy wy po polsku to pisać nie potraficie

Gość tu masz topik lipcowy
a który tydzień ciąży? Krostki nie wydają mi się objawem cholestazy. " Podstawowym objawem WCC jest uogólniony świąd skóry, który zaczyna się od dłoni i stóp, rozszerza się na kończyny i tułów a w bardziej zaawansowanych przypadkach obejmuje szyję, twarz, uszy. Większość ciężarnych zgłasza zaostrzenie objawów w godzinach wieczornych i nocnych, co prowadzi do bezsenności. U około 20 % chorych występuje żółtaczka o nieznacznym nasileniu, a czasami mdłości, wymioty i utrata łaknienia. Często pod koniec ciąży nasilenie objawów zmniejsza się (bo obniża się poziom estrogenów) a na całkowite ich ustąpienie można liczyć w ciągu kilku dni po porodzie."

Gość t545
30tydzien ciazy

Gość tu masz topik lipcowy
skontaktuj się z ginem. Pewnie zleci ci badania. "W badaniach laboratoryjnych przede wszystkim obserwuje się wzrost stężenia kwasów żółciowych w surowicy krwi, a również wzrost aktywności transaminaz (ASPAT i ALAT), jako wyraz uszkodzenia komórki wątrobowej oraz stężenia bilirubiny i poziomu fosfatazy alkalicznej."

Gość t545
zaraz ide do lekarza rodzinnego bo mojego gin nie ma ale mysle ze rodziny mi tez te badania zleci jestem nadczo wiec jak cos zaraz pojade na badania