Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewfregrgrwg

Ktos nosi soczewki softlensy? chce zamienic acuvue oasys, parametry sie zgadzaja

Polecane posty

Gość ewfregrgrwg

czy polecacie softlensy? sa mega tanie,a ja nie wyrabiam finansowo z acuvue oasys

Gość ewfregrgrwg
soflensy, sorki

Gość akejhfakjfbkzj
Softów nie nosiłam, ale nie polecam ci zmieniać Acuvue. To najlepsze soczewki jakie nosiłam.

Gość akejhfakjfbkzj
Z tego co wiem, Oasys są 2- tygodniowe?

Gość ewfregrgrwg
tak, sa 2 tygodniowe. wrocic zawsze do nich moge, chcialabym sprobowac miesiac na soflensach, myslicie ze moge kupic soflensy o takich samych parametrach jak oasys i wyprobowac? nie chce marnowac kasy na okuliste, ktory znow mi dobierze cos, za co mu placa:/

Gość akejhfakjfbkzj
Nie chcę ci doradzić ewentualnie źle, ale ja bez wiedzy okulisty zmieniłam 1 dniowe Acuvue na miesięczne Air Optix. Parametry różniły się o 0,1 mm. I wszystko było w porządku:) myślę, że nic się nie stanie, jeśli wypróbujesz inne:)

Gość ewfregrgrwg
a jakie masz parametry?

Gość ewfregrgrwg
patrzylam tez na airoptixy, ja nosze 8.4, taka tez jest w optixaxh, tylko ze dia to 14,a w optixach jest 13.8 :/

No już nie przesadzaj że acuvue oasys są takie drogie, za 2x6sztuk acuvue oasys for astigmatism (na oba oka inna wada) zapłaciłem ok.170zł. Wychodzi niecałe 30zł/mc.

Gość akejhfakjfbkzj
Dia (średnica) nie jest bardzo ważna, moja znajoma zupełnie zmieniła średnicę i wszystko było ok. Ja miałam chyba 14,2 i ta się zgadzała, a krzywiznę zamienilam z 8,5 na 8,6.

Gość akejhfakjfbkzj
Józef: ja raz jednodniową soczewkę trzymałam w pojemniczku, w płynie przez miesiąc i potem normalnie ją włożyłam:D

Gość ewfregrgrwg
widzisz jozef, wole raz na miesiac wydac 30 zl niz byc zmuszona wydawac od razu okolo 200.

Gość ewfregrgrwg
a jeszcze do tego mam oczywiscie rozne wady wiec powinnam kupowac dwa rozne pudla....

Gość akejhfakjfbkzj
Całe szczęście ja mam na oba OKA tą samą wadę -2,25:D powiem ci tak, że różnica o 0,1 mm nie robi mi różnicy, ale na jakimś forum babka miała w krzywiźnie różnicę 0,2 i coś jej nie pasowało. W każdym razie jak chcesz, to wypróbuj, a jak nie będą pasować, poproś okulistę o jakieś tańsze:D

"powiem ci tak, że różnica o 0,1 mm nie robi mi różnicy" Hihihi ;)

Gość akejhfakjfbkzj
Oj tam, oj tam:D poprawię się: "różnica o 0,1mm nie sprawia, że czuję się inaczej" :D

Gość A ja cię znam........
Autorko: może nic mi do tego, ale trochę mnie wkurzasz. Zakładasz temat i znikasz, mogłabyś chciaż uprzedzić.