Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tasamaleczinna

Dodatkowa owulacja??????

Polecane posty

Drogie koleżanki. Mam pewien problem. okres mam regularny od dłuższego czasu, dosłownie co do dnia. Ostatnio okres dostałam 14 listopada trwał ok 5 dni. mineły równe 2 tyg i znowu 28 listopada dostałam DRUGI OKRES! co mi się nie zdarza. Fakt ok 2 lata temu tez tak miałam ze w 1 miesiącu dostałam 2 miesiączki ale zlekcewazyłam to. Jak myślicie.. czy mogła u mnie wystąpić 2 owulacja i stąd ten okres??? bo innego wytłumaczenia nie widze ;/ Napewno pójdę z tym do lekarza bo to chyba za normalne nie jest ;/ ale chciałam się poradzić czy u was też to występuje, i jaka moze byc tego przyczyna?? Może stres? tego ost. mi nie brakowało.. Ciąża? nie. gdyż od ok miesiąca nie spałam z chłopakiem. POMÓŻCIE!

może skrócił się cykl, jakieś zaburzenia hormonalne. Jednak najlepiej to sprawdzić i udać się do ginekologa, bo krwawienia mogą być oznaką czegoś gorszego, aczkolwiek oczywiście nie mszą. Pozdrawiam

Tak napewno pojde do lekarza, wkoncu nie gryzie a pomoc moze :) tylko niestety musze czekac az mi sie okres teraz skonczy ;/ Rozmawiałam z mamą.. mówi ze dodatkowa owulacja moze wystąpić bo przez owe jajeczkowanie sama zaszła w ciąze :) No cuż zobaczymy co powie lekarz, dzięki :) :*

Niby może, ale iarze się to raczej z wydłuzeniem cyklu... prawidłowa faza lutealna (ta po owulacji ) trwa 2 tygodnie. Jak u Ciebie 2 tygodnie to przerwa między jednym a drugim okresem to kiedy mial byc ta 2 owulacja. Na ciążę nie byłoby tu szans. A okres tai jak zwykle? Może to poronienie było?

identyko taki jak zawsze.. jeszcze właśnie dziwiłam się co mam tak wczesnie objawy przed okresowe ( pól piersi, głowy,pleców, brzucha, nóg) z dniem dostania okresu wszystko mi mija i teraz bylo tak samo... poronienie nie możliwe bo nie było kiedy zajść :) owulacje miałam 25 paźdz-okres dostałam 14 list. drugi okres dostałam 28listopada więc owulacje musiałaby być u mnie ok 17 listopada.

Myślałam,że może ostatnie krwawienie było poronieniem a przedostatnie krwawieniem już w ciąży (co zdarza się na początku) Pytanie czy ok 1 listopada mogłas zajśc w ciażę?

no właśnie nie mogłam :) mój chłopak pracuje w delegacji i go juz ponad miesiąc nie ma. a pozatym zazwsze się zabezpieczamy i nigdy nie było zadnej wpadki. 2 lata temu miałam podobnie... okres dost. 10 pazdziernika a pozniej bodajze 24-25 drugi, i głupia bylam ze juz wtedy nie poszlam do gina z takim czyms i nigdy mu o tym nie wspominałam ehhh.

Moja mama twierdzi ze zaszła w ciąże 2 dni przed okresem. Lekarz wyjaśnił jej ze wystąpiła u niej dodatkowa owulacja... Po Dokładnych przeliczeniach. Moja 1 owulacja musialabyc-25października, a druga 13 października - 1 dzien przed okresem. Gdzies czytałam.... ze dziewczyna poszla do lekarza i przy usg jej pow ze wlasnie ma owu ktora widzi w prawym jajniku ale w lewym ma rowniez jajeczko... i jezeli sie bzyknie dzisiaj i za tydzien to moze mieć bliźnięta... COS W TYM STYLU. Czyli chyba podwójna owu wystepuje ;/

Podwójna owu wystepuje na 100%. Niedawno gdzies w Polsce urodziły się bliźniaki, które mają 2 róznych ojców i wypowiadali się na ten temat specjaliści - rzadkie, ale wystepuje:) Ale o wyliczeniach nie masz co pisać, bo wiadomo,że cos poszło "nie tak" i nie wiadomo, która faza była skrócona... A co z tą ciążą - mozliwe?

W ogole coś nie tak z Twoimi wyliczeniami.... Skoro owulacje miałaś 25. 10 (skąd ta pewność) a miesiączkę 14 to świadczyłoby to o nieprawidłowosciach. Prawidlowa faza lutealna bez względu na długosc cyklu trwa 12/14 - 16 dni. Widocznie masz zaburzenia hormonalne.

Ponieważ cykle mam zawsze 32 dniowe. Okres 13 październik a 14 listopad. Daje ci owulacje 25 października. i zawsze mam identycznie długie cykle.

Od owulacji do @ pownno być 12- 16 dni. A u ciebie jest 19 to by swiadczyło o nieorawidlowości. Nie wiem skąd takie wyliczenie? Dlaczego przy 32 dniowych cyklu twierdzisz,ze miałabyś miec owulacje 13 dc?. Przy najwieksze jprawidłowosci owulacje powinnas mieć ok 1.11 Owulacja występuje w środku cyklu u kobiet z 28 dniowym cyklu...

więc jeśli twierdzisz ze ze od owulacji do @ jest 12-16 dni... to drugi okres dostałam 28 listopada. 28-14=14list. owulacja. Gdzies wyczytałam ze jezeli wyst podwojna owu to prawdopodobnie w dzien wczesniejszego okresu. Ale ile w tym prawdy....;/ przy 32 dniowym cyklu troszke to inaczej wyglada niz przy 28 dniowym. 13 paźdz- OKRES 13-25 dni nie płodne (13 dni) 26-02 płodne ( 8 dni)- 30paźdz owu 03-13 nie płodne (10 dni) 14 listopad- OKRES 28listopad- II OKRES więc owu już sama nie wiem kiedy powinna wyst ;/ ja się wgl zastanawiam czy ten niby okres nie jest spowodowany stresem. aczkolwiek przed czułam się tak jak przed regularną miesiaczką, nabrzmiałe piersi, bóle głowy, pleców itd. i z dniem miesiączki mi wszystko puściło jak zawsze;/ w tyg ide sie zapisać na wizyte do lekrza, dowiem sie co i jak i bedzie swiety spokoj, bo zwariowac mozna.