Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfffff8

program przedszkolny,szkolny a święta -nie katolicy

Polecane posty

ja mam wypisac dzieci z przedszkola?? to chyba nie do mnie była ..chyba nie nie pewnie, ze nie do ciebie :) do autorki oczywiscie, tylko bylam przekonana ze bede zaraz pod jej postem to nie cytowalam, a ty mi sie wcielas!! :P:P:P:P :)

Gość dsss8
i czym cie tak zdenerwowalam ?

Gość dffff8
niby dlaczego cierpi dziecko ? bo zabraniam dziecku spirytyzmu np w andrzejki ? to ty masz problem bo ulegasz trendom swiata nie baczac na konsekwencje

Gość psiećkojanka
wszystko o świętach Bożego Narodzenia, Wielkiejnocy, Andrzejki są w programie nauczania, przynajmniej w przedszkolu :P

Gość mammmamiaa28
dffff8 typowa matka, która nie potrafi znieść zderzenia swojej matczynej ideologii z resztą świata :-O Twoje dziecko nie jest pępkiem świata, póki trzymałaś je w domu to mogłaś selekcjonować to, co widzi, słyszy i czym się zajmuje. Przyszedł czas na przedszkole? przyszedł wiec czas żeby dojrzeć do tego, ze trzeba się dostosować, ze nie wszystko jest tak dopasowane do Twojego widzenia świata jak w domu, ze to Wy się macie dostosować do reszty, a nie reszta do Was. to jest szkoła życia dziewczyno...nie tylko dla dziecka ale i dla Ciebie i czas dojrzeć!

Gość i to jest
bardzo dobre podsumowanie tematu. Niestety, do autorki nie dotrze i wciąż będzie klepała w kółko, że wszyscy się mają dostosować do jej ideologii

Gość dffff8
miammmia28 w Polsce wszystko oparte jest na katolicyzmie i nikt nie zwraca uwagi na wierzacych inaczej lub ateistow . Jestes inny jest brzydki i to ty musisz ! podporzadkowac sie bez wzgledu na glupote wiekszosci . To chory kraj i chorzy ludzie. Brak szacunku i zrozumienia. Ja szanuje wasze swieta ale czy wy umiecie uszanowac mnie ? z odp wyraznie wynika ze nie ! odp nasuwa sie sama ...... zakaz a ograniczenie to zasadnicza roznica - wiele zajectypowo katolikich w przedszkolu moze odbywac sie na lekcji religii

Gość dffff8
nauka o Bogu i jego zasadach nalezy do obowiazku rodzicow ale niestety rodzice spedzili to na katechetow i nauczycieli przedszkole publiczne do ktorego moga chodzic dzieci rodzicow z roznych wyznan i ras i nikt nikomu nie musi sie podporzadkowac program zawiera elementy tradycji i zalezy tylko od nauczyciela ile na to poswieci czasu wiec nie ma sie tutaj co burzyc kochani moi tylko wreszczie zacznijcie myslec logicznie

Gość wydra...
Czy choinka żywa albo sztuczna moze stac w klasie szkoly podstawowej?

Gość buddystaka
Nie może, żadna. Ponieważ godzi to w moje uczucia religijne, my Hindusi na Boże Narodzenie stawiamy w domach Kloce z kupy i tego samego żądam w szkołach, w których uczą się moje dzieci :classic_cool:

Gość luśka008800
religijne uroczystości w świeckich szkołach to nadużycie, powinnas pisać do kuratorium. To niedopuszczalne żeby tak indoktrynować dzieci. Na to jest miejsce w kościołach. Ja wyraźnie zaznaczam w szkole że nie życzę sobie mieszania dzieci w takie rzeczy, juz dwa razy pisałam do kuratorium w takich sprawach i zawsze wygrywałam. Radzę ci poszukaj odpowiedzi na portalu Racjonalista.