Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy raz w japońskiej

Nieszczęsny obiad z szefem

Polecane posty

Mój przełożony zaprosił mnie podczas przerwy w pracy na obiad. Zdziwiłam się trochę tą propozycją, bo w końcu to szef. On chyba zauważył moją minę, bo wyjaśnił, że to tylko obiad współpracowników. W końcu pomyślałam, ok czemu nie? Pojechaliśmy jego samochodem i wszystko było w porządku dopóki nie zobaczyłam gdzie on mnie prowadzi. Okazało się, że to restauracja sushi. Nigdy nie byłam w takim miejscu, bo nienawidzę sushi, nienawidzę owoców morza, nie potrafię nawet jeść pałeczkami. Wiedziałam, że skompromituję się przed własnym szefem. W ostatniej chwili udało mi się znaleźć wymówkę, że zostawiłam telefon w pracy. Szef był zdziwiony, powiedział że wrócimy przecież za pół godziny, a jeżeli to coś ważnego to mogę skorzystać z jego telefonu. A ja na to, że miałam mieć ważny telefon o tej porze i muszę wracać. Powiedziałam, żeby się nie fatygował i zjadł beze mnie, bo telefon miałam oczywiście przy sobie i nie chciałam żeby zorientował się że kłamie. Chociaż i tak pewnie zauważył, że kręcę. Wróciłam autobusem. Potem w pracy widziałam jak wrócił z przerwy obiadowej. Przeszedł obok mnie, nic się nie odezwał. A mnie jest teraz wstyd, że tak spanikowałam. :(

Nikt się nie wypowie? Dobrze zrobiłam, że w porę się wymigałam, czy może powinnam powiedzieć mu prawdę, że nigdy nie byłam w takim miejscu?

Gość patafianyyyy
dzikuska hehe :P trzeba było powiedzieć mu że nie jadasz sushi bo ci nie smakuje itd :/ a on tez burak mógł się zapytać czy jesz takie rzeczy żeby nie było takiej nie zręcznej sytuacji :/

Ale głupio byłoby odmówić szefowi tak wprost, bo nie lubię. Chociaż teraz też tak sobie myślę, że mogłam powiedzieć mu o tym otwarcie...

Gość ann 9/10/84
też uważam ze źle zrobiłaś, lepiej było powiedzieć prawdę

Gość patafianyyyy
mogłaś mogłaś a tak wyszłaś na dzikuske zwolni Cie teraz hehe

Nie no bez przesady, chyba nie zwalnia się za takie błahostki. :P Ale nasze stosunki na pewno teraz się pogorszą...

Gość dlaczego go
napisz mniej wiecej gdzie pracujesz na jakim stanowisku ? niestety zachowałas sie jak prostaczka aon facet inteligentny na pewno połapał sie ze cos z toba nie tak kurcze ja bym była załamana dajac taki popis zeby to nie odbiło sie na pracy bo on juz jakis twoj szkic w glowie zrobil i zapewne nie jest korzystny

Gość pracujaca mama...
sushi je sie rekami, nie paleczkami. znam wielu Japonczykow i smieja sie z Europejczykow jedzacych sushi paleczkami. japonska to nie owoce morza, jest tam duzo innych dan. niepotrzebnie spanikowalas...

Pracuję w kancelarii adwokackiej. Mnie też jest głupio z tego powodu, bo nie chciałam żeby tak wyszło. Nie mam pojęcia jak jest w takiej restauracji, bo nigdy tam nie byłam. Wstyd było mi się przyznać przed własnym szefem, że jestem taka "nieobyta". :o

Gość największą głupotą
jest wstyd że gdzieś się nie było albo czegoś nie wie, dzisiaj tego doświadczyłaś co dają takie kręcenia i brak odwagi

Gość elo7
przepros go teraz! ja ci mowie, idz do niego i powiedz mu o tym.

I co mam mu powiedzieć? Że okłamałam go bo nie pasowało mi miejsce w które mnie zaprosił?

Gość dlaczego go
powiedz mu ze spanikowałas bo nigdy nie próbowałas kuchni japonskiej zgoń troszke na jakas tam ceche charakteru idz do niego od razu i wyjasnij pomysl jak on moze sie czuc po czyms takim naleza mu sie wyjasnienia

Gość ale gapa
Ej powiedz mu, że strułas sie strasznie kiedys sushi i jak zobaczyłas tego typu knajpe to spanikowałas i nie wiedziałas jak to powiedziec mu delikatnie.Przepros i wszystko, nie tłumacz się, ze nie byłas w takiej knajpie. a tak na marginesie skoro nie byłas to skad wiesz, że sushi Ci nie smakuje?

Gość ole brzydole
trzeba było powiedzieć ze masz alergię na skorupiaki :P