Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale urwał 2011

Czy klej atlas do styropianu mozna stosowac do płyt karton-gips ??

Polecane posty

Gość ale urwał 2011

Czy klej atlas do styropianu mozna stosowac do płyt karton-gips ??

Gość Brysiak
Zdecydowanie nie polecam. Do styropianu, to do styropianu. Do płyt karton - gipsowych masz specjalne kleje, które przy tym są zdecydowanie tańsze. Profesjonalny klej gipsowy "Dolina Nidy" produkowany na bazie gipsu naturalnego i wypełniacza mineralnego kosztuje kilkanaście złotych na www.hurtowniabudowlana24.pl i masz pewność, że będzie się trzymał przez lata.

Zdecydowanie NIE!ooo,widze auto-reklame;-)Ale fakt faktem,moge z czystym sumieeniem polecic materialy budowlane z doliny nidy.A w szczegolnosci tynk gipsowy:-)

Zdecydowanie NIE!ooo,widze auto-reklame;-)Ale fakt faktem,moge z czystym sumieeniem polecic materialy budowlane z doliny nidy.A w szczegolnosci tynk gipsowy:-)

Gość gość
jest piana do klejenia płyt g-k ale myśle że klej do styropianu ma podobny skład:)i można nim kleić bo ma małą rozprężliwość więc nie słuchaj pseudofachowców tylko kawałek płyty walnij jako próbkę na ściane i zobaczysz

Gość rownygość
A po co się bawić w rozrabianie kleju? Teraz kleimy pianoklejem, który się nie rozpręża, jak pianka montażowa do okien. Robota idzie szybko i sprawnie. Rzecz jasna trzeba mieć trochę wprawy, ale praktyka czyni mistrza. ;) Nie trzeba już dźwigać ciężkich worków z klejem.

Gość gość
Pianoklej? pierwsze słyszę? Niby czemu on takie super?

Gość Równygość
No to tak jak pisałem: mnie najbardziej pasuje kompaktowość i zdecydowanie mniej syfu w stosunku do klejów w worku. Pianoklej masz w tubce i używasz podobnie jak sylikon - montujesz na pistolecie i lecisz z koksem. No i nie musisz bawić z rozrabianiem.

Gość gość
Lepiej znaleźć klej, który jest przeznaczony do płyt gipsowych.

Gość gość
Jeżeli poszukujecie odpowiedniego kleju, który jest przeznaczony do płyt kartonowo gipsowych to polecam wam zajrzeć na stronę www.rigips.pl Firma ta zajmuje się sprzedażą płyt kartonowo gipsowych, klejów do nich oraz innych akcesoriów do płyt.

Gość gość
Wiesz co? ja bym jednak taką robotę zleciła fachowcom. Zobacz sobie, chociażby http://www.attic.pl/ robi zabudowy. Myślę, ze nie warto wyważać otwartych drzwi i kombinować.