Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bułeczka z serkiem

Czy dentysta może zaostrzyć zęby?

Polecane posty

Gość bułeczka z serkiem

Wiem, że do głupie pytanie ale... Jestem młoda, mam 20 lat, ale mam kłopoty z gryzieniem :( Spadają mi kawałki szynki, pomidora, czasami dorywam zębami cały środek chleba od skórki bo nie mogę ugryźć. Raz jeden jedyny zacisnęłam zęby do oporu starqając się odgryźć szynkę z ogórkiem i sobie ukruszyłam jedynkę, musiała mi pani spiłować obie aby nie wyglądało dziwnie :( nie mamubytków w zębach (z wyjątkiem powyższego) ale nawet kanapki muszę sobie super drobno kroić. Odpada jedzenie publicznie hamburgerów czy zapiekanek więc prawie codziennie po zajęciach znajomi chodzą a ja udaję, że w domu mam obiad smaczny i nie chcę :(

Gość ale jaja....serio!
siedzę i się śmieję. hahahha.... :D wiem, że nie powinnam ale nie mogę :D dawno tak się nie uśmiałam :D :D :D

Gość ale jaja....serio!
powinnas powiedzieć o tym denstyście, może skieruje Cię do ortodonty, wtc, może coś poradzi... 3mam kciuki!

Gość htgebgaa
coś mi tu śmierdzi jak masz zęby to mozesz nimi wszystko odgryzn wiec nei przesadzaj a jak koniecznie chcesz miec ostre to ci dentysta spiłuje

Gość bułeczka z serkiem
Nie widzę w tym nic śmiesznego :( Może zabrzmiało to jak to, że nie mogę przegryźć sera czy syznki - chodzi o to, że nie mogę ODGRYŹĆ kawałka, tylko ODRYWAM jak zwierzę bo już nie mam porównań. A więc jak jest mięciutka zapiekanka z keczapem to ją odrywam tak daleko jak buła pozwala i na koniec efektem sprężyny rozchlapuje mi się to, co mam w rękach... Jak coś jest twarde i chrupiące to problemu nie mam, np. grzanki albo twarde owoce. Naszło mnie dzisiaj, bo w domu sobie zjadłam kanapki z pomidorem i żułam chyba z minutę zanim "dożułam" skórkę od pomidora, bo nie mogłąm jej odgryźć a nie chciałam wywalić całości na ziemię (nie wzięłam jak głupia talerza). Zwykle moje kanapki są w połowie zjedzone, bo "ściągam" to co na górze z bułki bo nie mogę odgryźć kawałka. Zwykle więc sobie np. w paski kroję szynkę, dzisiaj z lenistwa (48h na nogach) po prostu położyłam co było.