Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja_83

owulacja, torbiel , jeden jajowod

Polecane posty

Gość maja_83

Witam Mam prośbę o odpowiedź na moje pytanie. Mam niestety tylko jeden jajowód, drugi straciłam w wyniku ciąży pozamacicznej. W poprzednim cyklu okazało się że mam torbiela na jajniku , po stronie istniejącego jajowodu. Torbiel czynnościowa, nic poważnego, dostałam luteinę na wywołanie okresu ( od polskiego ginekologa ), niestety luteina powodowała u mnie straszna senność, walenie serca, pocenie sie, a ze mieszkam na stale w uk, tutejszy lekarz kazał mi te luteine odstawic. @ dostałam od razu po odstawieniu. I teraz mam pytanie, dotyczace owulacji z tego jajnika z torbielą, czy on juz od tego cyklu pracuje, czy przez kolejne cykle owulacja jest z jajnika po drugiej stronie ( tego bez jajowodu ). Czy jest na to jakaś reguła, czy nie ma żadnej i jest to ruletka. Drugie pytanie to długość cyklu, poprzez torbiel przedłużył sie do 50 dni, czy ten cykl będzie podobny, czy powinien wracać do normy ( 28 dni) Prosze o jakąć odpowiedź kobtiki, co miały podobną sytuację, tak dla mojej informacji i może uspokojenia się , że nie jest jeszcze tak najgorzej :). Staram sie z mezem o dziecie i torbiel na jajniku zmniejsza moje szanse do 0, jesli go blokuje. Niestety nie zapytalam sie lekarza, a teraz za bardzo nie mam kogo. z góry dziękuje za odpowiedź Majka

Gość spokojnieee
Hej! :) Oj nie mam pojęcia, nawet wydaje mi się, że tego dokładnie lekarz nie jest w stanie Ci powiedzieć, ale powoli powinno być ok, bo torbiel, to nic takiego...Ja też mam jeden jajowód i też z powodu ciąży pozamacicznej, teraz staramy się znów...

Gość maja_83
spokojnieee dzięki :) powodzenia przy staraniach :)

Ja tez mam tylko jeden lewy jajowod. Jesli chodzi o owulke - na poczatku mozesz miec naprzemian. Lekarka mi wytlumaczyla ,ze jajniki po jakims czasie "zorientuja sie i dopasuja do jajowodow". U Mnie od dobrego 1.5 roku mam owulacje ze str prawej,bardzo zadko z lewej.

Gość maja_83
Prinzesska zawsze to jakies pocieszenie :) tylko boje się ,że ta torbiel blokuje ten janjik z jajowodem. Niestety musze czekac, i mam nadzieje, że to co napisałąś sprawdzi się w moim przypadku rónież i owulacja będzie częściej z prawego :) pozdrawiam