Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o jejuśku

czy ubieracie tak swoich chloców i czy w tym bedzie mu wygodnie

Polecane posty

Gość zmarzłam dziś strasznie
Ja mojego długo ubierałam w śpiochy, najwygodniej. Miał kilka nowych ubranek ale to na okazje typu wyjście do lekarza. 90% ubrań pochodziło z second handu. Dopiero jak skończył 2 lata i pomaszerował do żłobka zaczęliśmy z mężem kupować mu ubrania w sklepach. Moja mama jest fanką second handów w miesiącu potrafiła nam przynieść 3-4 reklamówki całkiem dobrych ubrań.

taki sweterek jak chanel87 tylko ze granatowy to ja tez mam :) i faktycznie jest sliczny, w h&m są fajne ubranka w c@a też no i w wójciku :D

Gość dskldksldklsdkslad
a jak ubiracie maluchy w domu? u mnie jest dosc cieplo i narazie ubieram polspiochy zamiast spodenek - bo rajtuzy plus spodnie to za cieplo a w samych rajtuzach to jakos tak nie bardzo... juz fajniejsze wydaja mi sie polspiochy... bo znow skarpetki i spodnie to za chlodno

ja ubieram skarpetki tylko i spodenki i nóżki zawsze ma cieplusie a mam w domu 21-22 stopnie a w pokoju gdzie dziecko spi 20-21

szczerze mówiąc nie jest to takie trudne. Troszkę wprawy i juz nie ma problemu

Gość dskldksldklsdkslad
wlasnie ze wzgledu na przewijanie wygodniej mi uzywac polspiochow... to wlasciwie to samo co rajtuzy a bardziej spodenkowate i wygodniejsze... natomiast co do spodni i skarpetek... mojemu dziecku jak sie porusza i pelza to sie wciaz podwijaja i jest zimno... zreszta niogdy nie umiem dobrac rozmiaru skarpet - zeby nie obciskaly nozki...

Mój w tym wieku był ubierany w inne ubranka poza śpiochami, ale raczej nie ogrodniczki- są śliczne, mój miał jedne z bawełnianą podszewką ale zaczął sie obracać, po 5 mcu pełzał, czołgał się, i chyba nie byłoby mu wygodnie... Ale dresowe spodenki, takie mieciutkie, bawełniane bluzeczki- jak najbardziej. Lubię jak mały ładnie wygląda, i tu nie ma różnicy czy w domu czy na wyjście, ma ubranka dziecięce, ale wygodne i miękkie. Prawie wszystko kupuję używane, na wagę. Pod bluzeczki body, bo super trzymają pieluchę i nie ma gołych pleców. Podkoszulki tylko na wierzch, na body z długim rękawkiem.

Gość goguniasuper
ubieracie spodenki na rajtki czy ubieracie skarpetki i spodnie na gole nogi?

Pytasz o ubranko na zewnątrz? Bo w domu chyba spodenki z rajstopkami to za dużo... Nigdy nie zakładałam rajstopek pod spodenki, wprawdzie urodził się w marcu i mrozów nie było, ale dla mnie rajstopki dla niemowlaka nie są jakieś bardzo wygodne. Teraz chodzi w rajstopkach z asb czasami, takich do raczkowania, ale to zamiast spodenek. Jak było chłodno to polarkowy pajac na wierzch (jak był taki malutki), na zimę kombinezon. Spodenki starałam się żeby miał miłe w dotyku.

Bo łatwiej wciągnąć luźne spodenki :) Teraz i tak ubieram go na siedząco, odkąd siedzi i te rajstopki łatwiej założyć, a takiego maluszka trzeba na leżąco, trzeciej ręki brakowało :)