Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam sie na tym

skracanie szyjki macicy

Polecane posty

Gość nie znam sie na tym

Moja kumpela dzisiaj zaczela rodzic.Pisala mi ze skurcze ma co 5 minut,jest juz w szpitalu bo ma miec cesarke planowana.Lekarz po badaniu powiedzial ,ze dopiero szyjka zaczyna sie skracac,co to znaczy???I powiedzial,ze jest ok i jesli sie nie nasili to spokojnie wytrzyma do jutra.Skurcze ma od 12 w poludnie

Gość nie znam sie na tym
nikt nie pomoze?????

Gość Aśka38
to znaczy, że dopiero zaczyna się skraca, więc daleka droga. Zazwyczaj skraca się w ostatnich tygodniach ciąży, a gdy zaczynają się skurcze jest już całkiem skrócona i następuje rozwarcie.

Gość mamama27
hmm ciekawe na co czekają skoro ma mieć cc - jakiś durny szpital

Kurcze u mnie nie bylo nic i nagle bach rozwarcie poszlo szybko a przy bolach co 5 min ,nie bardzo wytrzyma raczej urodzi naturlanie :O

Moja kumpela dzisiaj zaczela rodzic.Pisala mi ze skurcze ma co 5 minut,jest juz w szpitalu bo ma miec cesarke planowana.Lekarz po badaniu powiedzial ,ze dopiero szyjka zaczyna sie skracac,co to znaczy???I powiedzial,ze jest ok i jesli sie nie nasili to spokojnie wytrzyma do jutra.Skurcze ma od 12 w poludnie to cc czy sn ? a w ogóle temat wymyslony chyba,bo watpie by lekarz przyjal pacjetke ktorej zaczal sie porod z zleceniem do cc i powiedzial ze do nastepnego dnia wytrzyma... od pierwszego skurczu do konca moze trwac to okolo 12 godz nawet skoro ma zlecenie do cc to powinna miec odrazu po przyjeciu do szpitala-to oczywiste

Gość nie znam sie na tym
Spokojnie,zrobili wczoraj cc.Miala planowane,na jutro ale wiadomo zaczelo sie predzej a ze poznym popoludniem trafila do szpitala no to nie chcialo im sie zabardzo chyba.