Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boli mnie niezwykle

Ból między lewą łopatką a kręgosłupem :(

Polecane posty

Gość Boli mnie niezwykle

Mniej więcej na długość dłoni od ramienia, po prawej stronie lewej łopatki, prawie kręgosłup. Boli mnie od niedzieli i nie bardzo wiem co zrobić. Jest to ból punktowy, nie boli jak oddycham głęboko. Boli jak siedzę. Jak stoję, boli mniej, nie boli jak leżę (o ile nie leżę na 3 poduszkach, tylko w miarę płasko - a zawsze od dziecka spałam na kilku poduszkach prawie w siadzie). Szukałam w google, ale tylko są bóle promieniujące na rękę, na klatkę piersiową, na serce, pod łopatką i inne. Miałam (może to przejść? po tygodniu jadłam nie wg zaleceń lekarza łącznie z alkoholem i od 4 lat cisza i dobre wyniki krwi..) zapalenie trzustki i mnei wtedy bolał kręgosłup, ale nie jakbym coś naciągnęła ale jakbym była zmęczona garbieniem się. No i po jednym dniu bolał mnie brzuch i nie mogłam nijak leżeć ;/ Do lekarza nei chcę chodzić, bo jestem po anginie i szef nie przyjmie nowego zwolnienia tak szybko, a u lekarza nie wejdę na ósmą, tylko mogę sobie poczekac do 16 - a że pracuję na godziny to oczywiście pensja dzienna z głowy ;/

Gość słuchajcie mam prośbe
ja wiem;) ostatnio też to miałam. znajomy lekarz zrobił z tym szybko porządek rozmasowując to. powiedział ze musiałam źle spać. rozmasował to tak, ze następnego dnia śladu nie było, i kazał posmarować jakąś maścią przeciwbólową.

Gość Boli mnie niezwykle
Chłopak mnie próbował masować w niedzielę (bo w nocy się coś zrobiło) ale już w domu jest a gdzie indziej mieszka, w sensie w innym mieście... Myślisz że pójście na masaż i potem smarowanie maścią pomoże? bo nie przeszkadza to w niczym, ale irytuje koszmarnie, jak migrena

Gość Riverside
Ciężko mi wnioskować, bo w końcu nie jestem lekarzem, ale to wygląda jak jakiś nerwoból, być może któryś z kręgów uciska na rdzeń kręgowy i stąd bóle. Masaże pomogą doraźnie, jeśli to kwestia tego to wizyta u ortopedy i rehabilitacja będzie niezbędna. Jeśli mieszkasz w okolicach Krakowa, to polecam wizytę u dr Rafała Więcka.

Gość gość
Oj i ja mam kłopot z podobnymi bólami. ..dzieje się to gdy mnie przewieje i wtedy nerwobole dokuczają do źywego...może. to też taki sam powód. ...Wtedy tylko ketanol w.zastrzyk ach i garść maści. ...

Gość gość
zamiast sie faszerować chemią to lepiej znajdź certyfikowanego terapeute od meody mckenziego http://www.mckenzie.pl/main/pacjenci.html Wykonując jego zalecenie pozbędziecie się bólu raz na zawsze i przede wszystkim nie będziesz tuła organizmu

Raczej nie bagatelizuj takich objawów, a poza tym, doskonale wiesz, że diagnozowanie na podstawie takiego opisu objawów jest w zasadzie niemożliwe. Powinnaś skonsultować je z lekarzem, a najlepiej zrobić badania najpierw, które pomogą lekarzowi prawidłowo postawić diagnozę. W tym wypadku może to powinno być badanie TK klatki piersiowej? Oczywiście najlepiej takie badanie zrobić prywatnie, na przykład w Helimedzie w Katowicach, bo tam mają najnowocześniejszy tomograf (jeśli jesteś ze Śląska - warto tam podjechać). Badanie nie jest tanie, ale będzie tak dokładne, że dowiesz się, co Ci dolega i rozpoczniesz leczenie.

Gość Alina

Ja lubię kąpiele, ale z rehabilitacji wolę terapię mięśniowopowięziową i ćwiczenia, wolę jak coś się dzieje, a nie leżenie w wodzie. Taka terapia zawsze pomaga mi na bóle kręgosłupa. Chodzę od czasu do czasu na taką rehabilitację akurat na Słomczyńskiego 12 do gabinetu rehabilitacji dr Więcka i jest super. Miło , przyjemnie, skutecznie i tanio. Polecam tu jest ich rejestracja online rehabilitacje.org.

Gość Robert

Zdecydowanie zgadzam się z Aliną. też korzystałęm z ich usług i bardzo jestem zadowolony. Syn też jak miał problemy po graniu w piłkę to też tam chodził.