Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcącadziecko2345

Torbiel lewego jajnika 2 cm, a planowanie dziecka.Pomocy!!

Polecane posty

Gość chcącadziecko2345

Dzień Dobry Mam problem ponieważ byłam u gina i powiedział mi że mam na lewym jajniku torbiela który ma 2 cm. Staram się o dziecko od bardzo dawna, ale rezultatów do tej pory nie ma. Gin powiedział że z torbielem nie bedę mogła mieć dzieci i przepisał mi tabletki antykoncepcyjne żeby się go pozbyć, gdzie po dłuższej rozmowie na ten temat stwierdził że tabletki nie bedą mi narazie potrzebne i żebym czekała do miesiączki, która ma być 27 listopada( 3 dni temu) Ale do tej pory nie dostałam @. Współżyłam z mężem w dni płodne 15,16,18 listopada z finałem w środku. Lekarz kazał mi przyjść 15 grudnia na badania żeby zobaczyć czy wraz z okresem zejdzie mi ta torbiel. A moje pytanie brzmi czy któraś z was zaszła w ciąże jezeli miała takiego torbiela? Czy to możeliwe żeby nie mieć dzieci jezeli takowy torbiel istnieje?? Czy mogę być w ciąży, jeżeli współżyłam w te dni płodne ?? Wiem że to głupie pytania jak na dziecko z przeszkola, ale jestem już tak zdesperowana że musze kogoś zapytać i jakoś wyjaśnić ten mój problem. Czekam na wasze opinie.:) Pozdrawam

Gość chcącadziecko2345
Dodam że pobolewają mnie jajniki już od paru dni... czy to normalne? Mogę być w ciąży?

Gość chcącadziecko2345
Nikt??? .... Proszę napiszcie:):)

przede wszystkim skonsultuj się z innym ginem. antykoncepcję stosuje się po wch łonięciu bądź usunięciu torbieli ... żeby nie utworzyła się kolejna! ja przy torbieli miałam zatrzymanie miesiączki ale w ciążę nie zaszłąm bo torbiel blokuje jajeczkowanie tzn nie pęka pęcherzyk graffa i nie uwalnia komórki jajowej co uniemożliwia zapłodnienie! po leczeniu farmakologicznym, uniknęłam , resekcji jajnika, zaszłąm w ciążę w kolejnym cyklu i jestem mamą 2,5rocznej lenki :-)

A ja jestem w ciąży i lekarz podczas usg stwierdził torbiel na jajniku ale powiedział mi tylko, że jest nie wielka wiec nie wiem jaki wpływ ma wielkość na ciążę.