Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malowane życie

ciągle popełniam błędy,

Polecane posty

Gość Fox1992
U mnie jest to samo. Czasem jak po mnie sprawdzaja bardziej doswiadczeni koledzy to sama jestem zdziwiona, ze bylam w stanie takie bledy popelnic. Zazwyczaj takie glupie, blache bledy, ktore jednak trzeba poprawic a to kosztuje czas innych. Mysle, ze w mkim przypadku chaos i dekoncentracja sa spowodowane tym, ze boje sie utraty pracy, przez co bardziej myske o samych bledach i ich skutkach, niz o samym zadaniu. W poprzedniej pracy bylam zastraszana i niestety slad pozostal...

Gość gość
Ja też jestem roztrzepana, ale jakoś przetrwalam, i to nawet nieźle, tylko jestem już bardzo zmęczona tym ciągłym pilnowaniem siebie i czekam bliskiej już emerytury.

Gość gość
Mam to samo :( właściwie miałam od zawsze blokadę, zaćmienie w sytuacjach stresowych, ale jakoś sobie radziłam. W poprzedniej pracy byłam uważana za osobę bardzo dokładną, skrupulatną. Rok temu zmieniłam pracę na taką wymarzoną i od razu chciałam się wykazać. Wyszło zupełnie odwrotnie :( od pierwszego dnia popełniam tam strasznie głupie błędy, chociaż każdą czynność wykonuje strasznie wolno i sprawdzam tysiąc razy. Jak ktoś mnie o coś spyta to dosłownie NIC nie wiem, nie mogę sobie przypomnieć szczegółów, nawet tego co robiłam wczoraj. To jest jakiś koszmar! :( Dodam, że choruje na nerwicę. Wielokrotnie mówiłam lekarzowi o moich problemach, dostałam skierowanie do neurologa, który mnie zbył. Może i to kwestia nerwów, ale leki na to nie działają. Zastanawiałam się na dysleksją, bo w podstawówce miałam "podejrzenie". Chodziłam przez 3 miesiące na reedukacje i przestałam robić błędy. Z ortografią nie mam problemów, ale właśnie przepisywanie cyfr, dat i inne głupie pomyłki to moja codzienność :(

Gość gość
To uważajcie bo jest tu taki Pablo55 i on strasznie wytyka każdy błąd, uważa to za bardzo karygodne jak ktoś walnie byka.

Gość Doktorek123
Powiem tak: add. Wiele osób nie wie że istnieje takie zaburzenie koncentracji uwagi. Coś podobnego do ADHD tylko bez nadaktywności ruchowej. Jest to problem natury neurologicznej. Rozwiązanie: leki plus skutki uboczne lub terapia psychologiczna. Podobno pomaga eeg biofeedback czyli wzmocnienie wybranych impulsów elektrycznych muzgu. Wiele osób się zadręcza pomyłkami które nie są wynikiem lenistwa tylko poważnym zaburzeniem koncentracji. Poczytajcie o tym.

Gość gośćDoktorek123
To że napisałem mózg przez u zwykle właśnie świadczy o add

Gość Celina

Spokojnie. Każdy popełnia błędy. 

Po prostu jak coś zrobisz, sprawdź to. 

Jak się obawiasz, przyjrzyj się temu jeszcze raz. 

Zaufaj sobie.

Ludzie lubią wytykać błędy współpracowników, żeby dowartościować siebie. 

Takie to płytkie. 

Wybierz się do lekarza. Powiedz o swoich problemach. Skieruje ciebie na badania. Może to anemia, tarczyca, hormony? Sprawdź to. Zadbaj o siebie. 

Potem twoje życie będzie spokojniejsze. 

3maj się.