Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balaababa

BajPASSY - POMOC OPERACJA

Polecane posty

Gość balaababa

Ktoś bardzo mi bliski będzie miał operacje - zakładanie bypassów. Wiecie coś o tym z doświadczeń?? długo taki zabieg trwa? jest ryzykowny?

Gość balaababa
halo jest tu kto ???

Gość balaababa
operacja ma być w Rzeszowie

Gość Tadzio C5C
W Rzeszowie to marnie widze ja uciekałbym z tamtąd

Gość Freedom sens
tam cycha tylko smierc kostucha

Gość balaababa
strasznie sie boje ze moj znajomy sie nie wybudzi ze spiaczki...

Gość kasinka...
spokojnie, przeciez znajomy nie zapadl w spiaczke, tylko czeka go operacja, ktora stala sie juz rutynowa...

Gość kasinka...
lekarze pobioroa mu fragment naczynia krwionosnego (np.z nogi) i wstawia w okolice, w ktorych zyla jest zapchana.

Gość balaababa
oby oby, bardzo mnie stresuje ta sytuacja. a jak to jest po? wie ktos?? jak zyc z bypassami? jaka praca? regabilitacja moze?

Gość kasinka...
rehabilitacja na pewno, ale to naprawde nie jest juz dzis wielkie zagrozenie. W jakim miejscu znajomy ma zakrzep? Gdzies w okolicy serca?

Po zabiegu pacjent odczuwa ogromną ulgę - oddycha znacznie lepiej, nie męczy się, itd. Naprawdę przekonasz się o tym w jego opowieściach nieraz. Oczywiście to nie oznacza, że będzie wbiegał po schodach za kilka dni, ale na pewno przedłużył sobie życie o wiele lat tym zabiegiem.

Ja czytałem że zdrowa dieta jest o wiele lepsza-operacja nie zlikwiduje przyczyny problemu:P.Możesz mu kategorycznie to odradzić i zamiast tego zaaplikować głodówkę oraz później zdrową dietę:P.Moge też udzielić innych porad:classic_cool:.

Gość balaababa
Problem polega na tym ze ma 3 zyly zapchane jedna 80%, druga 40%, trzecia 60% na sercu

Gość balaababa
up

To polecam głodówkę-to oczyszcza bardzo prędko żyły z zbędnych pozostałości:classic_cool:.Oczywiscie może się źle czuć ale to jest związane z innymi problemami:classic_cool:.Po tygodniu głodówki powinna być zauważalna poprawa a po 3 tygodniach może być prawie dobrze:classic_cool:.Polecam jeszcze związki chromu-ale koniecznie nieorganiczne bo innych w czasie głodówki nie można stosować:P.Jest jeszcze inna kuracja-ale niestety co nieco kosztuje i nie jest aż taka intensywna-pisali że może przez to obejść się też bez bajpasów:P.Niestety ale głodówka być może nawet jest bardziej uciążliwa:O.Ale wbrew pozorom problem w późniejszych dniach nie polegał na głodzie a na zupełnie czymś innym:O.

Gość gość
ojciec znajomej miał taką operację pół roku temu, wszystko ok, szybko doszedł do siebie nie wiem czemu ludzie tak demonizują narkozę, przecież przez całą operację czuwa anestezjolog i monitoruje stan pacjenta