Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość promycek

co wrzucić do paczki

Polecane posty

Gość promycek

W tym roku postanowiłam podarować komuś uśmiech na święta. Znalazłam rodzinę z niepełnosprawnym dzieckiem, której sytuacja finansowa nie przedstawia się najlepiej i zamierzam wysłać im paczkę. Jedyne o co proszą to żywność na święta i ubranka dla dziecka. W paczce znajdą się ubranka i zabawka, o której marzy dzieciaczek. Moje pytanie dotyczy żywności, co mogę im wysłać? Paczka będzie z daleka więc produkty szybko psujące się odpadają, ważne też jest dla mnie, żeby ta paczka nie ważyła 50 kilo bo koszt jej wysłania mnie przerośnie. Pomożecie???

Gość ciekawa pani
Może jakieś ciastka, cukier, herbatę, makarony, ryż, słodycze, dalej juz nie wiem

Gość jest taka bajka
proponuję wysłać coś co normalnie by sobie nie mogli kupić: dobrą czekoladę, kawę, jakieś rarytasy, bo makaron kosztuje 2 zł i na to uzbierają jak będzie trzeba a odmówią sobie czegoś "lepszego".

suszone owoce,orzechy,może brzoskwinie w puszcze albo inne owoce,jakąs czekoladę...kakao... sama nie wiem.. te ryże i kluchy też fajny pomysł:)

Gość ciekawa pani
płatki różnego rodzaju kukurydziane, czekolady nie rozpuszczą sie bo jest zimno, kiedys widziałam że wkaładali ludzie do wózka z darami olej. Rozpatrz sie po sklepie z żywnością to łatwiej coś Ci przyjdzie do głowy.

Gość sdfghjkl
jakieś paczkowane wedliny,kabanosy,mielonki albo szynki w puszkach.moze soczki i cos do jedzenia dla dziecka.

Gość promycek
Tu właśnie jest pies pogrzebany. Z jednej strony wiem, że kasza, ryz, cukier, olej itp są bardzo przydatne ale z drugiej strony to przcież paczka na święta i nie wiem, czy nie lepiej jednak te "rarytasy". Najchętniej wysłałabym wszystko ale niestety i budżet i pojemność paczki są ograniczone:(

Gość czesc kredki kredeczki
mozesz kilka podstawowych, ale wydaje mi sie, ze wlasnie rarytasy chyba sa lepsze. z powodu ktory juz ktos napisal, czyli ze to sa rzeczy, ktore normalnie czlowiek sobie odmawia, a to sa swieta, na chleb im pewnie starczy, a np. czekolada nie jest niezbedna do zycia. raczej bym unikala rzeczy w sloikach poniewaz sa ciezkie, jak juz to puszki, ale najlepiej by to byly foliowe opakowania, w miare mozliwosci bo sa po prostu lzejsze. np wlasnie bakalie, np jakies ciasta w proszku (tylko patrz, zeby nie trzeba bylo zbyt duzo produktow dokupowac) takie do zrobienia samemu, slodycze przerozne rodzaje. moga byc jakies np takie uszka czy tam paszteciki-makaroniki (nie wiem jak to sie nazywa), cos do swiatecznych potraw. musisz po prostu polazic po sklepie i sie rozejrzec, wtedy Ci cos przyjdzie do glowy.

aha, i dam Ci dobra rade, szczegolnie w okresie swiatecznego szalu zakupow. wiem, ze to banal ale trzeba o tym pamietac - zawsze sprawdzaj date przydatnosci do spozycia, supermarkety niestety maja zwyczaj w tym szale zakupow pozbywac sie rzeczy juz przeterminowanych, bo ludzie ogarnieci ta goraczka nie sprawdzaja tego tak uwaznie :O

Gość promycek
Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, w paczce znajdą się słodycze, miód, bakalie, szynka w puszce, suszone grzyby, kawa - to produkty, które już mamy przygotowane, nad resztą zastanowię się jutro w sklepie. Jeśli ktos ma jeszcze dobrą radę to chętnie poczytam.

to jest malzenstwo, prawda? przyszlo mi do glowy, ze mozesz im kupic jakies drobne upominki, np pani apaszke czy jakis drobny kosmetyk, panu tez albo jakis drobny kosmetyk albo jakis meski gadzet. i jakas dobra herbate, nie taka z najnizszej polki, ale taka jakas lepsza, oczywiscie jak mozesz sobie pozwolic. moze byc np z jakiejs herbaciarni, jakas mieszanka, sa takie "swiateczne". przyszly mi do glowy tez swieczki zapachowe :P w sumie to zbytek wiec jak sie nie ma pieniedzy to sie takich rzeczy nie kupuje, ale to taka drobna przyjemnosc moze byc :)

Gość promycek
Herbata też już czeka, tak jak i kawa raczej z wyższej półki. Gdybym miała duuuużo kasy i tira to nie miałabym problemu;)