Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja czuje sie zle

pomocy czy jestem w ciazy ?

Polecane posty

Gość ja czuje sie zle

witam tak w skrocie mam 17 lat ostatnio moj chlopak bardzo chcial sie kochac 1 raz a poniewaz mielismy do tego warunki(i tez chcialam by mnie nie zostawil bo juz rok czekal ) zrobilismy to z prezerwatywa a ona pekla niestety bylo to juz 3 tygodnie temu. W miedzy czasie bylo plamienie i to wszystko ...niewiem co mam myslec a chlopak nie interesuje sie za bardzo tymi sprawami bo twierdzi ze to babskie sprawy jak bedzie trzeba to mi zaplaci za wyzyte u prywatnego ginekologa a ja sie boje .niechce byc w ciazy ;-( wiem ze zawinilam ale juz czasu nie wroce niewiem co mam myslec bo niedojze nie za bardzo mi sie podobalo to teraz psychicznie juz nie wytrzymuje

Gość zrob test
jw

Gość roksikkkk
moje wtrącenia: po pierwsze - zastanów się co to za chłopak, skoro nie uzyskujesz teraz od niego żadnego wsparcia, nie możesz na nim polegać? po drugie - czekał rok, bałaś się, że odejdzie. O litości, jeśli naprawdę kocha, to nawet dłużej poczeka, na seks trzeba być gotowym i naprawde tego chcieć, by czerpać przyjemność, a on powinien zaakceptować Twoje stanowisko, skoro daży Cię miłością. Teraz wracając do Twojego pytania. Miałaś plamienie. Napisz coś więcej, ile dni po stosunku miało ono miejsce, jak wyglądało, ile dni trwało? Kiedy powinna przyjść planowana miesiączka? Czy doszło do wytrysku?

Gość ja czuje sie zle
wiem ze nie jest idealem ale ja go kocham bardzo i widzialam w jego zachowaniu ze bardzo tego chce a ja w sumie tez lepiej miec to za soba- chcialam tez bo zalezy mi na nim ,niestety okres mam nieregularny ,w chwili kiedy mial byc wyskoczylo krotkie plamienie jak wystrysk byl to wyciagnal ale moze za pozno niewiem nie znam sie to byl moj 1 raz ..zdziwilo mnie jak moze byc prezerwatywa dziurawa ? chyba kupie ten test a za ile go lepiej kupic zeby byl 100procentowy ... dziekuje za pomoc

Gość roksikkkk
Przepraszam, w sumie nie powinnam komentować Waszego związku a skupić się na odpowiedzi na Twoje pytania :) czyli zamiast okresu było plamienie, dobrze zrozumiałam. Ile dni po stosunku doszło do plamienia? Było czerwone, jak miesiączka, a może brązowe? Napisz proszę ile dni upłynęło między stosunkiem a plamieniem, to jakoś wywnioskujemy co mogłoby to być, oczywiście hipotetycznie, nie jestem lekarzem, ale wiem, że takie wypowiedzi uspokajają, sama ostatnio straciłam dziewictwo i również przechodziłam dramat z myślami o ciąży (okres ze stresu spóźnił mi się dwa miesiące). Za test w aptece zapłacisz koło 9-11 zł, pamiętaj, żeby zrobić z porannego moczu, polecam PINK TEST :)

Gość roksikkkk
To, że prezerwatywa pękła, nie oznacza, że była dziurawa - uszkodzona fabrycznie. Może pękła w wyniku zbyt intensywnego tarcia - byłaś zbyt sucha podczas pierwszego razu. Różne są przyczyny, może przy zakładaniu coś nie wyszło. Przy antykoncepcji mechanicznej trzeba być bardzo ostrożnym i uważnym.

Gość ja czuje sie zle
po tygodniu od tego dnia mialam plamienie takie brazowe bardziej , narazie tez nie doczekalam normalnego okresu (2 tygodnie -)ja sie tak super nie znam na tych sprawach ;-( niewiedzialam ze prezerwatywa to nie jest dobry pomysl-poprostu chcielismy sie w jakis sposob zabezpieczyc .teraz bede na przyszlosc madrzejsza dziekuje mam nadzieje ze bedzie dobrze tak jak u Ciebie roksikkk poprostu modle sie o to ! kupie tescik sobie tylko musze poczekac do kieszonkowego -) jejku czy to wszystko musi byc takie trudne dzisiaj leze i placze ze nie dopilnowalam bo moglam poczekac jednak -poklocilam sie tez z chlopakiem o to mam nadzieje ze mnie nie zostawi ;-(((

Hej, proponuje ci isc rano na badanie krwi do laboratorium albo zrobic test ciazowy z porannego moczu ( badanie z krwi da ci pewny wynik juz po tygodniu od potencjalnego zaplodnienia ). Ciezko powiedziec, czym bylo spowodowane to plamienie. Niektore kobiety maja plamienie zamiast miesiaczki - jesli doszlo do zaplodnienia.. Ale nie chce cie straszyc - zrob jak najszybciej test i daj znac jak wyszedl.

Gość roksikkk
Nie mówię, że prezerwatywa jest złym rozwiązaniem, ale czasami się tak zdaża, że pęknie.. pech, inaczej tego nazwać nie można :( Pytam o to krwawienie, bo faktycznie termin niepokojący, czasami jeśli dochodzi do zapłodnienia występuje plamienie, na około 7-11 dni od stosunku, które spowodowane jest zagnieżdżeniem się zarodka. Ale u Ciebie mogło być to równie dobrze krwawienie okołoowulacyjne, wiele kobiet tak ma. Ja sama nie dość, że nie miałam okresu 2 miesiące, to jeszcze około 13 dni po stosunku również miałam jakieś plamienie i wtedy to już świat mi się zawalił, ryczałam dzień i noc, a to tylko pogarszało sprawę, bo stres zrobił swoje. Rób test jak najszybciej i pisz jak wynik! Trzymam kciuki! Jeśli masz jakieś pytania, chcesz pogadać, to pisz. Sama potrzebowałam pomocy w swoich paranojach ciążowych, więc teraz chętnie takowej udzielam innym :)

Gość ja czuje sie zle
kurcze bo uwazac uwazalam tylko dlaczego los jest taki przewrotny .Jakos nie dochodzi to do mnie tylko wczoraj lampka mi sie zapalila a dzis to juz mam tysiace mysli chlop jak to chlop mowi ze przesadzam bedzie ok a ja to czekam i czekam i juz mam mysli naprawde przeciazone ! juz wiem ze potrzebuje wybrac sie do ginekologa ale te pierwsze razy sa strasznie trudne schody do pokonania .zazdroszcze wam dziewczny ja to jakos mi to wszystko nie wychodzi ;-( niepotrafie sie przemoc i dzialac ...bo sie boje zawsze sie boje wszystkiego i nie wiem jak sie zabrac i mam za swoje jestem zla na siebie ale przynajmniej moge sie wyzalic teraz mysle gdzie zrobie ten test przeciez nie w domu jak dlugo sie czeka na wynik ?chyba zemdleje zanim przeczytam

Gość aggag
chlop to zawsze mowi,zeby sie nie stresowac i denerwowac, tyle,ze chlopom latwo mowic, bo to nie oni beda w ciazy, nie im by rosl brzuch i nie ich dolegliwosci... zrob test, bedziesz wiedziala. nie czytaj na forach,jakie objawy mialy inne kobiety, to sprawi, ze zaczniesz swirowac ;) natomiast co do faceta..moja droga, mlodziutka jestes - zastanow sobie,czy warto tracic czas na kogos, kto moglby odejsc od Ciebie dlatego, ze nie chcesz uprawiac seksu, a na mozliwosc ciazy nie reaguje wsparciem i zapewneniem, ze sie Toba i dzieckiem zaopiekuje, a jedynie mowi,ze da kase na prywatnego ginekologa, wiadomo co sugerujac. jakis czas temu tez sie balam, ze moge byc w ciazy, wtedy to bylo glupiutkie i naiwne, pierwsze doswiadczenia z cielesnoscia..pomijajac juz to,ze tak naprawde nie bylo fizycznej mozliwosci abym w ciaze zaszla (choc na forach oczywiscie twierdzili wszyscy,ze mozna bylo), ogromnie pomogl mi fakt, ze chlopiec moj, choc bardzo przerazony i rownie spanikowny co i ja, powiedzial "no to najwyzej bedzie nam ciezko, ale sie toba zopiekuje i bedzie slub wczesniej trza, o ile mnie twoi rodzice nie zabija". wsparcie mezczyzny jest tu ogromnie wazne, dlatego zastanow sie,czy warto tracic energie na kogos, kto woli Twoje cialo od Ciebie i dziecka... pozdrawiam i trzymma kciuki za brak ciazy ;)

Gość aggag
a - tez zwlekalam z testem, az mnie chlopak zawlokl do apteki sila niemalze. trwa krotko -musisz naniesc na specjalne okienko nieco moczu, potem oczekac. najlepiej prosto po wtsaniu z lozka idz do lazienki,zrob test, wejdz pod prysznic, szybko sie umyj,, jak bedziesz miala zajete rece i mysli,bedziesz mniej swirowac ;) a jak skonczysz szybkie mycie wynik bedzie czekal ;)

Gość roksikkkkk
Oj ja sama nie zwlekałam z testem. Jak okres spóźnił mi się dwa tygodnie poleciałam sama szybko do apteki, niby się bałam i panikowałam, ale w głębi czułam, że to niemożliwe i to mnie jakoś motywowało do działania. Nie martw się kochana! Przeczytaj dokładnie ulotkę dołączoną do testu, na wynik czekasz od 3 do 5 minut. Tylko pamiętaj aby test wykonać koniecznie(!) z PORANNEGO, PIERWSZEGO moczu. Wtedy jest najbardziej wiarygodny. Oj u mnie jak u koleżanki powyżej - mój chłopak panikował razem ze mną, jednak na duchu podniosło mnie to, że nie mówił"przesadzasz, uspokój sie" tylko snuł plany jakbyśmy sobie poradzili, gdyby faktycznie była to wpadka. W gruncie rzeczy było to słodkie :)

Gość ja czuje sie zle
dziekuje dziewczyny za podniesienie na duchu -jestescie kochane !!! test juz zakupilam ale czekam do jutra moja mama dzisiaj poznala rano po czerwonych oczach ze cos nie tak ale jakos nie mialam jej odwagi powiedziec ale przynajmniej poratowala finansowo ;-) fajnie ze mam kogos tutaj kto mial podobnie bo czuje mala iskierke ze wszystko sie dobrze skonczy ...moj mezczyzna jest bardzo indywidualny i ma swoje zdanie na pewne tematy -babskie sprawy to jest bardzo sceptyczny i malo na te tematy gadamy teraz to niewiem co mam myslec

Gość roksikkkk
Super, że już kupiłaś. Jutro jak zrobisz od razu napisz co i jak. I nie zadręczaj się myślami!

Gość malaaaaami
szczerze Ci autorki powiem, ze dla mnie to jest chore... Chloapk nie potrafi rozmawiac o babskich sprawach, ale pchac sie do lozka bez twojej wyraznej zgody to umie? ja jestem z chlopakiem 3,5 roku. KAZDY facet chce seksu, to jest normalne, ale on potrafil uszanowac to ze nie jestem gotowa. Wspolzycie rozpoczelismy po 3 latach zwiazku. Wystraczaly nam pieszczoty i petting. Jezeli cie kocha to po 1 powinnien wspierac w takiej sytuacji jaka masz teraz ( a nie ze ty musisz szukac wsparcia na forum...) a po 2 nie powinnien robic czegos wbrew twojej woli bo on chce. I z tego co piszesz "bo balam sie ze odejdzie' wnioskuje ze jestes niedojarzala emocjonalnie. Szanuj sie dziewczyno. Jezeli on nie potrafi uszanowac twojej woli to niech spier..ala na drzewo. Co to za milosc, gdzie zyjemy tylko patrzac na swoje potrzeby i to jeszcze fizyczne. Mam nadzieje, ze w ciazy nie bedziesz i ci tego zycze. na prawde zastanow sie czy warto robic cos wbrew swojej woli dla takiego glupka...

Gość ja czuje sie zle
widze ze temat zszedl na inny tor ;kazdy sobie swoje opowiesci ,a tak naprawde nie szukam wsparcia na forum -poprostu kazdy ma jakis problem zyciowy i warto zapytac i ciesze sie ze dziewczyny mi doradzily .z dojrzaloscia emocjonalna to fakt -roznie bywa jest mi przykro ze nie mam doswiadczenia wiekszego ale jakos mi nie wyszlo w zyciu zmieniac facetow jak rekawiczki -mialam raptem 2 z czego ten jeden czekal rok i po roku wspolnie zrobilismy to ! jak pisalam pekla nam prezerwatywa ;-( moj chlopak spedzilismy wspolnie 2 lata i tylko ja go znam -o jest cos w stylu chcialby ale niepotrafi --przeciez za to nie bede go winic i konczyc zwiazku.Niepotrafie opisac moj smutek ze czasem tak jakos sie dzieje na opak fakt jestem mloda ale naprawde chcialam inaczej wejsc w ten swiat kobiecy z partnerem

Gość roksikkkk
nie musisz sie nikomu tłumaczyć no forum, sama doskonale wiesz, jak Ci się z nim układa, czy go kochasz, to nie ten temat : ) I jak się czujesz przed jutrem?

Gość ja czuje sie zle
wlasnie ze robie sobie mały rachunek sumienia i fakt mam do niego małe i wieksze zale ale za caloksztalt to wiadomo zyje wlasnie jutrem chyba nie przespie nocy !!!w glowie mi wszystkie chwile przelatuja i wogole wlasnie ten rachunek daje mi wiare ze cokolwiek sie wydarzy najwyzej zostane sama ! dzisiaj prosil o spotkanie ale ja nie chcialam jakos to tak jest ze w chwili napiecia wolalam byc sama ! pozdrawiam

Gość roksikkkk
spokojnie, wierzę, że będzie dobrze. Nie ma sytuacji bez wyjścia :) Czekam jutro na wiadomość, trzymam kciuki!!

Gość ja czuje sie zle
a jak Twoje life unormowalo sie czy masz dzidzie ?jesli mozna zapytac delikatnie dziekuje tez @@@

Gość roksikkkk
moja historia związana z tymi testami ciążowymi i ogólną paniką skończyła się dobrze - właśnie kończy mi się długo oczekiwany okres : ) Dwa testy wyszły mi negatywnie, ginekolog wykluczył ciążę, dał tabletki, no i przyszedł okres po dwóch miesiącach:) Z tym, że u mnie była to kwestia stres + brałam przed dwa miesiące non stop antybiotyki, jeden za drugim, łącznie 8 różnych i leżałam nawet w szpitalu(dużo schudlam) - więc to także przyczyniło się do opóźnienia okresu. No ale nie powiem, stres zrobił swoje. Dzidzi nie mam, nie spieszy mi się do niej, bo mam dopiero niecałe 20 lat : )

Gość ja czuje sie zle
przyda sie ....bo jak sobie wyobraze jak mi to zycie by wywrocilo do gory nogami ,ale cos sie dziwnie dzis czulam tak inaczej ////jakos zeszlo wszystko zdenerwowanie zle mysli i strach niewiem jakos tak tylko sobie to musialam w glowie poukladac

Gość ja czuje sie zle
no to naprawde chyle czola walki z wlasnym cialem ;-) najwazniejsze ze sie dobrze skonczylo - ja bym juz chciala wiedziec ale niestety musze poczekac-juz rano wymykam z domku bo umnie to halas juz od rana (braciszki wczesnie wstawaja )wiec nie dam rady zrobic go w domu ;-( ale sie az trzese na mysl ze musze to przezyc kazda tak ma babka przed testem ?

Gość roksikkkk
Kurde, ale kobitki się muszą nastresować w życiu, no!

Gość roksikkkk
powiem ci, że ja sie mega stresowałam na wieczór przed testem, a jak wstałam rano, to wzięłam go taka zaspana do ręki, nasikałam całkiem obojętna, dopiero jak zaczal sie pojawiac wynik to spanikowałam i patrzyłam na niego przez palce ze łzami w oczach, ale na szczęście zobaczyłam jeden paseczek : )

Gość ja czuje sie zle
poplakalam sie juz tak pozno nie potrafie przestac myslec o wszystkim ,cholera rzeczywiscie dlaczego nie ma go przy mnie /dlaczego tak glupio powiedzialam ze nie chce go widziec a tak naprawde myslalam cos innego /brakuje mi go w tej waznej chwili /ciekawe co on mysli /czy mu to obojetne /w sumie to niewiem /nie mam odwagi zapytac ....wiec jestem sama ja i tescik

Gość malaaaaami
Autorko i jak tam? Zrobiłas test?

Gość ja czuje sie zle
aj szkoda gadac ... zrobialm ..... i dopiero bede sie czuc zle ...niezabardzo caly dzien dochodze do tego niestety lub stety

Gość pomoc:-)
Mówilas juz chłopakowi? jak zareagowal? glowa do góry