Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karmiaca_mamsia

kiedy zrobic test ciazowy?

Polecane posty

dziewczyny, moze ktoras doradzic, odnosnie testu ciazowego? od czasu porodu (11 tygodni minelo) nie mialam okresu, a mam przypuszczenia ze jestem w ciazy, i nie wiem kiedy powinnam zrobic test mam test w domu ale nie wiem czy jest sens go uzyc w pierwszej ciazy zrobilam mase testow z apteki na mocz, i na krew, a ciaza dopiero sie ujawnila w 6 tygodniu (mam na uwadze tez ze kazda ciaza przebiega inaczej-prawie kazda) moj "pierwszy raz" po porodzie mial miejsce na poczatku listopada, wiec jezeli bym byla w ciazy to jakies 3-4 tygodnie

Gość dżizys krajst
Jak karmisz piersią to okresu możesz jeszcze nie mieć kilka miesięcy, więc nie bój żaby :)

nie boje zaby mam mdlosci od 2 tyg, bol brzucha jak na okres, wiec co moge myslec a to ze karmie piersia to nie jest zadna metoda antykoncepcji, zwlaszcza ze ja znam siebie, a mnie sie moze wszystko przytrafic, nawet wpadka :p

Gość dżizys krajst
czytaj ze zrozumieniem... ja nigdzie nie napisałam że karmienie piesią jest metodą antykoncepcji, tylko że jeśli karmisz piersią to nie ma w tym nic dziwnego, że nie dostałas jeszcze okresu od czasu porodu :o

wiec po co piszesz "nie boj zaby"? nie rob ze mnie niekumatej PYTAM - prosze o porade, a nie pocieszenie typu "nie boj zaby" twoj post niewiele wnosi w temacie i w zaden sposob mnie nie pomaga

a kiedy był ostatni stosunek bez zabezpieczenia? Miałaś jakieś objawy owulacji tzn. śluz. itd? Wydaje mi się, że test 3 tyg. po stosunku, w którym mogłabyś zajść w ciążę powinien coś pokazać

ostatni... to raczej niewiele da kiedy napisze kiedy nastapil ostatni, po prostu tak jak pisalam wyzej pierwszy stosunek po porodzie 3-4 tyg temu, nie zabezpieczam sie mam powody ku temu by sadzic ze zaciazylam, tylko nie wiem kiedy powinnam zrobic test, czy mozna juz teraz czy np poczekac jeszcze troche? gdybym miala okres byloby latwiej a tak sie zastanawiam ciagle czy jak zrobie juz teraz to CZY bedzie wynik prawidlowy- czyli ze jestem badz tez ze nie jestem :/

Gość dżizys krajst
o rany, ty wogóle wiesz kiedy i co oznacza stwierdzenie " nie bój żaby" :o

ciężko cokolwiek doradzić w takim wypadku, bo jeśli cały czas współżyjesz, to mogłaś zajść w ciążę kilka dni temu i test na tym etapie nic nie pokaże. Weź po uwagę, że zagnieżdżanie może trwać 12dni, a dopiero po nim wydzielane jest hcg. 2-3tyg po zapłodnieniu test powinien wyjść, ale pytanie, kiedy w Twoim wypadku doszło do zapłodnienia? Wydaje mi się, że najlepiej by było zrobić teraz test, zabezpieczać się i za około 2-3tyg powtórzyć. Ten wynik ostatni powinien być wiarygodny. Życzę wyniku, jaki sobie życzysz :)