Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Też mama

Chusteczki pielęgnacyjne dla niemowląt

Polecane posty

Gość Też mama

Czy wycieracie swoim maluchom buzie tymi chusteczkami, czy raczej używacie tylko przy zmianie pieluszek ? Na opakowaniach jakiego producenta by nie były pisze tylko: chusteczki pielęgnacynje; bądź nawilżane; do pielęgnacji skóry niemowląt itd... Nie ma nigdzie wspomniane, żeby nie używać do twarzy. Obserwując matki np. na mieście, widać jak wycierają buzie, rączki... Zastanawiam się czy w jakiś sposób nie mogą dziecku zaszkodzić jak wlożą do buzi rączę wytartą w taką chusteczkę, choć pamiętam że mojej koleżanki córka takie chusteczki żuła jak gumę i żyje :D

wycieram buzie tylko wtedy gdzy jestem gdzies na spacerze i dziecko sie ubrudzi lub wtedy gdy gdzies jedziemy autem i sie ubrudzi synek.

A ja używam tylko do pupy, sama w życiu bym tego do ust nie wzięła:O Jak mała się ubrudzi, wycieram pieluszką tetrową albo zwykłą chusteczką higieniczną.

Gość ja wycieram synkowi
tylmi chusteczkami nos kiedy ma katar. są dużo delikatniejsze od higienicznych, nie porzażniaja nosa, sama sobie też podczas kataru wycieram nos nimi.

Gość tutaj to raczej
wszystko. tez moje probuje je jesc....faktycznie straszne