Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vi-

Pościel - w sensie wkłady - jaką wybrać?

Polecane posty

Gość vi-

Hej, chciałabym sprawić sobie na święta miły prezent i kupić wreszcie porządną pościel kołdrę + poduszki tylko kompletnie się na tym nie znam - może coś doradzicie. Mam aktualnie jakąś wełnianą - nie była super droga - niestety wydaje mi się bardzo ciężka i taka "niemiła" kupiłam kiedyś na test poduszkę z naturalnym wypełnieniem, ale jak szwem wyszłedł jakiś kawałek pióra to myślałam, że rzygnę... Chciałabym wydać ok 200zł - macie jakieś typy?

Poszperaj po niecie, moja znajoma ostanio kupiła jakąś za stówkę, z syntetycznym wypełnieniem.

Gość vi-
no właśnie oglądam na allegro, ale no wszyscy piszą, że superlekka, że sprężysta itd. Ale wiadomo, że bywa różnie... Zależy mi, żeby ktoś mi coś konkretnego polecił - może być i za stówkę jeśli jakość ok :)

Gość evggtveg
ja kupuje w ikei. tylko ze za 200zl to nawet dobrej koldry nie dostaniesz, nie mowiac o zestawie z poduszkami

Gość vi-
i jak jakość tych pościeli Ikeowych? Bo ja kupuje czasem poduszki - żeby wybadać jakość a nie stracić kasy na cały komplet - i z ikei poduszki strasznie zdziadziały - tzn. to wypełnienie się zbiło i jest nieprzyjemne. Poza tym - poduszki w tych posćielach są mniejsze i chyba trzeb potem poszewki kupować w ikei, prawda?

Gość evggtveg
jestem zadowolona, ale wiadomo ze zeby miec lepsza poduszke trzeba wiecej zaplacic. Moja kosztowala chyba 49zl a koldra (jednoosobowa) 129 (grubosc 4) i nie narzekam.. Chociaz jakbym miala kupic jeszcze raz to zdecydowalabym sie na 6. Ale co kto lubi..

Gość vi-
ok, dzięki - zobaczę na stronie ikei jak się sprawy mają cenowo. może ktoś cos jeszcze poleci?

Gość podusie tez sa miłę
idź do jyska i pomacaj czasem maja fajne promocje na super kołderki :D

Gość vi-
ja już swoim macankom nie wierzę :) tak wymacałam kilka poduszek, miały być super, a potem się zrobił z nich naleśnik :) ale JYSK - kolejny trop :)

Gość lucccijaaa
Jysk jest dosc drogi,polecam nawet targ,i firme inter widex i nie wypelnienie poliester włokno czyli tzw wata,ze sie zbije i uklepie a tez poliester ale włokno rurkowe skrecone w sprezynki,jest puchate i sprawdzone,dla alergikow mozna prac,i ja kolezance kupowlam za 95zl ale raczej bedzie drozsze, super tez jest wersja termo,to dwie koldry zszyte,to juz z 150zl ale w Jysk to te ceny sa nawet w promocji o 100 wyzsze

Gość lizak69
porządna poduszka z puchu kosztuje kilkaset zł, tak samo kołdra. taniej można kupić z pierza np kaczego. jak dla mnie cała reszta z wypełnieniem ze sztucznego włókna, watoliny czy nawet wełny to szajs. e te poduszki i kołdry z barana są twarde i sztywne jak cegły i nie da się na tym spać

Gość katherine88
Zgadzam się, dobre produkty kosztują więcej, te tańsze są kiepskiej jakości i mogą zbijać się w praniu. Jeśli chodzi o poduszki natomiast to proponuję zamiast tradycyjnej kupić taką, która jest wypełniona łuską gryki. Bardzo dobrze dopasowuje się do kształtu szyi i głowy, zapobiega bólom. Ma do tego właściwości antypotowe i antybakteryjne. Więcej o łusce gryki możecie przeczytać tutaj: http://dobrysen24.pl/wlasciwosci.html (to nie serwis komercyjny, ale informacyjny i zawiera praktyczne info o tym, czym się kierować kupując taką poduszkę).

Gość gość
Wiem, że nieraz z pozoru błaha rzecz może okazać się bardzo trudna. Tak było z kupnem pościeli. Większość była sztuczna, nieprzyjemna a nawet śmierdząca. W końcu jednak trafiłem na www.kolorowesny.net.pl i zamówiłem kołdrę, która jest świetna!

Gość gość
Jak dla mnie naj lepsza jest pochowa, naturalna. Trzeba tylko onią dbać, wietrzyć na słońcu i mrozie. Nie wiem gdzie kupić dobrą, ja dostałam, ale mogę polecic do niej super pościel http://www.elway.biz/34-posciel-3d-160x200 to jest świetny sklep i mają bawełniane, przyjemne w dotyku pościele.

Gość gość
Jak chcesz na długo i naprawdę dobrą to kup sobie z puchu i to dużą 200x220. Jest wygodna i ciepła. Te antyalergiczne mediStan i MediSpa też są dobre ale syntetyczne. To trochę może lżejsze ale i mniej ciepłe, no i nie naturalne. Polecam sklep www.taniaposciel.pl . tam mają duży wybór i naprawdę dobre w fajnej cenie.

Wysokiej jakości poduszki antyalergiczne możecie kupić w sklepie Top Haus http://www.tophaus.pl/produkt/212-poduszki-antyalergiczne-vesta.html super dopasowują się do głowy i szyi, duża wygoda. Wypełnienie poduszki to kulki, które są miękkie, lekkie, sprężyste i równomiernie się rozkładają. Ja już kilka sztuk zakupiłem u nich, bo jestem alergikiem i muszę mieć taki asortyment wysokiej klasy

Gość gość
Ja kupiłam kołdrę Medical i poduszkę Medical do kompletu tutaj - https://designstyl.pl/21-koldry-medical - no i muszę powiedzieć, że był to świetny wybór. Są lekkie, przepuszczają powietrze. Miałam wcześniej taką tanią kołdrę to trochę jak spanie pod plastikiem - pociłam się nawet w zimę ;P Dodatkowo cieszy mnie, że te kołdry i poduszki są antyalergiczne i nieprzyjazne dla roztoczy - czuję się trochę bezpieczniej i higieniczniej.

Gość gość
Na pościeli nie warto oszczędzać. Polecam zapoznać się z właściwościami hipoalergicznych kołder i poduszek Medical - dodatkowo są świetnej jakości, oddychają, super się śpi pod nimi. Jestem bardzo zadowolona, że je mam!. Możesz takie kupić np tu: https://designstyl.pl

Gość gość
Sprawdziłam z tych opinii co tu poczytałam ten sklep http://www.elway.biz/ i moja opinia jest taka: 1. na stronie są male zdjęcia trzeba sprawdzac je ale moze mam za maly telefon 2. samo skladanie zamowien - szybko 3. ceny tych samych poscieli co na innych stronkach są rzeczywiście najniższe - w sumie to był jeden z najważniejszych aspektów na które zwróciłam uwagę 4. pościel i prześcieradła przyszły już do mnie następnego dnia, ładnie zapakowane, na meila wysłali numer do śledzenia i byłam informowana też na meila co w danej chwili gdzie jest paczka itp. 5. co do samego towaru - prześcieradła zamówiłam z frotki - przyszły grube, miękkie a zapłaciłam na każdym aż o 12,50zł niż w sklepie co kupowałam wcześniej, pościel zamówiłam ze 100% bawełny bo tylko takie mnie interesują - materiał jest ok, nie ma nitek, suwaki wszyte w materiał, wzór pościeli piękny bałam się co pzyjdzie bo kupiłam pościel na promocji ze 103zł na 69zł ale jestem bardzo mile zaskoczona, dlatego polecam i ja ten sklep z czystym sumieniem :)

Gość gość
Dla dziecka szukałam pościeli antyalergicznej, niestety ale ma alergię na roztocza , posciel musie się nadawać do prania. nie musze mówić co się działo z kołdrą i poduszka po kilku praniach. Wkład cały pozlepiany, grudki nie nadawały się już do użycia. W Fiki Miki znalazłam w końcu pościel z bawełny , ze specjalnym wkładem który jest przeszywany by nie przemieszczać się, w końcu pościel dostosowana do prania w pralce http://materacyk.pl

Gość pppp

W domu mam poduszki wypchane puchem. Fajną ofertę mają w amw nawrot. samemu można sobie wybrać czym chce się mieć wypełnioną pościel. wiem bo sama korzystałam z ich usług