Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blondina89

PRACA W NORWEGII !!! PORADZCIE !!!

Polecane posty

Gość blondina89

hej:) przejde do rzeczy:) Chcialabym gdzies wyjechac z moim facetem bylismy w EUROJOB (pośrednik pracy w holandii) szczerze powiedziawszy to nie ma rewelacji;/ myslalam nad Norwegią.... tylko czy znajde prace gdzies gdzie nie bedzie wymagany perfect j.angielski??? owszem dogadam sie, ale perfrkcyjnie rozmawiac nie potrafie, moj wogole nie potrafi ... chce zebysmy tam pojechali zeby poduczyl sie jezyka jest blacharzem-lakiernikiem i gdyby troche załapał jezyk zarabialby naprawde dobre pieniądze ja jestem kosmetyczką-stylistką rzęs i paznokci... moglibysmy zacząc gdzies nawet na zmywaku.... Poradzcie jak to z wami bylo... jak wy zaczynaliście swoje życie tam... pozdrawiam serdecznie!

Gość JaaAaaaaa56889944
Wiesz z Norwegia nie tak łatwo.. Najpierw musisz mieć pozwolenie na prace, na własna rękę nie radze wyjezdzac! W Norwegii są bardzo drogie mieszkania, chcac zacząć od poszukiwania pracy ze słabym językiem jest ryzykowne...mało tego siedząc tu i nie pracując mozna jakiś tydzien, pozńiej poprostu cię nie stać!to drogi kraj!chyba ze zarabiasz,nwtedy stać cię na wszystko

W Norwegii jeszcze nie bylem, ale gdybym mial sie gdzies przeniesc na stale, to wlasnie tam. Obecnie pracuje w Polsce wlasnie dla Norwegow (wszesniej 1/3 swojego zycia pracowalem w innych krajach - zawsze w swoim zawodzie). Tylko, ze jam mam zawod, ktory jest tam bardzo poszukiwany i wysoko płatny. Mam tez znajomych (z mojej branzy), ktorzy kilka lat temu sprzedali w Polsce dom (czyli zarabiali tu calkiem niezle pieniadze) i tam sie wlasnie przeniesli i sa bardzo zadowoleni. Tam juz sie tez wybudowali.

Gość katastrofa budowlana
a co z dania? wiecie moze?

Gość fucksja 876
ja też zamierzam tam wyjechać, ale ogarniam też norweski bo angielski już dobrze znam. Poza tym uczę się jeszcze, też fryzjerką chce zostać i tam pracować.

Gość Co z dania
To zalezy o co ci chodzi. Znasz dunski i masz nagrana prace przyjezdzaj. Nie znasz dunskiego, angielski slabo i na dodatek nie masz nagranej pracy to w tej chwili nie radze.. Dania jest jeszcze drozszym kraajem do zycia niz Norwegia, i aktualnie z praca tez nie najlepiej.

dzięki . czyli kisze sie tu dalej:D

Gość blondina89
moim marzeniem jest bycie prostytutką :classic_cool:

Gość Co z dania
Jestes budowlancem to podszkol angielski i chyba jednak do norwegii

Co z dania ... po pierwsze jestem kobieta , po drugie do budowlańca to mi daleeeeeko:D stąd ta "katastrofa" :D ale dzięki za porady:)

Gość Co z dania
A to przepraszam. Ale to tez zmienia postac rzeczy. Jednak kobiecie latwiej znalezc prace, zwlaszcza przy dobrym angielskim.

Gość mmmmmmkjjghgvbcv
mój mąż obecnie pracuje w Norwegii. my jesteśmy w Polsce. Zatrudniony jest przez firmę Norweską, firma płaci za mieszkanie. część jedzenia bierze z domu a część kupuje na bieżąco. fakt dobrze jest znać angielski przynajmniej w stopniu komunikatywnym. żeby pracować w Norwegii mój musiał iść na specjalny kurs wg norm norweskich. jest sporo firm które oferują zatrudnienie w Norwegii np. adecco.

Gość Co z dania
Ale to wlasnieo to chodzi zeby jechac z zapewniona praca a nie szukac czegos na wlasna reke jak sie jest juz na miejscu, a niestety niektorzy tak robia.

Gość taka mala milutka
zakladanie tipsów tanio zapraszam dla zainteresowanych podam dalsze dane i wiecej info

Gość wlasnie ze z grubych mozna sch
znajdziesz, oczywiscie, ze znajdziesz, sama pracowalam w norwwegii znajac jedynie podstawowy angielski polecam biuro SWIS

Gość mr. bomaX
w polsce to wam koorwa wybuduja...ale tylko groby!!!!!!!!

Gość gośćsylaas
Żebyś znalazł pracę w Norwegii, musisz mieć przetłumaczone CV na norweski. Czyli po prostu zajdź sobie na stronę www.pracaidealna.pl - oni zajmują się tłumaczeniem CV, a potem umieszczają ofertę na popularnym norweskim wortalu. No i pomagają w kontakcie z pracodawcami.