Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inikka

Tabletki antykoncepcyjne - pomylenie pigułek...

Polecane posty

Gość Inikka

Witam. Dziś wypadł mi pierwszy dzień nowego opakowania tabletek Mercilon. I... Zamiast tabletki wtorkowej wzięłam poniedziałkową, przez roztargnienie... Któraś z Was miała może taką sytuację? Co wtedy robić? Proszę o pomoc :(

Gość Inikka
Proszę o odpowiedź...

Gość ttttttttttttttttttttttt
to nie ma znaczenia, wszystkie tabletki są takie same, a dni tygodnia są żeby było kobietom łatwiej w przyjmowaniu

Gość Inikka
Jeśli tak, to dobrze :) Choć mam pewną wątpliwość jeszcze.... czy każda tabletka nie zawiera innej dawki hormonu?

Gość Inikka
Jeśli tak, to dobrze :) choć mam jeszcze wątpliwość - czy każda tabletka nie zawiera innej dawki hormonu?

są rózne rodzaje pigułek są jednofazowe i trójfazowe jednofazowe mają wszystkie pigułki o tym samym składzie (i kolorze), więc nie ma znaczenia, którą pigułke w który dzień łykniesz trójfazowe mają trzy rózne składy (i trzy różne kolory) w zalezności od fazy naśladowanego naturalnego cyklu te składy (kolory) zmieniają się po kilku dniach, nie są ich jednakowe ilości , np. po 7 każdego koloru, tylko np. pierwsza faza to 6 tabletek jednakowych, potem druga faza - 4 tabletki i trzecia faza - pozostałe jeśli masz takie o różnych kolorach, a wzięłaś następną z tego samego koloru, no to bez znaczenia jeśli wzięłaś z następnego juz koloru, to pomiń tą niewziętą (nie cofaj sie do poprzedniej fazy cyklu) tylko ją opuść tym sposobem przesunie ci się cały cykl o jeden dzień

Gość Inikka
Ufff.... dziękuję wszystkim! :) Ech, to roztrzepanie -.-

Gość Oliśka.!!
Kiedyś jedna tu pytała czy przez taką pomyłkę nie umrze...:)