Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strzałka :)

ciąża a zęby

Polecane posty

Hej dziewczyny, jestem na samym początku ciąży a strasznie bolą mnie zęby kiedy coś jem (nie ważne czy zimne, czy gorące, czy neutralne)... czy miałyście też tak? ja wiem, że moja mama miała problemy z zębami w ciaży... czy jest na to jakaś metoda? dodam, że zęby mam poleczone, więc to nie w ubytkach rzecz...

Gość dla chłopca 5 i pół roku
może cie zawiało

ehhh pewnie cię nie pocieszę ale z zębami w ciąży i po niej wiele kobiet ma problemy :/ dziecko "wyżera" wszystkie składniki mineralne z nas i zęby jako pierwsze to odczuwają

Po pierwsz-dentysta... Po drugie elmex zielony do oslonietych szyjek plyn plus pasta..Nie przestawaj szczotkowac zebow ,tylko dlatego ze bola dzisla,bo szybko sie zalatwisz,ja szczotkowalam za delikatnie i stracilam w ciazy dwa zeby...

Gość zdrowe zęby mieć
ja przed ciążą wyleczyłam zęby, a na samym początku ciąży bolały mnie bardzo - pomimo, że były zdrowe, a potem ból odszedł jak ręką odjął!

Gość Podobnie
NIe powinno się we wczesnej ciąży używać płynu do płukania z fluorem. Koniecznie do dentysty.

Nie wiem mnie dentysta juz w 2 miesiacu zalecil elmex stosowac,z zebami to jest w ciazy nieraz krucho,naprawde,mi zaczely isc od wewnatrz...

Gość Podobnie
Mi dentystka poradziła dietę bogatą w wapń i fluor a płyn elmex kazała odstawić, bo dziecku mogą się plamki na ząbkach zrobić. Dużo wapnia jest w żółtym serze np.

Nie wiem ja ufam swojemu denstycie i jestem zadowolona bo mi szyjki do ladu tak doszly ze szok..A praktycznie na nich nie bylo dziasel.Wapno mi kazala lykac w tabletkach z wit D, dobry jest jeszcze corsodyl ...

kurcze... no dentysta dentystą, ale ja mam poleczone wszystkie zęby, dosłownie przed samą ciążą poleczyłam... na razie myję pastę sensodyne total care. mogę w ciąży łykać takie tabletki jak wapń itp czy lepiej poczekać na wizytę u gina i jej spytac?

Ja w kazdej ciazy lylakal wapno i dzieci po 3,5 kg zdrowe,do tego duzo nabialu sie staralam,choc wiadomo w ciazy nie zawsze na to ochota jest..wiec moim zdaniem wapno to jest dobra sprawa..

no to kupię dziś jakieś wapno :) nabiał lubię i jem sporo, ale zawsze miałam słabe zęby i teraz w ciąży jeszcze bardziej to wychodzi... pogadam też z moją gin... bo co mi powie dentystka jeśli mam zdrowe zęby i tylko bolą gdy coś gryzę?

Gość Podobnie
Tylko że wapno syntetyczne słabo się wchłania. Lepiej właśnie sery jeść. To że przed ciążą zęby miałaś podleczone nic nie znaczy, bo ciąża to prawdziwa rewolucja dla organizmu. Mi dentystka kazała jeść też dużo ryb morskich np. szprotek - w całości, ale jakoś nie mogę się przemóc. Autorko spróbuj właśnie tego zielonego elmexa on jest rewelacyjny właśnie na takie nadwrażliwe zęby.