Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thchhrhg

Mojej dziewczynie śmierdzi z buzi :/

Polecane posty

Gość JT
halo. to candida najprawdopodobniej grzyby cholerne! nieprzyjemny zapach przelewanie sie w zoladku wiele innych obiawow,najgorsze: sporo z nas moze go miec tzn ja zwalczam go obecnie dieta uwazajcie i niech kazdy z was poczyta o nich pomagajmy sobie ludzie! od tego tu jestesmy. pozdro :)

Gość gość
Do gastrologa musi isc.To ten od flakow i żołądka.

Gość gość
powinna isc do lekarza bo to moze byc objaw jakiejs choroby. A poki co to kup jej odswiezacz do ust (ja mam z anidy http://scananida.com.pl/pl/ ) i niech sobie psika w usta. Na jakis czas powinno pomoc

Gość znam ten problem
Moim zdaniem problemem są kamienie migdałkowe. Masa ludzi je ma, szczególnie jeżeli czesto przechodziło się anginy. Weź lusterko, laterke, patyczek od szaszłyka czy do uszu. Potem należy spróbować pozbyć się zawartości migdałków. U mnie przy chorobach wychodzi przy naciśnięciu. Na początku pojawia się odruch wymiotny ale jak dojdzie się do wprawy to problem znika. Warto oczyścić migdałki samemu albo usunąć je, chociaż jeżeli się nie choruje to nie ma na to wskazań. Po oczyszczaniu migdałków i umyciu buzi powinna być poprawa. Kamienie migdałkowe są obrzydliwe, smród powalający ale taka ludzka natura, że nie wszyskie wydzieliny ciała ładnie pachna.

Gość janekok
Nieprzyjemny zapach z ust może być spowodowany przez: 1/ Chore migdałki - ropne- nie zawsze dają dolegliwości ale jak ktoś się często przeziębiał to musi to zbadać bo wydzielina z nich może mieć wyjątkowo cuchnący zapach. A zatem laryngolog. 2/Bakteria Helicobacter pylori w żołądku. Może nie dawać częstych dolegliwości gastrycznych ale zapaszek z ust to daje popalić. Szczególnie na czczo. A zatem gastrolog. 3/Zepsuty ząb lub niezaplombowane dziury w zębach lub szczeliny między-zębowe w których zbierają się resztki żywności i gniją. A zatem stomatolog. Najczęściej jednak jak nic nie boli a jesteśmy po wyleczeniu zębów przyczyną smrodu jest zalegający pokarm w szczelinach między zębowych. Większość ludzi bagatelizuje to i myśli, że szczoteczka do zębów w 100% umyje zęby. Niestety NIE! To tak jakbyśmy chcieli dobrze umyć jakąś szczoteczką kaloryfer. Należy codziennie używać nitki dentystycznej lub najlepiej odpowiedniej średnicy stomatologicznych miniaturowych wyciorków do czyszczenia szczelin między zębowych, które usuną resztki pokarmu z przestrzeni między zębowych do których nie dociera włos szczoteczki. Dostępne są w aptekach lub hurtowniach stomatologicznych.

Gość gość
Nikt z was nie wspomniał o języku :) wezcie patyczek hig i zbierzcie to co jest na jego koncu od strony gardla i po chwili powachajcie ;) fetor jest na tylnej stronie jezyka, tam ciagle sa bakterie