Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Senna Eunice

Staż i wolne. Bardzo proszę o odpowiedź

Polecane posty

Jestem na 4 miesięcznym stażu. Na miesiąc przysługują mi 2 dni wolnego. Czy to oznacza, że nie będę mogła wziąć w grudniu np. 4 dni wolnych? Orientuje się ktoś może? Z góry dziękuję za odpowiedzi. 🖐️

a od kiedy jesteś? za kazdy przepracowany miesiąc przysługują 2 dni więc jesli jestes np od 1 listopada to z koncem listopada będziesz miała 2 dni do wykorzystania, a z końcem grudnia 4 dni. jesli będziesz chciała wziac wolne w połowie grudnia to mozesz tylko 2 dni za listopad poniewaz grudnia nie bedziesz miała jeszcze do końca przepracowanego. mam nadizeje ze rozumiesz:)

od 3 października. Za listopad wzięłam już 2 dni. Ale musowo muszę wziąć w grudniu 4 dni i jeden w styczniu. Czy jest możliwość, zeby ugadać się z Urzędem, czy sztywno trzymają się tych zasad?

Gość O ile pamietam to na stazu
to mniej niz 2 dni na miesiac, to 1,5 dnia. To zalezy od kiedy jestes na stazu. Jesli od wrzesnia i nic nie bralas to mozesz. Mozesz tez dogadac sie z szefem i to odrobic albo przelozyc na pozniej.

Gość O ile pamietam to na stazu
Ja bym pogadala z szefem i odrobila w nadgodzinach. Mozesz tez wziac chyba L4

Chodzi mi bardziej o Urząd, po prostu wykorzystałabym to wolne całe, a potem przychodziła normalnie do pracy, a na liście obecności dla Urzędu jakoś rozłożyłabym to sobie...Tak chyba będzie najlepiej.

Gość ja tam nie robie
skoro masz staz od 3 pazdziernika ... na dzien dzisiejszy przysluguja ci tylko 2 dni wolnego, po 3 grudnia bedziesz miala 4 dni ... po 3 stycznia 6 dni, a po 3 lutym 8 dni. z urzedem sie nie ugaduj po cie opieprza, najlepiej z szefem sie ugadac i np. odpracowac to w nadgodzinach (i nie mowic PUP bo nadgodziny sa na stazu niedozwolone). mozesz tez kombinowac z L4 jak lekarz ci da bierz smialo. na stazach z reguly problemu nie robia, gorzej z prawdziwa praca. mozesz tez wnioskowac do PUP o urlop bezplatny. musisz napisac pismo, podac powod i odlicza ci wynagrodzenie za te dni od stazowego.

Gość ja tam nie robie
nie mozesz wykorzystac calego wolnego, jak ty to sobie wyobraszasz ? wezmiesz cale 8 dni i pozniej np. po 2 miesiacach zrezygnujesz ze stazu lub znajdziesz prace i co - w tym momencie nieslusznie wykorzystalabys urlop.