Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chanel87

czego uczycie swoje niemowlaki?

Polecane posty

Gość noinienoxi
uczę go czytać i rysować i nie wiem, moze tańczyć lambadę, żeby było do przodu

Gość mamama27
nie uczę - poprostu z nim jestem, bawie sie - na bierząco pokazuje - mówie mu co to jest albo do czego służy, czytamy książeczki itd -

moje kolezanki ucza dzieci np. "takie mam klopoty" "taki jestem duzy"... Pozniej sie przechwalaja "a pokaz jaki jestem duzy".... Wy tez tak robicie?

Gość noinienoxi
nie, a ile te niemowlaki już mają?

Gość kaskadaaa
chanel87 ja tez tak robie:)

Gość nie mam pomyslu na nick.....
ja tez ucze "takich rzeczy" hehehe papapa, buzi, taka duza, brawo brawo ;)) 9 mscy

Gość mamam Njneczkkiii
moja potrafi pokazac jaka jest duza, glaszcze sie po brzuszku mowiac aaaaaaa, na pytanie robi piesek odpowiada auau :D, pokazuje niektore czesci ciala, poznaje zwierzata i wskazuje palcem, robi brawo, glaszcze, daje smoka lalce. A nauka polega na tym iż poswiecam jej duzo uwagi czytam jej ksiazki, czytanki, pokazuje obrazki, sluchamy piosenek... tancze z nia na rekach.

Gość mamam Njneczkkiii
moja ma 11,5 msc.

Moj ma 10m robi kosi kosi i tanczy. A tak poza tym to mowi tata,mama,ne(nie).Np nie pozwalam mu grzebach w smieciach wiec stanie obok macha reka i "ne ne". Ale nie uczylam go "tych klopotow" itp, bo nie wiem po co :d

Gość klara 1986
chanel87 a po co uczysz robić kosi kosi?? czy to potrzebne??

Gość mamuśka ;)
Wiecie moja córcia ma 19 miesięcy i praktycznie to wszystko co potrzebne to już mówi ;) od urodzenia z nią siedzę w domu i myśle że to jest ta recepta na wszystko. Takie słówka jak ''kocham mame'' boli brzuszek'' co to jest'' o babcia idzie' chodź bawić'' itp itd :)

martwie się ze nie jestem dobra nauczycielka dla swojego dziecka... Dlatego pytam was mamy jak wy uczycie maluchy

Gość taka jedna co to lubi...
Ja swojego ucze zeby zmywal po sobie,bo wnerwia mnie jak pozmywam naczynia a ktos przyjdzie i rzuci jeden talerz do zlewu,niech mlody sie uczy juz teraz w krew mu to wejdzie i bedzie spokoj.Na nocnik go sadzam odkad sie urodzil,teraz ma niecale 7m i juz mi w pieluchy nie robi.