Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tfkdgjgkl

jak sie zemscic?

Polecane posty

Gość tfkdgjgkl

Otoz kupila w tamtym roku kozaki w pazdzierniku, zaczely sie odklejac od podeszwy a ze mam 2 lata gwarancji oddalam do klejenia takze klejone byly juz w styczniu. Teeraz zalozylam je doslownie kilka razy i to jak bylo sucho i znow sie rozklejily w tym samym miejscu wkorzylam sie bo ile mozna i zanioslam znow do reklamacji tyle ze tym razem zazadalam zwrotu pieniedzy, po dwoch tygodniach okazalo sie ze oddali mi spowrotem moje buty;/ Ale najgorsze w tym wszystkim jest to ze wyglada na to ze te buty nadaja sie tylko do tego zeby polozyc je na polke i w nich nie chodzic tylko podziwiac. Napisali mi ze buty poprostu sie zuzyly, ze nie wynika to z wadliwosci materialow, ze to zalezy od inetnsywnosci uzytkowania jak tez to ze buty zostaly zwyczajnie przemoczone, nie byly konserwowane i poprostu sie rozkleily. Jednak buty byly konserwowane, kupywalam u nich nawet taki preparat, jest nawet na paragonie. Ale przeciez nie moga pisac mi czegos takiego ze poprostu sie zuyly, rozumiem moga sie zuzyc po paru latach bo nic nie jest wiecznie ale nie tak zebym ja nie mogla obchodzic w nich calej zimy, chyba logiczne ze kupilam je po to zeby w nich chodzic. Mam prawo napisac odwolanie, jednak chcialabym to zrobic tak zeby pokazac im ze nie maja racji, najlepiej powolac sie na jakas ustawe bo szlak mnie trafia jak oni mnie traktuja jak jakas idiotke, glownie chodzi mi o to i dlatego wlasnie sa mi winni te pieniadze mimo ze nie jest ich duzo. Oni powolali sie na ustawe o szczegolnych warunkach sprzedazy konsumenckiej jesli chcielibyscie wiedziec. Moze mi ktos pomoc cos takiego napisac? Nigdy nie pialam czegos takiego a zalezy mi na tym zeby sie nimi troche pobawic i potraktowac ich dokladnie tak jak oni traktuja naiwnych klientow

Gość jkjkjj
udaj sie z tym najlepiej do rzeczniak praw konsumenta oni ci doradza co i jak napisac to sa darmowe porady

Gość tfkdgjgkl
No wiesz te buty nie byly drogie bo kosztowaly 120 zl wiec nie ma sensu isc z tym do tego rzecznika bo pomysli ze jestem nie wiadomo jak pazerna, chodzi o to ze nie maja racji i chce im to pokazac a w takim przypadku musza mi oddac te pieniadze. Gdyby to byla jakas wieksza kwota wtedy moze bym poszla a tak musze napisac to jakos sama:( tzn chcialabym z wasza pomoca, z gory dziekuje. Moze ktos z was juz pisal cos takiego?

Gość tfkdgjgkl
czy ktos moze mi pomoc?

Gość tfkdgjgkl
naprawde nikt mi nie pomoze?:(

Gość tfkdgjgkl
ponawiam

Gość pokój ***
nie ma znaczenia ile kosztowały sprzedawca odpowiada za sprzedawany towar, jeśli nie kupiłaś ich na wyprzedaży z powodu wad jakościowych nie mścij się tylko skontaktuj z rzecznikiem praw konsumenta :)

Gość kirkorrrr
Radzą ci zadzwonic do rzecznika a ty swoje znowu.Dzwon ,by sie dowiedziec co masz robic.

Gość tfkdgjgkl
bo wystarczy napisac odwolanie od tej decyzji a nie platac sie gdzies po urzedach z powodu butow, mam dosyc innych spraw na glowie