Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lata_mucha_kolo_ucha

kurczak help kobitki :)

Polecane posty

hej. Mam kilka udek z kurczaka i mam pytanie co mogę z nimi zrobić he he.. nie chcę ich piec w piekarniku tak jak zawsze albo smażyć na patelni... jak zrobić je np na patelni żeby wyszedł dobry sos ?? nie wiem..macie jakieś pomysły??

hej.. :) jest tam ktoś ??

Gość eeeeeeeeeeeee..........
hej........ jest jest :) oddziel dramstik ( ta pałke )od reszty wytnij - wyluzuj kość i zrób nadzienie z pieczarek lub z szynki i sera albo boczku i kiełbasy. zawiń jak roladę i usmaż. Podlej wodą uduś do reszty i zrób sos. Dramstiki na następny obiad. Wytnij kość ( może być tylko część. poklepać i wypanierować. Smażyć na większej ilości tłuszczu i na wolnym ogniu lub inaczej: uciąć golonko postawić na baczność :) i piec można dorzucić jarzyn......... powodzenia

Udka z kurczaka w sosie własnym Poziom: łatwy Czas: 120 min. Porcji: 5 Głosów: 34 Ocena: 4.29Składniki: - 5 dużych udek z kurczaka - 3 duże cebule - masło do smażenia - przyprawa do kurczaka - 2 liście laurowe - 4 ziela angielskie - 2 łyżki mąki - sól i pieprz do smaku Opis przygotowania: Cebule obieramy i kroimy w kostkę a następnie smażymy na patelni aż zbrązowieje. Kiedy jest już usmażona przekładamy ją do garnka. Udka nacieramy przyprawą po czym obsmażamy na patelni na złoty kolor a następnie przekładamy do garnka i zalewamy wrzącą wodą tak aby zakryła mięso. Dusimy potrawę na średniej mocy kuchenki aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia próbujemy sosu i doprawiamy do smaku. Na koniec bierzemy przygotowaną mąkę i zagęszczamy sos.