Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iamakama

Problem z zakupem na Allegro

Polecane posty

Gość Iamakama

Na Allegro kupiłam bluzę firmową lecz używana w opisie było ze stan jest idealny prawie jak nowy,jednak jak dostałam ja to było duzo plam,osoba pisze ze jak chce moge odesłac ale na swoj koszt ale dziwi mnie to bo czemu ja mam być jeszcze na starcie te 10 zł za wysyłke przeciez to sprzedający zawinił i nie napisał ze sa takie plamy .Co mam robic w tej sytuacji ? czy nie powinien mi zwrocic rowniez koszt odeslania do niego spowrotem ?

A ile dałaś za tą bluzę? Jeśli sporo to ja bym odesłała i już poświęciła te 10 zł za przesyłkę, choć powinna to zrobić ona, bo skłamała pisząc o stanie faktycznym bluzy.

Gość heheheew
hmmm właśnie problem tyle ile dałaś za bluzę,choć na ogół sprzedający zastrzega sobie w aukcji iz w razie reklamacji ciuszek odsyłasz na własny koszt

Gość heheheew
więc dlatego sprawa się rozbija o to czy warto walczyc? i ile ja ta bluza wyszła

Gość heheheew
więc dlatego sprawa się rozbija o to czy warto walczyc? i ile ja ta bluza wyszła

Sprzedający jest nierozgarnięty :) akurat coś takiego jak plamy nie jesteś w stanie udowodnić, że były kiedy kupiłaś bluzę. Równie dobrze mogłaś sama poplamić specjalnie żeby móc zwrócić, a być może bluza po prostu Ci sie nie spodobała. Nie zdziw sie jak jeszcze negatywa dostaniesz

Gość Iamakama
wyslalam zdjecia a bluza kosztowala 22 zł

Gość Iamakama
od razu po zakupie wyslalam zdjecia do sprzedajacego wszystko na nich widac i albo sprzedający nie zauwazyl ich lub po prostu chcial je ukryc

Za 22 złote nie warto w ogóle sobie dupy zawracać zwracaniem towaru. Jak sie chce mieć idealną kupuje sie nową. Zresztą jak już pisałam nie jesteś w stanie udowodnić że te plamy były.

Gość Iamakama
Ok ale gdyby napisala ta osoba w aukcji o stanie faktycznym to nie kupilabym,bluza firmowa w sklepie jako nowa kosztowalaby duzo wiecej,ta cena mnie ucieszyla ale nie spodziewalam sie ze bedzie w plamach,nie jestem upierdliwa no ale osoba od samego poczatku zachowuje sie prostacko i beznadziejnie tzn.pyskuje taki bezczelny czlowiek .

Ale Ty też nie jesteś zbyt mądra. Pomyśl ile kosztuje firmowa bluza i dlaczego ktoś miałby oddawać ją w prezencie za 22 złote? Na drugi raz nie ciesz sie jak głupia z okazji tylko zastanów sie czy jest realnie możliwe żeby rzecz była taka jak w opisie

Gość Iamakama
może masz racje,bluze wygrałam na licytacji po prostu fart no ale niestety nie fart jak sie okazało