Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamelijia

Jakie będziecie mieć Święta? U mnie ciepło ale bidnie

Polecane posty

Gość kamelijia
Kiedyś Święta były mi obojętne, ale kiedy ma sie swoje dzieci i widzi jak przeżywają to wszystko i sie cieszą, to cżłowiekowi tez sie ciepło na serduchu robi. Dużo zmienia w podejściu też fakt, że sie jest w swoim domu z rodziną, którą sie stworzyło wraz z ukochana osobą. Wtedy to sama radosć i szczęście z tego, co sie ma. Wesołych Świąt:)

Gość kamelijia
Chorujesz Dido? Mam nadzieję, że to nic poważnego. Barszczyk z papierka nawet ujdzie ;) Raz zrobiłam kuchę i przekwasiłam domowej roboty barszcz, więc poratowałam sie kupnym i nawet sie nie pokapowali moje pasibrzuchy. :)

Gość kamelijia
ms.jones, dlaczego, jeśli wolno spytać?

Gość jacie nie kreceee
u nas poprostu razem ;) choinka , barszcz,ryba z ziemniakami i kapusta, ciasto,owoce...serio reszta zbedna jest bo kazdy obzarty po kolacji,nie rozumiem 12 potraw nie damy rady zrec do bezdechu -,;) na kolejne dni swiat,salatka jarzynowa,2 rodzaje dobrej szynki,jakies rybki,ciasto owoce,slodycze,w drugi dzien swiat rolady z kluskami...i starczy ,dziecko prezent pod choinka do 50 zetow,ja nie kumam po co pozyczki swiateczne brac i gotowac tyle zarcia,zeby jesc tydzien starocie czy zeby wywalic do kosza ?

Gość kamelijia
Nie wiem co to rolada z kluskami, ale na pewno pyszne. A co kupisz do 50 zela? Wesołych Świąt:)

Gość jacie nie kreceee
jakies akcesoria do rozwoju zdolnosci plastycznych mojego 5-latka ;) , moze bluzke z wyprzedazy w smyku za 19 zetow ;) , mala to modnisia i wieeelka rysowniczka,mikolaj np,przyniesie jej w prezentach ryze papieru,bedzie mega szczesliwa bo nie bedzie musiala pytac czy moze kartke co 2 minuty;) , bedzie miala cala pake kartek dla siebie ;)

Gość kamelijia
jacie, superfajne pomysły :) ja na razie kupiłam dodatek do simsów bo moje starsze dziecko miało takie życzenie,długopis z imieniem i bączka dla młodszego i już wyszła ponad stówa. Jeszcze jakis większy prezent dla młodszego i koniec, Tak sobie przynajmniej mówię ;)

A ok , napisze Wszystko zalezy od portwela. Moje znowu dostana najnowsze Barbie, koniki barbie chodzace , 5 gier do Nintendo, pieski roboty (jak ja to nazywam) czyli te rozumiejace polecenia na glos - to wszystko dwa razy , a indywidualnie starsza : barbie monster, mlodsza Baby born na qudzie. I to od nas. Jeszcze chrzesni kupuja i dziadkowie. Wiec jak co roku - Zabawkowy. Ale zawsze przed swietami robimy wielkie segregacje i o ogromne kartony zabawek i wory ciuchow wynosimy do karitasu.

Gość kamelijia
chyba do Caritasu? :)

Chcialabym jakies namaiary na polskie ubogie,wielodzietne rodziny . Jak zdobyc adresy takich rodzin?

Gość kamelijia
A to nie znam.OK. To miłe w każdym razie. A jakieś edukacyjne zabawki też stosujesz u dzieci? Wesołych Świąt:)

Gość kamelijia
Wejdź na stonę akcji Szlachetna Paczka, to super akcja, własnie cos dla twojej dobroczynności, bo sie wysyła paczkę z prezentami konkretnej biednej rodzinie.

Tak, ale takie kupuje w ciagu roku , bez okazji. Na swieta dzieci listy do Mikolaja. Niestety nie prosza go o edukacyjne zabawki :))) Ale Mikolaj czasem przemyci cos pozytecznego. W tym roku angielski i matematyka na Nintendo;)

Gość kamelijia
To fajnie, bo z tymi barbie to zabrzmiało lekko powierzchownie. Dzieci kochają takie zabawki efektowne, a rodzice tak wychowują, żeby podać też te treściwe. Czasem trzeba "przemycić" dobrze powiedziane. :)

Ja Jade na swieta do Pl do rodzicow , potem na 2 dni do Krakowa ,zeby pokazac mezowi troche pl kultury i na koncu do pprzyjaciolki. Nie wiem...Moze ktos na forum zma jakas biedniejsza rodzine?

Gość kamelijia
Wysyłaj, wysyłaj, ludzi uszczęsliwisz :) Princesska, chyba Kraków w tym roku kiepsko wypadnie na święta, bo nie maja pieniędzy na iluminacje świąteczną. Warszawa ładnie sie oświetla. Wesołych Świąt w PL :)

Gość kamelijia
Wzajemnie miłej :)

Gość kamelijia
Kazimierz Krakowski koniecznie

Gość stary dziad !!!
dzisiaj andrzejki

Gość 0126451xxxyyy
Ja o swietach nie mysle, u nas jest bardzo ciezko, czesto na codzien nie mam na chleb doslownie wiec w tym roku swiat nie robie wogole

Gość pytankkoo
Mam pytanie - czy kupujecie prezenty tez dla rodzicow i tesciow ? Ja mam 2-oje dzieci ,my z mezem i 2 chrzesniakow ,no i troche za duzo sie tych wydatkow nazbiera .

przykeo mi, ze tyle osób pisze, ze bedzi eu nich biednie na swieta, az serce sie kraje. Wiadomo, ze prezenty i jedzenie nie jest najwazniejsze, ale lepiej byloby czytac, ze u kazdego bedzie jedzenia pod dostatkiem, chociaz dla dzieciaków jakies lepsze zabawki. Ja nie narzekam na fundusze, ale co z tego, jestesmy z mezem daleko od rodziny, duzo pracujemy, mieszkamy za granica i niestety za pewne nie bedzie nam zbyt wesolo.